請問在職媽媽你地BB幾多個月大掛泵只早晚埋身?

day_bo
|
上胎阿囝13.5月開始在公司冇泵只早晚埋身都keep 到奶量,而家阿囡16個大我仍在公司泵1次,因囡早晚埋身啜冇以前哥哥噤狂,所以怕keep 唔到奶量。
Desiree_yi
|
day_bo 發表於 19-1-10 16:11
上胎阿囝13.5月開始在公司冇泵只早晚埋身都keep 到奶量,而家阿囡16個大我仍在公司泵1次,因囡早晚埋身啜冇 ...

大囝時泵到13個月,在家埋身。日頭轉飲屋仔奶
day_bo
|
Desiree_yi 發表於 19-1-14 18:34
大囝時泵到13個月,在家埋身。日頭轉飲屋仔奶

但早晚埋身keep 到奶量?你囝大食嗎?
因為我唔buy牛奶,所以只靠早晚埋身有奶飲。
Desiree_yi
|
day_bo 發表於 19-1-15 08:30
但早晚埋身keep 到奶量?你囝大食嗎?
因為我唔buy牛奶,所以只靠早晚埋身有奶飲。
...

Keep 到,飲到歲半我大肚唔舒服先唔俾佢再飲
aquaQ
|
上胎阿囝13.5月開始在公司冇泵只早晚埋身都keep 到奶量,而家阿囡16個大我仍在公司泵1次,因囡早晚埋身啜冇 ...

我一歲後早晚埋身,公司一泵

1.5歲後,只有早晚埋身

快兩歲時,只有晚上

兩歲,全 cut
Flypig_2018
|

BB就黎三個月。4個鐘食一餐。

我平日早晚埋身,係公司泵兩次。禮拜六日就全埋身。