自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

恭喜啊 土生土長香港人派到樓特別戥佢開心

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

我果時都3人都等左5年,第一次派大興唔要,要再等成年派朗屏,仲係頂樓,超正,仲超方便,西鐵站隔離渣,住左幾年,交公屋比政府換左居屋,果時仲有津貼,簡直人生最幸運事。

男爵府

恭喜!
我都係排2人,派左2-3人屋,排左6年半先上到樓呀

侯爵府

丫雅 發表於 19-1-12 23:11
雖然係咁講啫,但都希望一派就中心水架嘛..... 其實我都擔心緊,如果一、二次都拒絕,喺等第三次期間 現時 ...

或者第一次就中呢
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

豬仔mami 發表於 19-1-13 08:32
恭喜啊 土生土長香港人派到樓特別戥佢開心

多謝,等待嘅時間雖然耐左少少,但都好開心就快可以結束呢場馬拉松

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

29XX86 發表於 19-1-13 09:12
我果時都3人都等左5年,第一次派大興唔要,要再等成年派朗屏,仲係頂樓,超正,仲超方便,西鐵站隔離渣,住 ...

派朗屏好好呀....…...隔離就係西鐵站,好正!聽聞朗屏曾經可以買架
如果我都派朗屏都唔錯呀,搭一個站就可以到娘家

珊瑚宮

ilovefat 發表於 19-1-13 09:54
恭喜!
我都係排2人,派左2-3人屋,排左6年半先上到樓呀

6年半........我無言了,最後派到心水樓嗎?

珊瑚宮

SaBB 發表於 19-1-13 10:00
或者第一次就中呢

承你貴言!多謝

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

恭喜恭喜

男爵府

丫雅 發表於 19-1-12 23:35
家庭隊都排咁耐!!?你有冇打去問下?可能某啲原因令你收唔到房署嘅信。我就係有個朋友同我差唔多同期申 ...

應該唔會收唔到信因為之前都收過特快同埋上次房協都有寄信嚟可以選擇排房協嘅屋但係我冇揀因為我見房協冇再起個新樓所以好似等房署應該會快啲

男爵府

恭喜

大宅

恭喜恭喜

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

恭喜晒

侯爵府

丫雅 發表於 19-1-13 10:12
派朗屏好好呀....…...隔離就係西鐵站,好正!聽聞朗屏曾經可以買架
如果我都派朗 ...

係呀!我果時隻單位只賣十幾萬,但我嫌細,所以改買居屋,果時買樓超平,嘉湖兩房80+萬, 3房120+萬

侯爵府

回覆樓主:

樓主如派新樓朗晴就正,我成日覺得住世宙啲人會唔會心理唔平衡, 同朗晴相隔幾步路,但佢地成兩萬蚊尺

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

congratulations

男爵府

丫雅 發表於 19-1-13 10:13
6年半........我無言了,最後派到心水樓嗎?

派到呀,第三次要左,近阿媽,超好彩!終於結束6年半嘅等待,而家裝修緊。
頭兩次,一次係問題屋(死過人),一次係港島區超舊樓。

侯爵府

29XX86 發表於 19-1-13 13:56
樓主如派新樓朗晴就正,我成日覺得住世宙啲人會唔會心理唔平衡, 同朗晴相隔幾步路,但佢地成兩萬蚊尺 :thi ...

講真、出入格局、屋苑管理、鄰居質素等都吾同啦、私樓有會所游泳添。(PS 我屋企對面就係公屋、我有時都經佢去地鐵站)
講笑咁講、如果講唔平衡、住赤柱、大坑、貝沙灣d 人米嚴重不平衡

首頁

尾頁

跳至