夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

soso1227 發表於 19-1-12 17:36
家庭丶小朋友開支都係你俾哂,
你老公零成本擁有個家,
所以佢咁唔珍惜,

就係,遇到咁架男人,早走早著

大宅

backtohome2005 發表於 19-1-13 13:12
回覆 soso1227 的帖子

同意!

X2

大宅

我也是因為小三問題在三年前離婚了,到今天我也沒有半點後悔,生活過得自在,滿足!要一個難滾自私嘅男人,我寧願一世單身!何況我還有個好乖嘅仔!
我比較幸運,我有好多長輩幫忙!
我係你,我會叫佢立刻走!最多同老闆講屋企有事要攞幾天假!再唔係找些朋友幫忙!要留返半點尊嚴給自己!

洋房

回覆樓主:

他走了。兩個小朋友問佢幾時返,我唔知耐d之後佢兩個會點。。。
今日下午時一齊出去食嘢,食食吓細囝突然講我哋一家人一齊食飯。
唉。。。好心噏。。。

子爵府

sad54321 發表於 19-1-13 16:00
我們無車,層樓是我一個名,錢也是各自户口,佢欠我大約十萬蚊,但我唔想再糾纏喇, 佢還就還唔還就算,所 ...

呢d男人唔洗恨 其實佢爭你錢已經係男人最就忌 覺得無面 但自己又無本事 就搞女人攞番樽鹽

洋房

bobo88hk 發表於 19-1-13 23:10
呢d男人唔洗恨 其實佢爭你錢已經係男人最就忌 覺得無面 但自己又無本事 就搞女人攞番樽鹽
...

其實我從來冇介意佢搵錢少,只要佢肯努力上進,屋企夠用就得。但可能男人唔係咁諗。。。
之前見婚輔社工都話我老公係一時迷失錯咗,奈何佢一錯再錯。。。

洋房

回覆樓主:

剛剛細囝喺房喊住走出嚟,叫我唔好嬲爸爸,唔好俾佢走,話會發惡夢,要我陪佢一陣。
我好難受。。。

子爵府

回覆樓主:

樓主,我睇到你故事都為你心痛。小朋友細未明白,到佢大個點就會明你今天的選擇呢。一次又一次,樓主真係放眼喺你同兩個仔,三人喺將來嘅路算啦。時間會撫平你傷口,你值得有個真心愛你的男人。為母則強,為三母子未來而奮鬥,你一定得的,加油!!~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 sad54321 的帖子

你細仔點會突然唔捨得爸爸,我衰D,會諗係你老公同佢地灌輸左D野,

例如媽媽嬲爸爸丶爸爸以後唔返⋯⋯
想小朋友俾壓力你,
令你屈服叫佢返屋企。
你要安慰小朋友以後會見到爸爸,
爸爸只係返爺爺度住(?)

話時話,佢去邊度住?

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 23:53
回覆 sad54321 的帖子

你細仔點會突然唔捨得爸爸,我衰D,會諗係你老公同佢地灌輸左D野,

佢搬咗番佢阿媽度。
頭先我有message問佢同細囝講咗d咩,佢話同囝講爸爸做錯事要受罰。。。我已跟佢說不要再同小朋友說太多,唔想佢哋難過。我已跟小朋友解釋佢哋仍然可以見到爸爸,爸爸媽媽仍然咁愛錫佢哋。

大宅

撐住呀!呢段日子係最難過,放眼將來,雨後一定有陽光!

複式洋房

sad54321 發表於 19-1-14 00:10
佢搬咗番佢阿媽度。
頭先我有message問佢同細囝講咗d咩,佢話同囝講爸爸做錯事要受罰。。。我已跟佢說不要 ...

樓主,要堅強,系好難過,但總要過。加油呀!

大宅

soso1227 發表於 19-1-13 13:08
除非小三完全唔知自己係小三,
佢也是受害人,可以免責,
否則點解唔可以怪小三?

我覺得你講得好啱喎....

大宅

個男人一向貪玩開. 佢今次咁做, 咁大贍, 應該有前科. 一個唔知死只做戲既男人, 冇呢個都會有下一個, 又或者出去滾. 只睇佢乖幾耐, 又或者 KUM 到幾耐.

小朋友係無辜. 大人頂得順小朋友唔得. 小唔小三唔好追究, 而家係你老公背叛你.

既然機會已俾過, 決定咗亦唔好折磨自己. 理智啲, 一步一步睇下點做, 將焦點放在兩個寶貝罷!

加油.

男爵府

sad54321 發表於 19-1-12 17:10
其實我絕對有條件離婚,屋企和小朋友所有 開支,現在都是我負責。
我心好痛,為何我已盡力做好老婆這個角色 ...

點解成日都係啲軟飯男, 食老婆住老婆仲要出去溝女?
所以我成日話女人千萬唔好講咩男女平等, 仔女自已養, 生活費自已交。個男人咩都唔使付出已經得到大好家庭, 跟本不會珍惜。仲要有多餘錢去溝女。
唔好再留戀了, 你咁好既女人, 自然有其他男人會珍惜。
而家既你只不過係習慣左呢個男人既存在, 當佢消失左你就會發現其實你活得更快樂更好。偷情既感覺當然一流啦, 番屋企有個老婆持家, 出到去有姣婆上床。兩存其美。
呢個男人, 你再留都會繼續滾, 老了滾夠了便回家分享你養大仔女的成果。千萬別做這種女人! 明天會更好! 加油!

洋房

回覆樓主:

c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力,但我覺得係佢嘅借口。。。
我好怕自己又心軟,我真係唔想再跌入無間地獄,以後日日擔驚受怕。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sad54321 發表於 19-1-15 22:51
c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力,但我覺得係佢嘅借口。。。
...

見你講歷史就知你C6好多藉口。
搭飛機送個女人去外國都講得出,
真係極之佩服,
個女人返香港冇佢搭飛機去接真係罪大惡極!
佢走左兩日應該開始感到不便,但未實際受到教訓,
千萬丶千萬丶千萬不要叫佢返屋企,
否則後患無窮。
你本來話想明天入紙離婚,
我覺得太衝動,
但點都要分居一年半載諗清楚。
如果我係你,我會要佢約個女人出來,
在你面前同個女人講清講楚,
如果佢連呢場戲都唔肯做,
離婚是正確的。

大宅

soso1227 發表於 19-1-15 23:25
真係極之佩服,

佢可以話個女人唔肯出嚟,咁點搞

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

知知姐 發表於 19-1-15 23:33
佢可以話個女人唔肯出嚟,咁點搞

飲咖啡又可以約得到?
無論佢用乜原因,
做唔到就係因為個男人冇心,
咁就已經可以叠埋心水離婚。

洋房

soso1227 發表於 19-1-15 23:25
真係極之佩服,

我有跟我屋企人傾過,他們也說即刻入紙離婚太衝動,叫我先分居冷靜吓,如果之後真的已經不痛不癢才離婚。但我的朋友就覺得不用考慮咁多,已可即時判死刑。
不過我明天也去不到入紙,因公司突然有重要會議請唔到假。
我唔知個小三會不會來,因為她是大陸賤女人,我也不想再見到她!

首頁

尾頁

跳至