醫護健康

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

早啲做康復快啲,不會影響排便

禁止訪問

男爵府

做左就好D...我爸爸都有做,當然情況嚴重先做啦~問左醫生意見先
好悶呀...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

FB體驗帳戶

國民生產總值:16

發表於 4 秒前 |只看該作者
我2018年9月試咗沙田新城市中央廣場嗰間"獸夫"醫療中心黃x熙醫生。個網站係patpatXk.專門宣傳做咗水解療法。

呢間係純屬黑店。經營手法極之卑劣,同美容院無異。首先叫個靚女護士做諮詢師,講到天花龍鳳,扮專業保證一次搞掂,如果唔係就免費再做! 我追問左幾次,如果一次做唔掂係咪肯定會同我免費重做,佢都答係,但係,根據佢實際經驗冇任何一個,病人投訴過,並且話呢個醫生點點點好。

再用迫切嘅時間,氹患者簽同意書。

做完之後,一直冇好過,流血繼續,腫脹繼續,疼痛繼續。一個月之後發現完全冇改善,佢哋又用拖延術,安撫我話其實個個人吸收唔同,兩個月之後會吸收架喇。拖足兩個月病情毫無進展,於是我要求照當初佢應承嘅,重做。
我並且要求,叫佢提供公司同醫生嘅電郵我要直接對話,因為我想知醫生真正點講!。
佢聲稱唔可以問醫生因為程序上佢係要同佢總公司商量,隔咗一個星期,佢回復,係廠方嘅指示係要等起碼半年,先可以重做。而呢段時間我就繼續send我流血,同埋患部嘅狀態照片俾佢,佢會上傳給公司同醫生。

到到半年之後我重新聯絡呢個護士,佢竟然忽然失蹤!

佢總部負責人姓鄧嘅女人,竟扮毫不知情,好在我有whatsapp通話記錄。
但係負責人當然話前顧員講嘅嘢唔算數,因為解雇左嘅護士,唔可以代表公司。

呢間秀X醫務所畀人印象係極度卑鄙無恥。

佢個總管姓鄧嘅女人,竟然提議我再使多你幾萬文,介紹我去搵佢哋中心另外一個外科醫生,去做其他手術。美其名話係關心我想我快啲醫好,費事我一路滴血怕會貧血。
咁之前嗰個使費12000,就不了了之!

仲喺度抵賴話水解療法點樣點樣係歐美好出名,萬一唔成功,一定係因為個別病人唔聽話唔肯戒口,同埋因為個病人有便秘。我心諗真係好笑,有痔瘡嘅病人,幾乎可以肯定100%都係因為便秘引起。而佢竟然厚顏無恥到,抵賴係因為你有便秘同唔肯控制飲食,所以你對水解療法冇反應。言下之意歸根究底係你本人生痔瘡,導致呢個痔瘡療法無效,所以錯嘅係你。佢仲竟然話,就算你話癌症去打標靶,都唔保證你唔會復發啦,但係事實上,從頭到尾未試過冇左粒瘡,於是亦都不存在復唔復發嘅問題,而係從來無解決過。等於個胃生咗一粒腫瘤,醫生切開左個肚皮,發現自己唔識處理,於是原封不動留返粒腫瘤,喺肚皮攣返個口針就當做咗手術,錢就照收。
呢啲純粹係本末倒置嘅狡辯,完全就係經驗老道嘅騙徒口吻! 帶病人遊花園,目的係矇騙,以為可以作多一筆更大嘅手術費用。

呢間嘢嘅經營手法,係黑店美容院。
各位痔患者,大家選購醫療服務同醫療中心,仲有撿醫生之前,一定要擦亮眼睛。

近呢幾個月我資訊有經驗嘅人士,先至知道,現時香港有太多年輕而經驗未夠嘅醫生,佢地未有能力開診所,寧願選擇遊走於幾間醫療中心之間。年輕醫生係靠呢啲醫療中心,幫佢哋做宣傳打響個名堂,而呢啲醫療中心良秀不齊,marketing誇張失實,經營手法有部份都相當冇操守。年輕醫生同醫療中心之間採取分賬模式,醫療質素冇保證。

Poyau    發表於 19-3-9 09:24

首頁

尾頁

跳至