夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

小_魚 發表於 19-1-12 20:27
我叫咗老公以後個女人除咗公事以外send 咩黎都唔好理佢,雖然msg 係可以delete, 唯有間中突擊檢查佢Whatsa ...

工作以外無謂私事野就唔好回認
避忌下
自己情緒點可以得以舒緩呀

大宅

小_魚 發表於 19-1-12 20:28
你會做咩手腳呀?等我參考下

太邪惡要del

大宅

小_魚 發表於 19-1-12 20:23
呢點係我最擔心,即使提咗老公要避忌,但個女人繼續出招嘅話會點,佢哋又成日對住,我冇可能因為呢樣嘢叫 ...

你下次人多時,笑笑口問佢有無男友,你話駛唔駛介紹畀佢,你甘後生靚女,唔好日日夜夜淨係wts我老公sd咩公仔相喇,畀多d時間出去識下男仔呀麻,好在我開通炸,比著第d女人,你成日甘wts人老公以為你想做第三者呀係味呀~全場1定嚇窒。
然後你若無其事話有無學人speed dating ar~聽講work架?有無玩tinder個d呀,朋友話真係識到人喎,參加下興趣班呀,學畫畫啦,我見你wts畀我老公d貓呀狗呀個d ok格 (集中火力)
目的係畀其他同事知佢成日wts你老公,用群眾壓力,之後條女實畀人講,而你而家發警告,以後真係答上人人都會諗起今日你暗示佢係狐狸精!

琥珀宮

回覆樓主:

或者真係無嘢啦,但撓手捱頭真係各有家室就避忌下囉

男爵府

kws226 發表於 19-1-12 23:05
唉 係
信老公 但工作上會有聯繫
個心點先可以唔亂諗呢?

所以而家一返工我就好不安,唔知個女人又有咩小動作,好心佢結咗婚就檢點d 啦

男爵府

射手貓 發表於 19-1-13 03:12
睇佢送乜,送玻璃勿碎既前1晚就狂掉件野落地。送衣物就用拆線刀開窿。幫買化妝品呀,食野都係。你機場畀人 ...

好提意,不過我諗我老公都唔敢再同我講買手信俾呢個女人了

男爵府

射手貓 發表於 19-1-13 03:23
你下次人多時,笑笑口問佢有無男友,你話駛唔駛介紹畀佢,你甘後生靚女,唔好日日夜夜淨係wts我老公sd咩公 ...

個女人結咗婚了, 好想話俾佢老公知佢老婆係咩人, 可惜我唔識佢老公

男爵府

tansyneko 發表於 19-1-13 04:44
或者真係無嘢啦,但撓手捱頭真係各有家室就避忌下囉

我都信我老公嘅,不過個女人下次又撓埋黎我覺得佢一樣唔好意思避。
我仲記得上次影張相,兩個笑晒幾鬼sweet, 一d 都睇唔出我老公唔自然,諗起都嬲

男爵府

.

男爵府

小_魚 發表於 19-1-13 09:30
我都信我老公嘅,不過個女人下次又撓埋黎我覺得佢一樣唔好意思避。
我仲記得上次影張相,兩個笑晒幾鬼swee ...

其實太少資料,判斷唔到個女人有冇心搞人老公。一般而言,其中一樣比較明顯嘅,會係如果一班人裡面,有另一個女性比佢更有吸引力,男嘅受落,佢一定會妒忌人哋,動機就或者唔係真係純朋友咁單純

呢啲女人通街都係

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小_魚 發表於 19-1-13 09:21
所以而家一返工我就好不安,唔知個女人又有咩小動作,好心佢結咗婚就檢點d 啦
...

個女人你控制唔到,
但你可以和老公親密D,
多D拍拖,
出街唔記帶鎖匙丶銀包就可以Lunch去搵老公求救,
亦可以接老公放工去睇戲食飯,
見到個八婆就宣示下主權,
乘機問佢聖誕咭畫個爪係乜野動物爪
係咪狐狸爪

瑪瑙宮

小_魚 發表於 19-1-13 09:26
個女人結咗婚了, 好想話俾佢老公知佢老婆係咩人, 可惜我唔識佢老公
...

只係橋手影相又唔可以咬定佢姣你老公, 咁就想搵人老公講, 未免你自己過度緊張.

我公司有次影 PARTY 相, 有个高層都搭我膊頭, 不過, 佢平時無乜野, 可能氣氛太高脹喇.

你老公唔會自亂已經 OK. 不過, 佢个心諗咩你永遠唔會知. 只可觀察同提醒.

大宅

小_魚 發表於 19-1-11 20:38
所以今次我至咁介意,呢個女同事咁熱情,點知我老公會唔會繞繞下俾佢繞咗去,好心呢d 女人咗婚就檢點d 啦 ...

你都係小心d好,我公司對9男友就係咁搭上的 (大家都巳婚), 我會提老公要懂避忌,就算係朋友都要理下老婆既感受。

男爵府

soso1227 發表於 19-1-13 12:31
個女人你控制唔到,
但你可以和老公親密D,
多D拍拖,

Last 句狐狸爪笑死我

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-1-13 12:37
只係橋手影相又唔可以咬定佢姣你老公, 咁就想搵人老公講, 未免你自己過度緊張.

我公司有次影 PARTY 相, ...

話講俾個女人嘅老公聽我都係發洩下唧,而家唯有信自己老公識避忌咋,佢唔想家變就唔該佢以後避忌下

男爵府

Maksin 發表於 19-1-13 13:12
你都係小心d好,我公司對9男友就係咁搭上的 (大家都巳婚), 我會提老公要懂避忌,就算係朋友都要理下老婆 ...

係呀,老公其他異性好朋友唔會影相撓晒手,直程唔會有呢d 無謂嘅身體接觸,點解唯獨呢個女人至咁呢?所以我咁介意囉

琥珀宮

小_魚 發表於 19-1-13 09:30
我仲記得上次影張相,兩個笑晒幾鬼swee ...

男又好女又好,我覺得咁親密的肢體接觸真係要識避忌,即係好似有D藝人,你見佢同D異性FANS合照,有D隻手會識得登放自己前面,總之俾人睇到對手無掂到FANS任何身體部份,有D就會懶熱情攬腰或膊頭,即係咁無事咪無事囉,有起事上嚟大家就會捉住依點唔放,當然啦我信明星同FANS十居其九都無嘢既,但就係識避忌同唔避忌的問題
同埋有時大家都各自有唔同的身份,唔止要顧自己的感受,都要顧埋另一伴的感受,咁大個人要識得顧全自己身份先去做一件事,又比喻話如果你作為人妻,走去攬頭攬頸同公司男同事影合照,你問你老公咁又得唔得?又試諗下其他同事見到人妻人夫咁做,會點諗?

男爵府

tansyneko 發表於 19-1-13 13:44
男又好女又好,我覺得咁親密的肢體接觸真係要識避忌,即係好似有D藝人,你見佢同D異性FANS合照,有D隻手會識得 ...

我有咁同我老公講呀,我話我學下佢女同事咁,成日send msg 俾男同事,同男同事影相又撓手同挨晒個頭落去,睇下佢咩感受,我老公即刻叫我唔好學又話以後會避忌。即係掉轉諗佢自己都覺得有問題啦!

大宅

射手貓 發表於 19-1-12 18:08
你係諗多左,有野既你老公會收收埋埋,而且閃閃縮縮,而且仲會反大你係味唔信佢。
不過女同事確係對你老公 ...

咁講你就錯了,我同事就係咁,話老婆諗多左,個老公日日同女同事whatsapp係為公事,車佢都係因為一齊見客,食飯一齊又係為公事, 全無閃閃縮縮,仲大大聲話自己光明正大,仲約埋老婆同女人一齊bbq tim。 最終咪又係一早巳同個女同事搭上左,所以有d 人係可以講大話講到自己都信埋。

大宅

小_魚 發表於 19-1-11 13:02
回覆 crystal媽咪 的帖子

我都試過俾男同事搭膊頭影相, 好攪笑地佢搭之前會問下我.反而我婚後真係無'橋'同 ...

影相嗰part 我都接受唔到除非大家都單身,其實成件事比著我都接受唔到,我認我係大醋呈

首頁
34567...8

尾頁

跳至