懷孕染髮, 返工想遮白髮.........

klsabb
|
我本身遺傅十幾歲就開始出白髮, 大左出黎做野, 做左幾年, 白髮愈來愈多..未有之前都有用嚴浩果隻sell 天然既染髮染, 只係為左工作費事咁樣衰..
宜家岩岩有左, 知道唔可以染. 又要返工, D白髮又係咁標出黎....好煩呀...

有無JM 都有呢個煩惱, 有邊隻岩孕媽媽染架??

GCHK
|
我覺得都係幾個月一年時間,忍下喇
RubyYu07
|
染髮劑始終都係唔係咁好。忍下啦。
klsabb
|
但真係勁多勁覺眼. 我份工有時要見客, 所以好難忍
宜家又未可以講俾D人知. D人又係咁問, 你做咩仲唔搞搞個頭..
chubama
|
RubyYu07 發表於 19-1-10 14:12
染髮劑始終都係唔係咁好。忍下啦。

焗油呢?
得唔得嫁?
KarenC
|
我都好多白頭髮,有左無得染,到生左先染啦
tamsbaby
|
我都好多白髮,但都係忍手唔染,為左bb生完先染
melochi
|
klsabb 發表於 19-1-10 12:36
我本身遺傅十幾歲就開始出白髮, 大左出黎做野, 做左幾年, 白髮愈來愈多..未有之前都有用嚴浩果隻sell 天然 ...

你可以去beyorg睇吓,佢隻染髮劑大肚婆都用得,我喺孕期染咗3次。
bchuma
|
我本身遺傅十幾歲就開始出白髮, 大左出黎做野, 做左幾年, 白髮愈來愈多..未有之前都有用嚴浩果隻sell 天然 ...

係米咁好多好嚴重?
puipuizaza
|

i know your feel sister
puipuizaza
|
klsabb 發表於 19-1-10 15:50
但真係勁多勁覺眼. 我份工有時要見客, 所以好難忍
宜家又未可以講俾D人知. D人又係咁問, 你做咩仲唔 ...

我一樣啦, 如果二星期唔染d 白髮仲多過60歲果d, 我想剪短佢戴假髮呀
puipuizaza
|
你地唔係真正多白髮唔會明我地呢d唔染就成頭白髮的人了,我唔染就2/3頭髮都係白的
klsabb
|
bchuma 發表於 19-1-10 21:29
係米咁好多好嚴重?

係呀。好覺眼架。
其實我唔係貪靚要咩色咩色。
由細到大染髮只為左遮白色。。
好羨慕人地一條白髮都無。。。
自己唔染就成頭都係
klsabb
|
puipuizaza 發表於 19-1-10 21:39
你地唔係真正多白髮唔會明我地呢d唔染就成頭白髮的人了,我唔染就2/3頭髮都係白的
...

True!!!
真係唔係為左潮所以染。只係為左返工。。
如果我係唔使做,為左阿b唔染又如何?
klsabb
|
melochi 發表於 19-1-10 21:24
你可以去beyorg睇吓,佢隻染髮劑大肚婆都用得,我喺孕期染咗3次。

係?我搵下先!
謝謝你
Smile331
|
懷孕時染少啲人忍下手啦。
Viviluby
|

我有染,問過醫生同開salon嘅屋企人都話其實ok。擔心嘅就用啲天然或講明孕婦可用嘅染髮劑同盡量減少次數,你問十個有九個都會叫你忍吓,但我覺得過份憂慮影響情緒對陀BB都係唔好。可能好多人都唔同意甚至覺得大肚染髮係自私行為,但如果你想搵知音人我支持你,好似飲食上戒口咁,唔同人都有自己相信嘅一套。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Wincyman
|
我都係超級嚴重,試左呢隻天然染髮劑,都上到色,當然無salon果啲咁正,不過已經係白髮孕婦既救命產品~ 想效果好啲,記住染三個鐘~

haha748494
|
話姐戴假髮,雖則話安全,但都信唔過。
JanetB
|
我用了呢隻,效果還可:

Light Mountain, Organic Natural Hair Color & Conditioner, Red, 4 oz (113 g)

https://iherb.co/3wpuzq7e