美容扮靚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

yichow 發表於 19-1-13 01:27

之後果d時間基本上都轉左用物理防曬

Elta md 可以係邊買

男爵府

Thanks for sharing !!!

複式洋房

lingluk1306 發表於 19-1-13 18:13
Elta md 可以係邊買

網上有售醫學品牌護膚品既店一般都有咖啦
唔好係美容院買 貴百幾蚊

複式洋房

english1221 發表於 19-1-13 18:14
Thanks for sharing !!!

侯爵府

yichow 發表於 19-1-13 18:18
網上有售醫學品牌護膚品既店一般都有咖啦
唔好係美容院買 貴百幾蚊
...

我搵唔到

複式洋房

yichow 發表於 19-1-13 01:45
第二枝既物理防曬係skinkey 近年比較新小小都常聽到既醫學品牌,呢枝係spf40 有色防曬 日常黎講都係好夠用 ...

其實我篇篇都打咁多字 你地會唔會睇得好辛苦呀

不過我覺得bk apps好似比較難用

最近極愛用的碎粉同粉餅
本人用過既碎粉 粉餠實在太多
Lamer 同 givenchy既4格蜜粉都好好用
呢盒AQMW 係日本品牌 應該近呢2年先興起
佢既護膚品都幾好用 有機會再介紹
呢盒碎粉大概3百令蚊左右 不過好大盒 用到成半年 佢個粉撲同cdp碎粉個質地係一樣 上面好舒服
相比givenchy的話 gvc個撲就比較粗糙了
Aqmw 粉質都係好幼 上面好滑 唔完全係透明 佢有色號可選 係閃同唔閃
我簡呢隻有d閃粉 不過唔粗粒的 有光照到先會有小小閃 hold到個妝之餘佢真係唔乾 我最怕粉質既野搞到好乾
呢隻粉比90分

複式洋房

yichow 發表於 19-1-15 10:30
guerlain 復原蜜

紅石三件套 $1100

Guarlain 既野都好好用 如果想睇分享留言話我知

今次講佢隻粉餅 呢盒都算係新出 設計真的太美
粉質方面係好細緻 但粉撲係比較硬 一定無dior既咁好 呢盒我買大約4百令蚊左右 唔算好襟用 好快見底 呢盒已盒係第二盒 可能我用既分量都唔小 同埋我建議你地用掃上 比較透薄
我唔鐘意用偏粉色的粉餅 呢盒隻色係00 最白色號 岩岩好我皮膚 唔會死白 遮瑕力其實就一般 紅同淡色既印都遮得ok , 斑佢就遮唔到的了
對比起dior 同 cle de peau 佢粉質比dior細緻
同cle de peau 比上黎就差唔多都係咁滑
不過價錢比cdp優勝 總括黎講呢盒都有93分 係個撲扣分

睇完留個言話我知你地對呢d有無興趣啦

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yichow 發表於 19-1-15 10:39
Guarlain 既野都好好用 如果想睇分享留言話我知

今次講佢隻粉餅 呢盒都算係新出 設計真的太美
Guarlain粉盒我都覺得好靚

複式洋房

Pollyowen 發表於 19-1-15 10:51
Guarlain粉盒我都覺得好靚

以前覺得cdq靚 依家覺得guarlain最美
佢出既野都幾高貴

瑪瑙宮

yichow 發表於 19-1-15 10:54
以前覺得cdq靚 依家覺得guarlain最美
佢出既野都幾高貴
護膚品我覺得太香, 所以我冇入過手
反而guarlain唇膏, 粉底就有試過

複式洋房

Pollyowen 發表於 19-1-15 10:58
護膚品我覺得太香, 所以我冇入過手
反而guarlain唇膏, 粉底就有試過

唇膏控報到

瑪瑙宮

yichow 發表於 19-1-15 11:16
唇膏控報到
依隻款好呀, 又有塊鏡仔, 我覺得佢設計幾好, 係重d之外
你依支係幾號色? 幾靚

複式洋房

Pollyowen 發表於 19-1-15 11:19
依隻款好呀, 又有塊鏡仔, 我覺得佢設計幾好, 係重d之外
你依支係幾號色? 幾靚
...

N25 有隻N28同佢都好似

哈哈 真係好重 不過我鐘意唇膏夠分量
咁你仲覺得邊隻唇膏好用

瑪瑙宮

yichow 發表於 19-1-15 11:25
N25 有隻N28同佢都好似

哈哈 真係好重 不過我鐘意唇膏夠分量
我以前好鍾意chanel唇膏架, 不過唇膏真係要忍下手, 好易買下一支又一支咁
仲有chantecaille唇膏同唇彩我覺得都幾好, d色唔化妝單搽都好睇

複式洋房

Pollyowen 發表於 19-1-15 11:42
我以前好鍾意chanel唇膏架, 不過唇膏真係要忍下手, 好易買下一支又一支咁
仲有chantecaille唇膏同唇 ...

你是同路人我用緊Chantecaille既base
不過無試過佢d唇膏 等我下次又買黎用下先

瑪瑙宮

yichow 發表於 19-1-15 11:45
你是同路人我用緊Chantecaille既base
不過無試過佢d唇膏 等我下次又買黎用下先
...
Chantecaille粉底base我又冇用過, 我平時都少化妝, 盒粉餅過期都用唔完一盒, 少買了

男爵府

回覆樓主:

支持!

男爵府

yichow 發表於 19-1-15 10:30

唔辛苦呀!難得你唔辛苦,分享比大家,我都跟你買防晒,學到嘢,多謝分享!

複式洋房

T_123 發表於 19-1-20 12:33
支持!

謝謝你

複式洋房

BestHKMother 發表於 19-1-20 13:01
唔辛苦呀!難得你唔辛苦,分享比大家,我都跟你買防晒,學到嘢,多謝分享!
...

多謝你支持 會繼續分享我用過的好物

首頁
23456...7

尾頁

跳至