夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

小_魚 發表於 19-1-11 18:00
回覆 mingmama 的帖子

你D reply 好值得學習呀, 要cap 低同c6 分享

多謝你的稱讚~其實我都係分享一下自己的想法~喺呢方面大家都要互相學習

男爵府

我以前有個已婚女同事,成日都繞住D男同事手,又唔見佢繞女人,放工佢老公邊日冇來接佢,佢就要男同事車佢返家,覺得佢係度收兵,有幾個男同事成日圍住佢轉,其中有一個仲迷得儍下傻下,我最唔鍾意係佢明知,其中有個有老婆子女,我哋都認識嘅,佢太太好好人,佢都係咁樣同人夫好親密

男爵府

Cpooo 發表於 19-1-11 19:09
好過我衰佬,我個死佬反而送禮物比老女人,嬲到我死。不過真係要提醒男人唔可以同女同事close ,不過啲男人 ...

唔係掛?佢為咩要送嘢俾個老女人呀?

男爵府

qee 發表於 19-1-11 18:16
我公司有個已婚男同事好受女同事歡迎
有女同事當佢偶像
嚟我個branch要同佢影相

其實真係唔明d 人咩心態,點解要摸人哋個老公,要摸咪番去摸番自己嗰件囉

男爵府

SUMSUM_88 發表於 19-1-11 20:10
我以前有個已婚女同事,成日都繞住D男同事手,又唔見佢繞女人,放工佢老公邊日冇來接佢,佢就要男同事車佢 ...

所以今次我至咁介意,呢個女同事咁熱情,點知我老公會唔會繞繞下俾佢繞咗去,好心呢d 女人咗婚就檢點d 啦,仲周圍收兵

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你已同老公反映左自己感受,不滿,老公亦承諾會保持距離,你選擇相信,就唔好舊事重提,自己亦比時間觀察下,無謂再為一個咁嘅人影響同老公感情。

男爵府

Angelice-BeBe 發表於 19-1-11 20:41
你已同老公反映左自己感受,不滿,老公亦承諾會保持距離,你選擇相信,就唔好舊事重提,自己亦比時間觀察下 ...

我明呀,所以今日心情未平伏上來呻下,而家心情好番好多了,真係要多謝咁多位jm

洋房

小_魚 發表於 19-1-11 20:31
唔係掛?佢為咩要送嘢俾個老女人呀?

老女人生日,送左份手飾比人

ingrid000    發表於 19-1-12 08:40

男爵府

Cpooo 發表於 19-1-11 21:03
老女人生日,送左份手飾比人

你有冇教訓下你C6呀?同事之間要知有咩可以做,有咩唔應該做架喎,手飾呢家嘢梗係留俾個女人嘅老公送啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小_魚 發表於 19-1-11 21:03
我明呀,所以今日心情未平伏上來呻下,而家心情好番好多了,真係要多謝咁多位jm
...

呻下都係好事

洋房

小_魚 發表於 19-1-11 21:10

你有冇教訓下你C6呀?同事之間要知有咩可以做,有咩唔應該做 ...

有,趕佢出家門。呢件事對我好受打擊。那個女人係失婚人士。我死佬話同事佢

大宅

回覆樓主:

我覺得冇乜問題

伯爵府

回覆樓主:

同類事情我都發生過 但老公第一次被托去旅行買野已經比我stop左佢 爆左佢一獲 我自己就唔信男女有純友誼 所以我希望我另一半唔會做啲我接受唔到嘅事 呢一點我當時好清晰表達左 佢自此都無再提起個女同事 但我就繼續觀察囉

男爵府

Gi-leung 發表於 19-1-11 23:52
同類事情我都發生過 但老公第一次被托去旅行買野已經比我stop左佢 爆左佢一獲 我自己就唔信男女有純友誼 所 ...

佢個女同事托佢買好多嘢?我老公都試過旅行幫呢個女同事買嘢呀,因為唔係買太多,我仲ok 嘅。

男爵府

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

恕我直言,個位女同事似乎對你老公好上心囉,正常一個已婚女人,都係掛住屋企既事,或者老公既事,邊樹會咁有心又送聖誕卡又買禮物。可以你C6 俾左d 錯誤信息俾佢女同事,雖然大家結左婚都可以flirt 下個隻。

因為我都見過公司有咁既男同事,明明已婚,但又唔介意d 女同事去flirt 佢。
希望你C6 俾你警告會修心養性啦~祝福你

大宅

回覆 小_魚 的帖子

照你咁講佢哋真係似比較好傾嘅同事,因為我曾經正係那女同事的角色,我同一位男同事好friend,當時大約已經認識了7-8年,去旅行亦會買手信俾對方,不過多數都係啲食物,就算有時放工後都會傾電話或去食tea, 有一日男同事同我講佢老婆開始有啲呷醋同怨言 (佢老婆知我係邊個,因為我哋都住附近,係街都碰過面幾次),因為我真心當同事係好朋友,明知人哋老婆唔鍾意所以我主動避忌,由嗰時開始我只會在工作時同佢聯絡。 其實佢老婆係一個明事理的人,過咗一排男同事話佢女婆都想認識我,問我介唔介意一齊去食下午茶,自始久不久我哋都會約埋食下野傾下計,到依家我已經唔係住香港,佢兩公婆仲會今年去探我順便當旅行。 所以樓主你對女同事有介心有疑問係絕對正常,用多點時間觀察,如果佢哋真係只係好朋友關係,你老公甚至位女同事一定會消除你嘅憂慮。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我就覺得樓主老公對女同事冇野,
但男人係唔會拒絕㗳自己糖嘅女人,
以彰顯自己仍有魅力。
女同事對樓主老公撟手影相都算,
因為有D女人係男又撟女又撟,
但買衫俾佢丶日日見仲寫聖誕咭就over左,
三十幾歲人聖誕咭署名仲畫公仔扮cute,
樓主warn老公已經打草驚蛇,
令老公Delete 之前Whatsapp msg,
恐怕以後佢都會咁做,
有乜都睇唔到,
不如有機會就見下個女同事,
等佢見到正印之後收歛下。

子爵府

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

有冇嘢都好,提下佢都啱嘅,起碼唔會再過份啲呀嘛

珍珠宮

回覆樓主

個女人唔似收兵,收兵作用係等男同事獻恩勤,加陣係個女人主動向你老公示好,你老公又好受落
去旅行買手信比異性朋友,食物類、擺設類無問題,但買名牌衫就過界,件著上身係貼身衣物,一男一女正常情侶先會買衫比對方

寫聖誕卡無問題,但署名要畫貓仔玩可愛暗示,呢d又係戀人先做......
我覺得佢地玩緊曖昧.....

影相繞手挨膊頭比我都嬲爆,個女人主動係一件事,但做人老公唔識避忌,唔理老婆感受一定係錯
話我老土都要講,純好朋友可以影相繞手挨膊頭?

婚後要識避忌、免招人話抦,更重要係為咗尊重另一半,個女人主動係一回事,但你老公明顯好享受同佢培養感情

自己小心d,同老公穩固感情,用軟功、用柔弱去令老公關心你多d,自己識do疏遠個女人

用硬功只會令男人覺得老婆係老虎,都係女同事溫柔可愛、善解人意,老公會對個女同事更加分,更暪住你同佢增進感情

伯爵府

小_魚 發表於 19-1-12 08:43
佢個女同事托佢買好多嘢?我老公都試過旅行幫呢個女同事買嘢呀,因為唔係買太多,我仲ok 嘅。
...

我認為唔係多寡嘅問題 係幫人買野「上心」嘅問題 我認我唔大方架 但既然工作上我c6已經實際有野幫到位女同事 點解仲要做啲extra野去博欠人人情?

首頁
12345...8

尾頁

跳至