夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

回覆 hoganbaby 的帖子

我會提醒自己唔好成日亂諗了

男爵府

小_魚 發表於 19-1-11 13:30
回覆 hoganbaby 的帖子

我會提醒自己唔好成日亂諗了

明白你嘅感受~同樣事情曾經發生喺我身上~不過角色倒轉了~係我先生唔喜歡我同一位男性朋友太熟絡~當時佢反應同你一樣~我同嗰個男性朋友真係完全冇嘢~不過會成日WhatsApp 傾計~我同佢仲要冇咩你講嘅身體接觸~不過我先生表明態度話覺得佢身為一個有家室嘅男士成日同我咁樣WhatsApp 好有問題~所以我即時同呢個男性朋友斷絕聯絡~我覺得要尊重我先生的感受~既然佢有不滿~我唔介意少一個朋友

子爵府

暫時睇唔到有野。如果有野張合照唔會比你睇到。假如男人身有屎,對d敏感相/訊息會快速收好/delete 仲比妳搵到咩

子爵府

好朋友的確無分男女,但身體接觸就有,尤其結左婚真係需要留意,以免引起誤會,你同老公講明原則,語氣堅持,不過態度要溫和

男爵府

回覆 mingmama 的帖子

多謝你明白我, 你真係一位好太太, 其實我唔介意老公有異性好朋友, 但要睇對象, 呢個女同事太熱情令到我擔心, 所以我覺得今次要提醒佢, 至於點處理就佢自己諗了

男爵府

小_魚 發表於 19-1-11 14:26

多謝你明白我, 你真係一位好太太, 其實我唔介意老公有異性好朋友, 但要睇對象, 呢個 ...

你先生的行動已經證明了佢好尊重你~就好似當時的我一樣~佢應該同嗰位女同事只係朋友關係~你即時表示你的想法都做得非常對~兩夫妻好多時都要保持溝通~最怕係估估下搞到發生誤會

男爵府

回覆 CCHINGC 的帖子

提就提咗, 以後點避免就睇佢自己了, 我當日真係未夠冷靜同佢傾, 我有問下次個女人又翹埋黎佢會點, 我老公話會'fling' 開佢喎, 我聽住先, 我覺得以男人嘅面子係唔會咁做, 到時只會多張翹手挨身挨勢相

大宅

mingmama 發表於 19-1-11 14:15
明白你嘅感受~同樣事情曾經發生喺我身上~不過角色倒轉了~係我先生唔喜歡我同一位男性朋友太熟絡~當時 ...

好欣賞妳最尾嗰兩句!我c6係咁就好!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rita1208 發表於 19-1-11 17:16

同意

大宅

小_魚 發表於 19-1-11 14:34
回覆 CCHINGC 的帖子

提就提咗, 以後點避免就睇佢自己了, 我當日真係未夠冷靜同佢傾, 我有問下次個女人又 ...

我諗都未必會, 男人會覺得好肉酸如真係fling開佢. 我c6也鍾意搭人膊頭影相(男女都有, 但好似女多), 結婚以來我都見過好幾張佢被女同事或女性朋友攬實嘅相, 但真係要比佢知自己嗰老婆係唔鍾意, 希望佢避免!而家好似醒D. 不過佢話有時未必避到如果對方太手快(係真唔係呀?)

男爵府

rita1208 發表於 19-1-11 17:16

夫妻相處最緊要顧及對方感受~結婚後最重要就係家庭~犧牲少少來維持家庭和諧係好值得

男爵府

回覆 rita1208 的帖子

我都估佢把口咁講, 到時個女同事攬到黎都照影架啦, 不過俾佢知我唔鍾意都好, 起碼等佢自己減少呢D 機會先.其實我真係唔明點解D 女同事影相要攬住男同事, 正正經經影相唔得嘅?

男爵府

你D reply 好值得學習呀, 要cap 低同c6 分享

大宅

小_魚 發表於 19-1-11 17:56

我都估佢把口咁講, 到時個女同事攬到黎都照影架啦, 不過俾佢知我唔鍾意都好, 起碼等 ...

咪係!?我以前做嘢都好似未比本地男同事搭過膊頭影相(鬼佬同事就搭過影相, 但好耐才見一次, 又係避唔到, 外國人比較熱情), 真係不太like人家点到我. 我份人都鍾意同人吹水, 但肢體任何嘅接觸真係免啦!所以我都唔明何解有女性鍾意同人咁close, 可能一係本身對任何人都咁熱情(响大溪地長大?), 一係想收兵, 又可能同自己老公感情麻麻咪睇吓周邊有冇其他可能性囉!D 男人實話.....唔好諗得咁複雜啦!

男爵府

haha, 睇到你話'大溪地'笑咗 其實我都有諗過佢想'收兵'架, 成日挨身挨勢, 你知啦, 男人好易諗多咗架嘛.
我真係唔會咁做, 即使未結婚我都未試過咁 , 所以我更加唔明佢自己都嫁咗仲咁做係咩意思

大宅

我公司有個已婚男同事好受女同事歡迎
有女同事當佢偶像
嚟我個branch要同佢影相
一有得影相即刻又q手又挨膊頭
突登影多幾張拖長時間
但其實係完全冇嘢,好似fans同偶像咁

將心比心,如果我係你都會唔like
因為佢地唔係fans偶像,而係頻繁聯絡嘅朋友
唔知點解我老公成日俾女人摸(我在場)
我都好唔鍾意,但我老公好似冇感覺咁,嬲到我死
有次摸到我老公覺得唔舒服,因為唔係齋掂住,係捏捏下咁,我見到我老公縮開
成件事最關鍵係老公點處理
外人我地理唔到,要教育老公,唔係要fing開咁大動作,咪好自然咁行開囉

大宅

qee 發表於 19-1-11 18:16
我公司有個已婚男同事好受女同事歡迎
有女同事當佢偶像
嚟我個branch要同佢影相

咁似講ing我c6, 我c6話佢响公司都好受歡迎, 同好多女同事傾得埋,又有女同事撓住手影相㗎喎

大宅

rita1208 發表於 19-1-11 18:21
咁似講ing我c6, 我c6話佢响公司都好受歡迎, 同好多女同事傾得埋,又有女同事撓住手影相㗎喎
...

我個男同事係
就算只係合作過一陣嘅其他branch女同事都要抽佢水
佢喺我公司應該幾出名
又靚仔(似某明星)又好人又斯文職位又高
我見到女同事同佢影完相開心到叫

洋房

好過我衰佬,我個死佬反而送禮物比老女人,嬲到我死。不過真係要提醒男人唔可以同女同事close ,不過啲男人好乞人憎,佢哋永遠都唔會明咩叫做避忌。

男爵府

rita1208 發表於 19-1-11 18:05

咪係!?我以前做嘢都好似未比本地男同事搭過膊頭影相(鬼 ...

同意吖~我都好怕啲異性多手多腳~乘機掂人嗰啲動作~記得剛出來做嘢~未拍拖時有個男同事成日搭我膊頭我都好抗拒~見親佢都想避開佢

首頁
12345...8

尾頁

跳至