夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ingrid000 發表於 19-1-11 17:13
呢間補習社唔得, 甘就要搵過第二間好D架啦! 無理由白白送錢俾人賺吓話?!
...

因為功課太多,冇時間温埋書
有時功課會有啲甩漏,但總好過冇

珍珠宮

豬C9 發表於 19-1-11 16:42
工作未轉過份工羅。感情呀,扮靚自己(由頭靚到腳),識下異性(不是出軌喎)。學下野做運動,豐富自己生活 ...

曾經有段時間,啲細路仲未小學,我都有扮下靚化下裝,個段時間都真係幾開心,個人又有自信,個段時間都好多男人埋黎聊下我。
不過細路上小學,朝早冇時間化妝,又變返半個黃面婆

子爵府

回覆樓主:

搵返自己嘅快樂
你做乜時最開心㗎?
未結婚時有無咩興趣嗜好㗎

男爵府

ingrid000 發表於 19-1-11 17:09
如果份工真係令到你唔開心, 俾太多負面情緒你, 見議你搵過第二份工啦。 你會唔會同C6講黎講去都係一D負能 ...

同意吖~同老公閒聊真係要講下開心嘢先得~我咩都同老公講~睇到啲好笑新聞又會同佢開心share~咁屋企都多啲笑聲

大宅

小mama 發表於 19-1-11 18:00
曾經有段時間,啲細路仲未小學,我都有扮下靚化下裝,個段時間都真係幾開心,個人又有自信,個段時間都好 ...

女人一定要扮靚,扮靚令自己有自信,自信的人最美。女人有自信美,帶住小朋友嫁幾次都仲得。千萬唔好放棄自己,早15分鐘起床扮靚。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

小mama 發表於 19-1-11 00:10
有冇人試過生活唔如意既時候
感覺全世界好似冇人再care你既時候
單......獨............唔係個個做得到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小mama 發表於 19-1-11 16:30
有,成日都照顧佢地
可以邊度揾人傾計?

我唸我明白你感受

我有時候一個人,心情情緒好易沉底,喺街行下逛下,漫無目的,亦無心情去食野或買野,對所有事都提不起興趣

公爵府

你自己個心未放開,成日諗住唔開心,咁點會開心架,係心態問題

珍珠宮

hoganbaby 發表於 19-1-19 10:34
你自己個心未放開,成日諗住唔開心,咁點會開心架,係心態問題

點先可以令個心放開?

大宅

小mama 發表於 19-1-19 10:55
點先可以令個心放開?

做運動就可以/搵D野學吓, 個人會開朗D。 對住C6記住唔好成日苦瓜乾甘。

珍珠宮

ingrid000 發表於 19-1-19 11:20
做運動就可以/搵D野學吓, 個人會開朗D。 對住C6記住唔好成日苦瓜乾甘。

其實我都開始唔想同佢講野

都係講細路啲野多啲

我都想揾野學,唔洗亂諗嘢,但自問提唔起勁

淨係想揾人傾訴下

男爵府

回覆樓主:

會唔會你太過緊張照顧小朋友,小朋友幾歲?有地方放手比佢地自己做,好似你話小學前可化妝點解而家就無時間?係因為學校遠左比係咩原因,有無野可交比c6做等自己可放鬆下

珍珠宮

Yee_ng 發表於 19-1-19 11:35
會唔會你太過緊張照顧小朋友,小朋友幾歲?有地方放手比佢地自己做,好似你話小學前可化妝點解而家就無時間 ...

小學功課忙,測驗默書多
早上又要湊細b返學,朝早佢成日lur住要我餵早餐,著衫,我真係差啲連門口都趕唔切出
全因細b太痴我,早年佢bb仲訓緊,我先有時間執下自己個樣

男爵府

小mama 發表於 19-1-19 11:39
小學功課忙,測驗默書多
早上又要湊細b返學,朝早佢成日lur住要我餵早餐,著衫,我真係差啲連門口都趕唔切 ...

你太就細b了比佢習慣左要介時就麻煩啦,佢重要學習自己起床自己食野,咪比少少獎勵好似幾次自己食就放假去邊或食一d佢鍾意嘅野,可能有一两次遲到但佢總要學吧

珍珠宮

Yee_ng 發表於 19-1-19 11:46
你太就細b了比佢習慣左要介時就麻煩啦,佢重要學習自己起床自己食野,咪比少少獎勵好似幾次自己食就放假去 ...

其實由bb開始佢已經係咁
依加差唔多4 歲,佢痴身既程度真係令我透唔到氣
有時心情唔好,想静一陣,休息一陣
一入屋就要我陪玩,坐大脾
同佢講我想休息一陣,佢就兩行眼淚大喊
唔理佢,佢喊到成屋都好嘈
佢愈嘈我愈心煩
真係想唔返屋企

但唔返去又掛住啲仔女

男爵府

小mama 發表於 19-1-19 11:55
有時心情唔好,想静一陣,休息一 ...

咪話自己唔舒服,叫細b同大仔玩等你休息下

伯爵府

小mama 發表於 19-1-19 11:55
有時心情唔好,想静一陣,休息一 ...
要比耐心教佢地開始有D野自己做,如果飯,一日唔得就二日,唔得再慢慢無得急

珍珠宮

Yee_ng 發表於 19-1-19 12:11
咪話自己唔舒服,叫細b同大仔玩等你休息下

佢地兩個一齊成日打交,仲煩死我

子爵府

做媽咪的容易把自己變成怨婦,因為把所有時間心力都放在孩子身上,丈夫又不幫忙,更沒有因此覺得太太辛苦,他們反而覺得在家不受重視不被關心。兩夫妻自然越來越沒有話說,就算有說話也是埋怨多於其他。

你的心情不好,天天放工好像和時間競賽,負能量超標,這樣不可愛的你丈夫都不會想理。所以應先調節自己的心態,看看可否把孩子兩人互相幫忙照顧?誰教功課另一個就陪玩。你要讓他加入在你們親子活動中,這樣一方面可以不用負擔太多責任又可以讓他覺得被需要。夫妻感情一好就可以有話聊,你心情也會變好。有時候不用說話一杯水一個擁抱已經可以拉近關係。
mc <()>

珍珠宮

mc 發表於 19-1-19 20:24
做媽咪的容易把自己變成怨婦,因為把所有時間心力都放在孩子身上,丈夫又不幫忙,更沒有因此覺得太太辛苦 ...

佢已經佢都想幫手,無奈我女唔痴佢,樣樣都要我幫佢,我真係人都癲
最後我係得到c6 回應話我平時太縱個女,所以個女痴我
佢唔諗吓平時佢成日兇個女,個女唔中意佢,
變相個女咩都揾我
諗起都滾

首頁

尾頁

跳至