想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我好想生B, 但都41, 睇緊個私家婦科醫生﹐星期六簽同意書, 其實簽左同意書, 最後可唔可以唔去做? 個醫生叫去養和做, 但我唔係有錢人, 想轉去其他平啲嘅醫生OR醫院

大宅

回覆 lovebabybaby18 的帖子

香港做其實都差不多,我自己係威院做,連雪胎同放胎,都用咗10萬多啲。聽講台灣會平小小,你都可以考慮吓,加油啊!

別墅

lovebabybaby18 發表於 19-1-11 00:34
我好想生B, 但都41, 睇緊個私家婦科醫生﹐星期六簽同意書, 其實簽左同意書, 最後可唔可以唔去做? ...

我睇開個間私人診所40歲已經唔收了!你要把握時間,要做就下定決心做!養和抽卵放卵,你預10萬到,但係養和的lab係最好。

別墅

lovebabybaby18 發表於 19-1-11 00:34
我好想生B, 但都41, 睇緊個私家婦科醫生﹐星期六簽同意書, 其實簽左同意書, 最後可唔可以唔去做? ...

要幾錢呀?

大宅

yuyuyu_ng 發表於 19-1-11 17:21
我睇開個間私人診所40歲已經唔收了!你要把握時間,要做就下定決心做!養和抽卵放卵,你預10萬到,但係養 ...

我都決定做ivf了。想問點解你覺得養和的lab最好?搵邊位醫生做好?thanks

別墅

其實點解唔去台灣做?真係平一半,成功率又高技術又比香港好,有文獻資料講美國第一、台灣第二、泰國第三,得呢3個地方有人工受孕第三代做,你上網搵下資料啦,而且你都41歲啦,時間都幾緊湊

洋房

回覆 yuyuyu_ng 的帖子

你40,仲有機會架,不如你去瑪麗試下,佢地43前到收架,不過就要當私家咁做,我有fd起瑪麗做,以家已經生個肥嘟嘟嘅bb,你都要加油

洋房

回覆 kcc102 的帖子

我有搵過台灣3間主要的問架,但最後考慮到時間,精神上,怕我身體受不了這飛來飛去的問題,所以決定留港做,以家只好相信哩個醫生,雖然覺得個醫生怪怪的,但佢係我睇開嘅醫生介紹,希望佢掂

洋房

回覆 beckyhong 的帖子

未知幾錢架,睇佢官網起碼7-8萬

別墅

paulpaul1112 發表於 19-1-11 23:40
我都決定做ivf了。想問點解你覺得養和的lab最好?搵邊位醫生做好?thanks

點解養和lab好,你可以上網睇下新聞,同埋比較下每間醫院的ivf設備!同埋個lab 好仲有其他好處,你都可以上網睇下,這畢竟要親自做下功課!

別墅

lovebabybaby18 發表於 19-1-12 09:44

你40,仲有機會架,不如你去瑪麗試下,佢地43前到收架,不過就要當私家咁做,我有f ...

我未有40,我只係話我睇開間診所唔收40!所以建議你唔好猶豫要做就快,女人的卵子質素隨年紀下降!

洋房

原來係咁,唔好意思你介意講你幾大嗎?所以我都睇好多資訊,特別關於好似我這年紀的。
你都有睇開,你都係準備想生小朋友?

別墅

lovebabybaby18 發表於 19-1-12 09:51
回覆 beckyhong 的帖子

未知幾錢架,睇佢官網起碼7-8萬

咁平?

複式洋房

如果你承受到, 一係返大陸, 我做一次用左約5萬人仔, 因為諗住未必一次成功! 可以留多個錢做多一兩次! 不過我11月17日開始就診, 直到今日, 返左19次大陸(不過, 我問題多, 所以要成日返去做療程或覆診), 通常半日搞掂!

男爵府

養和lab係最好,既然都要羅舊錢出來,唔差少少啦
當然台灣谷卵會谷得勁d.
大陸就唔建議啦,d針藥成分打到人都殘

大宅

原來香港無咁先進~ 真係唔知~~~

別墅

fbbs123 發表於 19-1-14 15:55

原來香港無咁先進~ 真係唔知~~~

你可以上網搵到文章之類既報告講過

大宅

我都好想有BB, 38了,做梗第二次IVF , 時間吾等人呀,快d 開始療程啦

大宅

我33,準備係仁安做,都係話大概11萬左右

洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-17 21:22
我都好想有BB, 38了,做梗第二次IVF , 時間吾等人呀,快d 開始療程啦

已經做左2次ivf呀,你邊間做架?我都想快啲療程,但指數唔得,要等

首頁

尾頁

跳至