10年冇去過, 有什麼 APPS 一定要D/L??

fat媽
|
KOREA, 有韓巢.

咁 THAILAND 呢?
pbpk03845784
|
fat媽 發表於 19-1-11 15:24
KOREA, 有韓巢.

咁 THAILAND 呢?

Grab
fat媽
|
pbpk03845784 發表於 19-1-11 15:37
Grab

這個是否多數訂回程AIRPORT用多?

比CASH ? CREDIT CARD?

pbpk03845784
|
fat媽 發表於 19-1-11 15:42
這個是否多數訂回程AIRPORT用多?

比CASH ? CREDIT CARD?

任何時候都可用嚟call車、免受的士佬氣、by cash !
Honey
|
pbpk03845784 發表於 19-1-11 17:51
任何時候都可用嚟call車、免受的士佬氣、by cash !

同意!
wingchu
|

Call 車------grab
Book 餐廳 ----eatigo
早2曰想坐的士由 nana站去 asok ,一個地鐵站路程收我300泰幣,grab 報價 80泰幣,因電話突然失靈,最後坐地鐵算數。

酒店自助午餐,經 eatigo book位半價
wcpcelia    發表於 19-1-14 10:57
pat2331
|
wingchu 發表於 19-1-11 23:00
早2曰想坐的士由 nana站去 asok ,一個地鐵站路程收我300泰幣,g ...

shirleyng817
|
Grab真係要推介,call車用
JoeyJoey
|
pbpk03845784 發表於 19-1-11 15:37
Grab

芭堤雅都可以用嗎?
請賜教! Thanks !
cattz288
|
JoeyJoey 發表於 19-1-12 09:44
芭堤雅都可以用嗎?
請賜教! Thanks !

芭可以坐雙條車! 勁平
JoeyJoey
|
cattz288 發表於 19-1-12 09:49
芭可以坐雙條車! 勁平

多謝賜教!
happygirl_001-
|
想請問下有冇app 係可以睇到搭bts 要幾錢車錢呀??
BO_BO
|
happygirl_001- 發表於 19-1-14 12:03

啱用嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bkfans123
|
早2曰想坐的士由 nana站去 asok ,一個地鐵站路程收我300泰幣,g ...

Tks sharing
happygirl_001-
|
回覆 BO_BO 的帖子

Thanks.....因為諗緊買一日卡定Rabbit 好.....

BO_BO
|
回覆 happygirl_001- 的帖子

ONE DAY PASS 140baht, 計下會唔會抵D. Rabbit card 好似香港八達通一樣, 要先比100baht, 冇得退, 如果你幾年先去一次, 就即係白比100baht
joymama
|
happygirl_001- 發表於 19-1-14 12:03

app: “ thailand rail “
jcball
|

請問布吉能用嗎?
cacy
|
Grab
請問grab係會打俾你,
定係好似以前uber咁睇到架車去到邊,
Show埋車牌架?唔該

而家係咪無人用uber架喇?
lkube
|
係咪一定要入電話號碼?