夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一直知呢個女人嘅存在, 但因為個女同事都已婚, 我都不停安慰自己老公同佢只係好熟嘅同事.

佢哋friend 嘅程度, 係女同事去旅行, 買咗件某名牌子嘅衫俾我老公做手信 (個女人話當地買好平), 當我知道時, 我已經唔高興, 因為我自己唔會買衫俾親人/男友/老公以外嘅男仕, 除非人哋開口想我幫手買,
跟住我老公話, 個女人有買埋俾另外一個男同事, 我無辦法求證, 但都照信佢哋

跟住有一年X'mas, 俾我發現老公收到張X'mas card, 但無寫署名, 只畫咗好似貓腳印嘅公仔, 我問老公係邊個送, 佢話係呢個女同事同另外一個同事夾埋送俾佢, 我覺得好怪, 送card 俾人咪直接寫名, 畫咩公仔, 攪到我疑神疑鬼.

又試過個女同事整咗麵包, 佢whatsapp D 麵包相俾我老公睇, 跟住第二日拎返公司俾我老公食, 因為唔只我老公, 佢有請埋其他同事食(呢點我confirm 咗), 所以我又忍咗佢, 但一直對個女人都有戒心

間中老公都有同我提及呢個女同事, 話工作上點樣合作甚至我哋屋企有D 事要人幫手, 呢個女同事都俾到reference 我哋

直至上星期, 我用老公電話send whatsapp, 俾我發現呢個女同事send 自己畫嘅畫俾我老公睇, 我覺得佢哋熟嘅程度已經超出我想像, 當晚我就捉住老公傾, 點解個女人會send 畫俾佢睇, 我老公話因為之前傾開我哋小朋友鍾意畫畫, 我老公俾小朋友D 畫個女人睇, 個女人讚我小朋友有天份, 跟住自己又send D 畫俾我老公睇, 但我覺得老公忘記咗自己係有家室嘅身份, 佢對呢個女同事唔識避忌, 最嬲嘅係, 我見到佢哋有張合照, 係個女人'橋'住我老公隻手, 個頭又'捱'落我老公膊頭度, 背景係公司, 當時我嬲到大鬧佢係咪當我死嘅, 當刻我覺得唔可以再唔出聲, 掉番轉我將自己代入個女人度, 我一定唔會'橋'住個男同事, 個頭又'捱'落去影相.

我老公誓神劈願話佢同個女同事無嘢, 佢哋只係好朋友, 佢都應承我以後公事外嘅事唔會同佢傾同回應, 我提醒老公, 我好介意佢同呢個女同事咁FD, 我亦唔會接受佢有呢個'好朋友', 我老公答應我以後會避忌, 而家過咗一星期, 我老公無主動做D 咩令我安心, 可能佢都唔知可以點做, 今朝我要求佢掉咗個女人送件衫, 我老公二話不說即刻掉落垃圾桶. 不過我發現, 老公已經delete 晒之前同呢個女同事嘅whatsapp history, 但我之前已經睇過佢哋之前whatsapp 嘅內容,
無一D 超出朋友嘅對話. 而家開始, 佢哋d whatsapp msg 都係圍繞住公事, 不過我嘅心情仍然未平伏到, 一諗起張合照我就好嬲, 其實男女同事之間咁影相係咪好common? 係我太守舊? 係我自己諗多咗?

大宅

回覆 小_魚 的帖子

your hb is a ok hb, so are so serious. Your warning to HB is sufficient, otherwise it may have side effect to make them together

瑪瑙宮

可能佢地係好朋友好同事, 但身體接觸呢就係無需要的動作. 係架, 尼 d 程度的關係好易過界, 要有自制力.

男爵府

多謝你哋嘅意見, 其實我覺得自己應該冷靜D 同佢傾, 不過一見到張相就火遮眼, 我真係唔明點解一個已婚女人會'橋'住又'捱'住人哋老公影相.

別墅

一定冇嘢

男爵府

回覆 Frankelly 的帖子

咁我都信我老公嘅, 不過我覺得要提醒下佢, 唔係不自覺過界都唔知.

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

個女同事系咪好靚女/好後生?字面睇我就不覺得真的有曖昧,我自己覺得男女系有真正的友情,可以做好朋友~

翡翠宮

回覆樓主:

我有幾個男同事係極好既朋友
完全無男女之情(你吾好嚇我 )

男爵府

回覆 0030 的帖子

個女同事唔係靚女, 大概3X歲, 我明男女間可以有友情, 我老公本身都有幾個異性好朋友, 我反而從來無懷疑過佢哋.唯獨呢個女同事, 佢本身太熱情, 我真係接受唔到, 有好多人往往因為太熱情而令人誤會, 所以我咁介意. 學樓上JM 話齋, 有D 身體接觸係應該避免, 特別係大家都係已婚人士, 應該顧及另一半感受

男爵府

回覆 mini1204 的帖子

我唔係話男女同事唔可以做FD, 我係就我老公個case 咁問唧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

…………

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 小_魚 的帖子

多口問句:你系咪ftm?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

…………

男爵府

回覆 0030 的帖子

我唔係ftm, 我自己身邊都有好多男同事, 所以我明男女同事係可以做朋友, 只係個女人嘅態度問題

男爵府

RE: 男女同事之間, 真係可以做到好朋友?

回覆 crystal媽咪 的帖子

我都試過俾男同事搭膊頭影相, 好攪笑地佢搭之前會問下我.反而我婚後真係無'橋'同'捱'過老公以外嘅男性影相, 我認我老土

寶石宮

小_魚 發表於 19-1-11 13:02

我都試過俾男同事搭膊頭影相, 好攪笑地佢搭之前會問下我.反而我婚後真係無'橋'同 ...

咁我都冇翹過或挨係其他人度。 暫時睇佢哋冇嘢,可能真係friend,玩到癲可能冇為意。
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

佢肯即係掉咗件衫我覺得佢地無野,不過係我都會嬲下,扭下計,比佢記得仲有個家

公爵府

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

如果冇啲實質性嘅嘢,就冇諗咁多,費事日日愁

男爵府

多謝你安慰, 我都係咁諗, 不過心情仲係有D down, 所以上來呻下

男爵府

回覆 BBG520 的帖子

係呀, 其實我都信老公嘅, 只係唔想佢忘晒形, 今次提醒咗佢, 希望佢識避忌啦

首頁
12345...8

尾頁

跳至