幫襯大公司諗住有保障。點知cool牙cool到一肚火

SHANLAM529
|

2年前幫襯dX. Reborn.醫學美容中心專屬牙科 (者係係朗豪坊有幾層都係佢地鋪頭果間)cool穩適美。未見牙醫睇下岩唔岩做呢個療程已經要我簽約比錢。個顧問同講 放心啦 一定係做到你滿意既程度先完嫁。都算啦。 去到見個牙醫佢同我講如果要剝牙就一剝要剝8隻。如果唔係就磨牙邊 都做到同樣效果。其實本人要求都唔算高比幾萬出黎都係要求 (本身有哨牙) 想係想做返上下咬合齊返唔好哨牙者。

SHANLAM529
|
SHANLAM529 發表於 19-1-11 04:16
2年前幫襯dX. Reborn.醫學美容中心專屬牙科 (者係係朗豪坊有幾層都係佢地鋪頭果間)cool穩適美。未見牙醫 ...

咁醫生同我講磨牙同脫牙8隻做出黎既效果係一樣。咁當然揀磨牙啦。 開始做啦。 兩個月覆診一次。每次係出面等都等成個中 入到去見牙醫。唔做2分中。牙齒次次都係話。幾好呀。跟到進度。 之後第一次牙cool療程完。我同佢醫講。下!我真係唔滿意wo. 咁醫生就話再加cool啦。加到最尾2次覆診上到去出面姑娘先同講醫生無做啦。同你轉左醫生。咁我最後一次覆診時另一個顧問又走黎叫我比錢整固定器 大佬呀。 你都未整到我要求既野 又要我比錢完約。 我就再約啦。因為媽媽都join左同一集團既美容療程。咁佢既顧問話幫我跟進。 最後我最尾個牙cool足足帶左3個月先等到佢覆我下次覆時間。
SHANLAM529
|
SHANLAM529 發表於 19-1-11 04:17
咁醫生同我講磨牙同脫牙8隻做出黎既效果係一樣。咁當然揀磨牙啦。 開始做啦。 兩個月覆診一次。每次係出面 ...

早幾日上到去 牙齒睇過話我而家d牙要再脫多上邊兩隻要重新做話牙模先整到我要求既程度wo. 咁者係點呢?。一個牙科姑娘就黎同我講因爲脫牙同唔脫牙係要分開兩個 個案。而家要當你重新買過療程 先可以幫你做到。 傻嫁咩!者係要我重新比錢去做返相同既野? 咁我話咁係你公司醫生同我講唔剝8隻牙同磨牙都可以做到相同效果嫁嘛!佢話任何一位專業牙醫都無可能同你講要剝八隻牙嫁。會唔會係你聽錯。係剝第8隻牙呀?。聽完之後火都黎埋!我絕對無可能聽錯囉 第8隻同剝8隻牙。會唔會係你醫生講錯誤導我呀?!。
SHANLAM529
|
2年前幫襯dX. Reborn.醫學美容中心專屬牙科 (者係係朗豪坊有幾層都係佢地鋪頭果間)cool穩適美。未見牙醫 ...

之後見我發脾氣就留低我一個係房。 d 牙醫、顧問、經理、護士出晒房。 咁我咪出去大堂等囉。之後經理同顧問叫左我入另一間房話幫我解問題wo. 個經理一坐低就話咁啦。我幫你問左公司可以比個優惠價你—一講到呢句。我已經知佢想講咩啦。 者係又係要我再比錢!我同佢講無可能囉!而家係你上一手牙醫根本就做唔到佢話比我聽既效果!佢中途離職.轉牙醫 再同我講要脫多兩隻牙 再重新做過 要我再比錢當新療程。咁你轉10個牙醫我係咪要比10次錢呀!!
SHANLAM529
|
SHANLAM529 發表於 19-1-11 04:18
之後見我發脾氣就留低我一個係房。 d 牙醫、顧問、經理、護士出晒房。 咁我咪出去大堂等囉。之後經理同顧 ...

你地咁做生意法 係咪當所有客都係水魚!講多兩講 個經理就話。咁啦我而家嘗試下同公司申請可唔可以唔收啦。 耍我要星期二先答覆我wo
我想問如果到時佢答答案依舊係要比錢。 我可唔可以向消費者委員會投訴?(我有晒當時簽既合約 合約期仲有3年嫁) 如果最尾一步我諗我會張資料比埋d生果日報呀果d. ><~

Jessieyin
|
唔知你哨牙有幾嚴重喇,但穩適美對哨牙嚟講係唔夠力
點解唔揀專科矯齒?如果效果唔理想,真係重新箍,唔好再係醫美做喇,一陣又轉人又話要第二個方案
mielmiel
|
其實cool牙唔搵矯齒專科,都會搵信譽好嘅牙醫,點會搵美容集團啲醫生
avril19
|
呢間舖流流地箍牙咁大件事要慎選牙醫,希望jm盡快箍好棚牙,唔好再俾佢昆水
SHANLAM529
|
而家牙整到一半。都唔知仲搵唔搵到牙醫可以執到手尾
lhhthk
|
SHANLAM529 發表於 19-1-11 04:19

你地咁做生意法 係咪當所有客都係水魚!講多兩講 個經理 ...

聽見都一肚火
lhhthk
|
SHANLAM529 發表於 19-1-12 03:20

我有朋友係牙科姑娘,佢話cool牙一定要做鋼線先有用
不如去搵間好既牙醫再睇吓啦
candy.c
|
SHANLAM529 發表於 19-1-12 03:20

好難有牙醫執手尾

風險高
又唔係自己跟開case
puitan
|
應該冇醫生肯接手,不如出去搵返正常的牙醫重新箍過
cymc1987
|
SHANLAM529 發表於 19-1-11 04:19

你地咁做生意法 係咪當所有客都係水魚!講多兩講 個經理 ...

我早前都決定cool隱適美,呢到都有sell我,當時$32xxx,另外係牙醫診所$45000。我諗左好耐,最後決定搵牙醫,一定會跟到尾先,後來先知dr R有隱藏條款,2年有效期,仲吹到個陳醫生好拿勁,2年後每次收錢咪大獲。而家都cool得好好,牙醫又細心,做呢d絕不能睇錢。

你同佢講搵消委會佢只會笑架咋,消委會廢架。你同佢講去海關或小額錢債!
金莎朱古力
|
睇完你個case真係好嬲呀,你千祈唔好再俾$,一定要佢地搞番掂!如果你出去揾其他牙醫,佢地多數唔接,我自己都箍緊隱適美,之前都問過好多間,佢地都話我case好難,要做手術個隻,但我堅持不做手術,我箍到未夠一年已經靚好多,剝左2隻牙,你要加油呀!希望你快d變靚!
charlenebb
|

香港嘅美容中心,真係冇一間係正正常常,打開門口就係不誠實甘做生意!