懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

fengslee 發表於 19-1-12 18:13
係當天發現排唔清 還是過幾日才發現?刮宮痛嗎?

塞藥後第二朝照超聲波見到唔清,醫生立即排期做手術(我政府醫院做),不過等到第三日凌晨手術室先有位,所以我係禁飲食左廿幾個鐘,期間吊鹽水及子宮收縮藥。。。

刮宮全身麻醉,好快做完,唔痛

複式洋房

babymama2 發表於 19-1-12 18:20
塞藥後第二朝照超聲波見到唔清,醫生立即排期做手術(我政府醫院做),不過等到第三日凌晨手術室先有位,所 ...

明白,即係當天塞藥排完第二天會幫照超聲波確認是否乾淨了,那就放心點,最怕回家後自己賊矇矇唔知淨唔淨又要提心吊膽

複式洋房

fengslee 發表於 19-1-12 18:24
明白,即係當天塞藥排完第二天會幫照超聲波確認是否乾淨了,那就放心點,最怕回家後自己賊矇矇唔知淨唔淨 ...

正常都會照下既,不過我覺得過一,兩個星期後再搵醫生照多次會好啲,因為塞完藥都會有惡露,入面有血都可能睇唔清

P.S. 塞藥會痛,痛到好似要大便,但又痾唔到出黎咁樣,最少痛幾個鐘,視乎你對藥物既反應。如果忍唔到就食止痛藥或打止痛針

大宅

保重身體

複式洋房

babymama2 發表於 19-1-12 18:28
正常都會照下既,不過我覺得過一,兩個星期後再搵醫生照多次會好啲,因為塞完藥都會有惡露,入面有血都可 ...

好既,心都定D了,謝謝您,希望大家都努力小寶寶很快回來

男爵府

Take care

複式洋房

保重自己呀!寶寶好快反到媽媽既身邊

別墅

babymama2 發表於 19-1-12 12:40
你地其實好堅強,由媽媽一懷孕就發現左有子宮積血,不斷流血,你地都痴實媽媽。有幾次突然大量流鮮血,媽媽 ...

保重 好好休息 養好身子

珍珠宮

心痛!!你一定要振作,樂觀D,孖寶會再次回到你身邊

男爵府

你地其實好堅強,由媽媽一懷孕就發現左有子宮積血,不斷流血,你地都痴實媽媽。有幾次突然大量流鮮血,媽媽 ...

睇到都想喊 希望你快點康復 孖寶仔一定會翻來你身邊

大宅

回覆樓主:

一路睇眼淚一直流。。。
樓主好好保重,養好身子!

複式洋房

加油,take good care,bbs will come back very soon

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

媽媽保重啊,小天使好快會返來妳身邊

別墅

樓主保重,小天使好快又返去你身邊的

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔好太傷心,好好休息,小天使ready好會返黎。

別墅

babymama2 發表於 19-1-12 18:20
塞藥後第二朝照超聲波見到唔清,醫生立即排期做手術(我政府醫院做),不過等到第三日凌晨手術室先有位,所 ...

孖b 媽媽,你要保重身體!
我也經歷過引產,心情雖然好快平伏,但心裡感覺仍然好難受,每次見到孕婦,就諗去自己經歷!不過我相信我地會接返我地既rainbow baby

複式洋房

snoopy001 發表於 19-1-14 13:59
孖b 媽媽,你要保重身體!
我也經歷過引產,心情雖然好快平伏,但心裡感覺仍然好難受,每次見到孕婦, ...

真的很難受。。。特別係漲奶果陣,bb不在了,又要退奶,都唔知自己做緊乜,果一刻真係崩潰。。。

別墅

babymama2 發表於 19-1-14 15:32
真的很難受。。。特別係漲奶果陣,bb不在了,又要退奶,都唔知自己做緊乜,果一刻真係崩潰。。。
...

記得睇中醫!會有用,依家最緊要調理好個體質

別墅

看哭了我!懷孕本就不是一件容易的事情,點解仲要咁,好殘酷嘅事實!
媽媽請堅強!養好身體!照顧好自己~
他們會是天國最帥嘅天使

別墅

辛苦媽媽
媽媽加油(emoji)(emoji)養好身子 小寶貝會返來係身邊

首頁
12345...6

尾頁

跳至