夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

kc_01k 發表於 19-1-13 03:21
你好似將社工同個師傅嘅意思誤解咗。

放手,放低,唔係叫你放低尊嚴。我唔知有冇理解錯,你好似係意思你 ...

係……樓主好似用"愛"去痲醉自己,為自己傷口塗脂抹粉,內心呢?有没有真正去面對自己?認真去感受自己嘅傷痛?愛……先要自愛才可去愛人,尊重自己係自愛嘅一種

ranchu    發表於 19-1-25 23:50
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

catfitfit 發表於 19-1-14 21:30
係……樓主好似用"愛"去痲醉自己,為自己傷口塗脂抹粉,內心呢?有没有真正去面對自己?認真去感受自己嘅 ...

迷失,我明,旁人講係真係好難聽唔入耳,我完全明,但唔知點解救樓主。只有祝福。人世間最難攪係情 。

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

On居!咁你有無諗,其實佢唔愛你,係佢想依靠你?愛你就唔會愛第二個囉。宜家俾你霸住係啲conditional love

公爵府

Vanessawong1314 發表於 19-1-12 10:45
記得當日婚姻遇到問題,c6有第二個,當下我真係有諗過放棄呢段婚姻。因為從經濟上來說,我搵得比佢更多,職 ...

咁就好好珍惜眼前人囉

大宅

好好珍惜再努力一次之餘,都小心保護自己,玩到被發現叫得離婚,最終留下係因為愛、因為仔女、因為四大長老、因為怕做陳世美、唔想做衰人、定因為住屋問題、唔想分錢、定走咗冇地方落腳等等......有啲男人好識做戲,出去攬住第二個女人談情說愛,浪漫滿瀉、怎至翻雲覆雨,心裏面老婆仲有幾多位置?繼續唔係問題,不過要小心保障自己同孩子,經濟上心態精神上都要有準備

大宅

Vanessawong1314 發表於 19-1-13 01:18
覇住哂c6的時間

呢個方法係你自己麻醉自己適合方法,唔表示其他人合適,同個男人值唔值得先係首要問題,不是一句愛包容哂,如果係倆方都愛,不用霸住呢個字眼。。

男爵府

Vanessawong1314 發表於 19-1-13 23:35
我選擇原諒佢一次。可能部份jm認為我傻,但我清楚自己的想法

如果佢真係同小三斷咗,咁呢次機會值得俾佢,但你呢次原諒咗佢,佢依然同小三一齊,甚至小四、五⋯咁就唔好再儍

伯爵府

BK Milk勳章

其實在於你C6心裡是否還有你,是否願意同小三斷。霸住時間,如果人在心不在又有什麼意思呢?

男爵府

熱血金章

只要有愛,難關總會跨得過呢!
祝願您們最終能重修舊好,比以前更愛對方。

大宅

rodona333 發表於 19-1-15 13:19
呢個方法係你自己麻醉自己適合方法,唔表示其他人合適,同個男人值唔值得先係首要問題,不是一句愛包容哂 ...

我知道呀

子爵府

回覆樓主:

男人先唔會同你講呢套 當然比到機會就試 唔好郁d離婚

大宅

Vanessawong1314 發表於 19-1-15 16:17
我知道呀

我明白你感受點解會咁,慢慢比D時間去了解對方有無改過之心先,我都係過來人, 女人要愛自己多D行先

大宅

Vanessawong1314 發表於 19-1-12 10:45
記得當日婚姻遇到問題,c6有第二個,當下我真係有諗過放棄呢段婚姻。因為從經濟上來說,我搵得比佢更多,職 ...

婚姻當然要珍惜,唔好輕言放棄,出左問題,正面啲係去面對可以修補,唔係話有第三者就一定要去離婚
重點係雙方也有心去修補先有得補
霸住是否可以俾空間個男人想清想楚?有時越迫反而有反效果

大宅

ashbbcheng 發表於 19-1-15 18:17
婚姻當然要珍惜,唔好輕言放棄,出左問題,正面啲係去面對可以修補,唔係話有第三者就一定要去離婚
重點係 ...

同意,所以我都會改,希望共同有一個美好家庭俾囡囡

別墅

Vanessawong1314 發表於 19-1-25 21:20
同意,所以我都會改,希望共同有一個美好家庭俾囡囡

我認同你這方法!好多事吾係吓吓對同錯,人有迷失時候,可能長可能短!冇一套準則,有啲人認為走得快好世界,但後面將會係點有誰知呢?所以可以俾時間俾機會嘅盡量去俾!除非佢暴力對你!否則任何都會發生!希望你能修成正果完美结局

珍珠宮

回覆 Vanessawong1314 的帖子

佢有本事TUM到你同第二個,應該都係屬於D好相處的男人,同Lee D 懂TUM女人的男人一齊係會好開心既。出去真係未必搵得翻個能TUM到你的。所以我都覺得你與他的配搭真係三生有幸,係正如師傅講的。
唔同我與前夫,佢既分文搵唔到錢,還有TUM唔到我。
雖然佢冇第三者,我評估,佢就算想搵,都TUM唔到女人落搭啦。
與一個TUM 到自己開心的,容易相處的人生活,都係一種減壓的方式。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

Wa0814i 發表於 19-1-26 00:42
我認同你這方法!好多事吾係吓吓對同錯,人有迷失時候,可能長可能短!冇一套準則,有啲人認為走得快好世 ...

我好明你果句:『走得快好世界,但後面將會係點有誰知呢?
話就話要自己先尊重自己,然後至惹得有人尊重自己。我好尊重自己吖,而且真系好惹得人尊重我喔,從來未斷過有男人鍾意我添。
但現實係,我已經人到中年,惹得尊重我的男人,都唔好考慮夾唔夾得來,多數都有老婆,或女朋友呢。
咁佢地尊重我極都無用啦。
好似有人同我講,Lee個世界有大把好似我先生咁好既男人。我心唸,「係又點?!斃在果D好男人個個都TUM到個老婆或女朋友呢。咁即係與我無關。」
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

Vanessawong1314 發表於 19-1-13 01:18
覇住哂c6的時間

點覇得哂,佢要去偷,30分鐘已經夠。。

大宅

忠 執著地對唔值得嘅人效忠叫 愚忠
孝 盲目地遵從無理要求只為孝道叫 愚孝

愚愛 係自欺欺人? ...委曲求全...?

愛情唔應該係單方面的
佢能夠做得出這麼傷害你的事情
還對你有愛嗎
執著只有一個人的愛情 是放手嗎? 是快樂嗎?
你當初嫁給他大概不只是你愛他吧
是因為你也覺得被愛吧...

如果你留在婚姻裡的理由不是 愛 我可能還懂多一點

但 怎樣都好 人生是你的 感受當然你最清楚
祝你一定要快樂 人生苦短 **hugz**

首頁

尾頁

跳至