自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

回覆 丫雅 的帖子

恭喜晒!

伯爵府

丫雅 發表於 19-1-12 15:16
你好幸運呀 我都想第日間屋可以近娘家
你裝修左幾耐呀?
...

我裝修左3個月,因為我住係娘家,叫師傅唔使趕,最緊要整得靚靚仔仔,仔細啲,得我一個女人仔,有啲乜嘢真係無人幫到我。
我3個人派左2-3人單位,有人話點解唔等下一次,第一次就要左,仲要係舊樓,我就話派到對面海就慘,突發事無人盡快幫我,大女又轉唔到校,俾新樓我都無用。

大宅

恭喜,我轉左s1等審查,我都等左5年

大宅

恭喜曬你你2人都等左6年,而家等的時間真係長

男爵府

丫雅 發表於 19-1-12 15:23
多謝呀,轉s1時 激動到眼濕濕,轉s2時 隻手都震一震

恭喜您呀我都唔知仲有幾耐我12年

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

恭喜

男爵府

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝快快上樓

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜!新年收大禮

珍珠宮

回覆樓主:

恭喜你,我都等左8年先上樓 不過好啦終於都有地方住,唔駛再捱貴租唔駛再不停搬,愈搬愈細愈租愈貴而煩惱

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

SaBB 發表於 19-1-12 15:50
新界區2人我係cyclub見到多數派屯門區2-3 人單位多、尢其友愛、蝴蝶、安定及大興。你可上去睇下人地意見及 ...

其實我都有上呢個網,都知道呢排派屯門多,睇下奇蹟會唔會出現我身上

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

KE_Lam 發表於 19-1-12 15:58
恭喜,我轉左s1等審查,我都等左5年

你都2人排嗎?

珊瑚宮

cyytt 發表於 19-1-12 16:04
恭喜曬你你2人都等左6年,而家等的時間真係長
...

只會愈來愈耐

珊瑚宮

肥豹 發表於 19-1-12 16:04
恭喜您呀我都唔知仲有幾耐我12年

你單人申請呀?

珊瑚宮

BREADWING 發表於 19-1-12 16:34
恭喜你,我都等左8年先上樓 不過好啦終於都有地方住,唔駛再捱貴租唔駛再不停搬,愈搬愈細愈租 ...

冇錯,搬屋真係好頭痛好煩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

恭喜
你2人申請,多數派2-3人單位

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜

大宅

丫雅 發表於 19-1-12 12:37
排公屋終於等到呢一刻,仲有4個月就6年啦,有人話以家庭計,人數愈少愈快上樓,2人家庭通常5年就上到,但依 ...

長者2人今年4月就足5年了,現在是等緊審查通過,預計到時上到樓就一定足5年,所以依家就算幾多人都好,5年係基本

寶石宮

回覆樓主:

恭喜恭喜

大宅

丫雅 發表於 19-1-12 16:50
你都2人排嗎?

三人,不過擴市,唔太舊好似井字果d,我都ok

首頁
23456...11

尾頁

跳至