夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-1-13 12:37
只係橋手影相又唔可以咬定佢姣你老公, 咁就想搵人老公講, 未免你自己過度緊張.

我公司有次影 PARTY 相, ...

普通朋友/同事搭膊頭影相係正常
但個女同事係繞手+個頭挨落人地老公膊頭影相
同淨係搭膊頭係兩回事

男爵府

Ng_Taitai 發表於 19-1-13 14:07
影相嗰part 我都接受唔到除非大家都單身,其實成件事比著我都接受唔到,我認我係大醋呈
...

當初我有諗過佢哋咁影相係咪好common 唔洗大驚小怪。好在上來問下至知原來好多JM 都同我一樣諗法咋。

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-1-13 14:11

普通朋友/同事搭膊頭影相係正常

我都係咁覺得,所以見到張相嗰陣真係眼火爆

琥珀宮

小_魚 發表於 19-1-13 13:56
我有咁同我老公講呀,我話我學下佢女同事咁,成日send msg 俾男同事,同男同事影相又撓手同挨晒個頭落去, ...

咪係囉

琥珀宮

Maksin 發表於 19-1-13 14:01
咁講你就錯了,我同事就係咁,話老婆諗多左,個老公日日同女同事whatsapp係為公事,車佢都係因為一齊見客 ...

男爵府

小_魚 發表於 19-1-13 13:33
係呀,老公其他異性好朋友唔會影相撓晒手,直程唔會有呢d 無謂嘅身體接觸,點解唯獨呢個女人至咁呢?所以 ...

同意吖~我同異性朋友影嘅相真係唔會又撓手又挨頭~連搭膊頭都唔會~根本呢啲身體接觸應該可免則免~從來異性間的身體接觸都係一種暗示嚟架啦

男爵府

mingmama 發表於 19-1-13 16:08
同意吖~我同異性朋友影嘅相真係唔會又撓手又挨頭~連搭膊頭都唔會~根本呢啲身體接觸應該可免則免~從來 ...

所以我唔明個女人咩心態囉,話佢冇嘢我點都唔信架喇,除非佢同其他男同事都係咁影相啦,但呢點我又係冇得求證

男爵府

小_魚 發表於 19-1-13 16:55
所以我唔明個女人咩心態囉,話佢冇嘢我點都唔信架喇,除非佢同其他男同事都係咁影相啦,但呢點我又係冇得 ...

都係架~可能有啲女人對呢啲嘢好隨便~覺得掂下啫冇咩所謂~我自己就比較保守~男女之間真係要保持適當的距離

男爵府

似冇野,有野反而係唔敢係公司橋住影相,唔驚人唱咩(emoji)

大宅

小_魚 發表於 19-1-13 14:48
當初我有諗過佢哋咁影相係咪好common 唔洗大驚小怪。好在上來問下至知原來好多JM 都同我一樣諗法咋。
...

就算係一齊影相挨埋d我都唔ok,所以你介意好正常不過就算你c6掉晒佢d野都好,我覺得都要睇實d

大宅

Maksin 發表於 19-1-13 14:01
咁講你就錯了,我同事就係咁,話老婆諗多左,個老公日日同女同事whatsapp係為公事,車佢都係因為一齊見客 ...

我當然知,但佢老公口供唔似係

大宅

mingmama 發表於 19-1-13 16:08
同意吖~我同異性朋友影嘅相真係唔會又撓手又挨頭~連搭膊頭都唔會~根本呢啲身體接觸應該可免則免~從來 ...

我同同性都唔會!除了老公....最多去到仔女, 其他男女都唔會撓手或挨身挨勢影相或行街.

男爵府

rita1208 發表於 19-1-13 19:42
我同同性都唔會!除了老公....最多去到仔女, 其他男女都唔會撓手或挨身挨勢影相或行街.
...

咁我都識有啲女士會比較熱情~但通常只會對同性~可能影合照搭下膊頭攬下腰咁~咁我都唔會話特別抗拒嘅~但異性咁樣我會好大反應

大宅

小_魚 發表於 19-1-11 11:43
事源上星期俾我發現老公同某位女同事好close, 佢哋工作上已經合作咗幾年所以好熟絡, 公事私事都會傾. 我一 ...

呢個女人要小心,不過我相信你老公應該冇野。你開口話老公而佢又識避忌,證明佢好重視你。
我遇過類似不過比你所說的情況更嚴,可惜的是我老公堅持冇野,仲幫住個女人,攪到我抑鬱了幾年,深深傷害了我!

禁止訪問

男爵府

mingmama 發表於 19-1-13 17:21
都係架~可能有啲女人對呢啲嘢好隨便~覺得掂下啫冇咩所謂~我自己就比較保守~男女之間真係要保持適當的 ...

我都係呀,要我撓住老公以外嘅男人,諗起對上嗰次都係做姊妹時要撓住兄弟進場唧,仲要正正經經行,點會好似個女人咁自己主動又撓又挨

男爵府

peggykwan 發表於 19-1-13 17:31
似冇野,有野反而係唔敢係公司橋住影相,唔驚人唱咩(emoji)

希望啦,但有D 人塊面成尺厚架嘛

男爵府

unknown 發表於 19-1-13 23:32
呢個女人要小心,不過我相信你老公應該冇野。你開口話老公而佢又識避忌,證明佢好重視你。
我遇過類似不過 ...

以前唔開心嘅嘢唔好諗了,要對自己好D

大宅

小_魚 發表於 19-1-14 00:28
以前唔開心嘅嘢唔好諗了,要對自己好D

Thx

男爵府

suilangmui 發表於 19-1-13 23:43
恕我直言,我自己都好少會買衫俾老公。女同事對你老公咁上心好大機會佢對你老公有嘢。
...

仲要買啱size喎(雖然不外乎係大中細碼), 其實嗰陣已經唔高興,但又要扮大方,而家諗起都嬲

首頁

尾頁

跳至