額頭好多粒粒

yankebe1314
|
請問係咩黎可以用啲咩清左佢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
starrymama
|
前排都係,搞到變左暗瘡 tim.
但突然自己好左,但就重好多印
washaho
|
揾人清下啦!同埋飲多啲水
yankebe1314
|
washaho 發表於 19-1-14 17:00
揾人清下啦!同埋飲多啲水

做針清?
sophiachan0116
|
yankebe1314 發表於 19-1-12 16:14

我同你一樣,上星期五去咗針清,好乾淨
starrymama
|
睇下中醫, 食多d水果, 飲多d水
可以去下針清, 但不停生, 點清都冇用.
washaho
|
yankebe1314 發表於 19-1-14 17:01
做針清?

係啊,慢慢來。唔好太壓力,針清下亁淨啲,我都冇左好多暗粒。加油
yankebe1314
|
sophiachan0116 發表於 19-1-14 17:05
我同你一樣,上星期五去咗針清,好乾淨

邊一間做冇咁痛
clara_324
|

有無磨沙呀做?
nataliefung
|
yankebe1314 發表於 19-1-14 17:48
邊一間做冇咁痛

針清一定痛呀
可營媽媽
|
starrymama 發表於 19-1-14 17:08
睇下中醫, 食多d水果, 飲多d水
可以去下針清, 但不停生, 點清都冇用.

其實生暗粒關唔關卸妝油事呢?或者少做磨沙去死皮,搞到block住晒d污糟野走唔到出黎之後變暗粒?
starrymama
|
可營媽媽 發表於 19-1-17 03:06
其實生暗粒關唔關卸妝油事呢?或者少做磨沙去死皮,搞到block住晒d污糟野走唔到出黎之後變暗粒? ...

關事.
我一向額頭都冇生, 前排無啦啦突然生左, 睇中醫, 去美容院, 但一路唔好. 唔知點解自己突然用缷裝油後用紙巾抺左佢先, 再用多次缷裝油再用多次紙巾抺左佢直至乾淨左先再用洗面膏洗. 跟住就開始冇生.
我一直用同一樣嘢, 但一直冇事, 自己都唔明點解會突然生咁多. 但總之加多左個清潔 step 就冇事了.

我有5年冇去過美容院, 係前排生左好多粒粒先無計可施去開左個course. 但我覺得唔去自己保養好過.
佢地係清到, 但搞到我塊面有洞呢. 講清得點好, 但點都會有洞.

美容院, 除非做醫美, 做埋呢個course我唔會再去.

根據觀察, 賣skincare個d舖頭的 sales 皮膚好過美容院個d美容師囉.
好多美容師, d毛孔大到睇到晒, 猛用d粉遮住佢. 唔明佢地係做得太多針清定做咩機搞成咁.
cakii
|
可考慮做植酸
Raincat129
|

我好耐之前都試過,我懷疑自己係太乾,keep住搽保濕就好返啦
kcm81283
|
我都有,黎m前生左好多
dada_88
|
可以做BELLASONIC 機,做完 真係好水潤同乾淨