夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

之前在這裡也分享過。。。
我有兩個小朋友,上年3月知道c6有外遇,關係仲已差不多兩年,有相有片有message.... 比死更難受! 我和c6拍拖連結婚已有18年,我非常信任佢,俾極多自由佢,但佢竟然背叛我!
之後佢跟那女人斷咗,有努力改變,對我對小朋友都比以前更上心,亦有做嘢去俾信心我,所以我俾一次機會。
之後曾經俾我發現佢7月去外地時竟然同個女人坐飛機去,佢解釋因為朋友托佢送那女人到當地,去到那女人亦由新男友接走了,沒有再聯絡。我曾經message那女人,她說跟我老公已沒有任何關係。我又信多我老公一次,原諒佢。。。

洋房

回覆樓主:

之後大家關係一路有改善,比以前sweet咗,佢有努力返工,對小朋友好咗,小朋友亦多咗鍾意爸爸。
前兩日下午,我喺老公的位置分享 (之前我偷偷做佢唔知),見佢唔喺公司,又唔覆我WhatsApp ,好奇怪。我WhatsApp 問佢你喺邊,佢話喺公司,我就知有古怪。我趕去他的地方,果然見到佢同那個女人在喝咖啡傾計! 我當時好掙扎,最後我走去佢哋面前問佢哋做乜嘢,我老公只不停問我點解會喺度。我問那女人你說沒有任何關係,那現在呢? 佢話朋友,仲跟我說他已有男友。 佢問我老公我係邊個我老公都冇答佢我係佢老婆, 只不停拉走我。 最後我和老公在街嘈了幾句然後自己上的士走了。。。

洋房

回覆樓主:

我老公之後解釋那女人來香港,然後微信加佢話想做返朋友,我老公話有工作嘅嘢問佢, 所以約佢出嚟飲嘢。

我心真的很痛! 心淡了! 佢連跟那女人說我是他的老婆的意欲也沒有, 只不停拉走我。我老公不停解釋因為工作問題才聯絡,但我覺得無論乜嘢原因都好,根本就不應該再見再聯絡,那是他的承諾!
我真的死心了! 我畀機會佢,我自己都好難受,但佢竟然冇好好珍惜機會,去再見一個傷害他老婆傷害大家婚姻的女人。 我決定離婚了,真係冇諗到最後的結局會是這樣, 要自己親手割斷段婚姻, 心好痛。。。

洋房

回覆樓主:

其實我絕對有條件離婚,屋企和小朋友所有 開支,現在都是我負責。
我心好痛,為何我已盡力做好老婆這個角色,他還是這樣不珍惜我,不珍惜這個家。
那女人既然說自己有男友,點解仲要主動搵我老公,仲要明知人哋老婆都已經知道佢嘅存在, 係乜嘢居心? 原來這個世界上真的有這樣不知廉恥的女人! 她當時跟我說話的表情和眼神,我真的覺得很侮辱! 自己很傻很蠢!
佢話佢已經有男朋友,但我本來都有一個老公, 有一段美滿婚姻,有一個完整嘅家,佢破壞咗, 而家我乜嘢都冇啦,有邊個可以畀番我?

洋房

回覆樓主:

剛剛的聖誕才一家人去旅行,轉眼一星期就家不成家,真的很傷心很難受

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 00:36
你趕左C6走未?
唔好心軟,
上次你太快原諒佢,

我已叫佢明早走,但佢要求等姐姐明晚回家後(姐姐放假回鄉)先走,佢話怕星期一無人照顧小朋友。
我已準備星期三到家事法庭交離婚呈請書。

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 12:45
仲要對多佢一日?
你唔即晩掃佢出街已經仁至義盡,
叫佢即走啦,

就係冇親友可以幫手,唉。。。我都好煩惱,怕姐姐今晚唔返可以點算

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 13:08
除非小三完全唔知自己係小三,
佢也是受害人,可以免責,
否則點解唔可以怪小三?

我怪小三,係因為佢明知個男人有老婆都要痴埋去。到我知道晒佢哋斷咗,又話已經冇任何關係,又叫我唔好再打電話俾佢。點知而家佢就走去搵我老公,破壞我嘅生活,真係好冇人格!

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 13:14
你老公係Full-time dad?
如果佢要上班都幫不上忙。
試下聯絡社區保母和問下鄰居有冇介紹。 ...

佢可以返晏d,送埋細嗰個返學先返工,但我返工要準時

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 14:53
你有你難處,
唯有暫時當C6係男工人。
之後你要考慮請多一個工人,

我們無車,層樓是我一個名,錢也是各自户口,佢欠我大約十萬蚊,但我唔想再糾纏喇, 佢還就還唔還就算,所以我冇同佢settle財政上的事。

洋房

回覆樓主:

他走了。兩個小朋友問佢幾時返,我唔知耐d之後佢兩個會點。。。
今日下午時一齊出去食嘢,食食吓細囝突然講我哋一家人一齊食飯。
唉。。。好心噏。。。

洋房

bobo88hk 發表於 19-1-13 23:10
呢d男人唔洗恨 其實佢爭你錢已經係男人最就忌 覺得無面 但自己又無本事 就搞女人攞番樽鹽
...

其實我從來冇介意佢搵錢少,只要佢肯努力上進,屋企夠用就得。但可能男人唔係咁諗。。。
之前見婚輔社工都話我老公係一時迷失錯咗,奈何佢一錯再錯。。。

洋房

回覆樓主:

剛剛細囝喺房喊住走出嚟,叫我唔好嬲爸爸,唔好俾佢走,話會發惡夢,要我陪佢一陣。
我好難受。。。

洋房

soso1227 發表於 19-1-13 23:53
回覆 sad54321 的帖子

你細仔點會突然唔捨得爸爸,我衰D,會諗係你老公同佢地灌輸左D野,

佢搬咗番佢阿媽度。
頭先我有message問佢同細囝講咗d咩,佢話同囝講爸爸做錯事要受罰。。。我已跟佢說不要再同小朋友說太多,唔想佢哋難過。我已跟小朋友解釋佢哋仍然可以見到爸爸,爸爸媽媽仍然咁愛錫佢哋。

洋房

回覆樓主:

c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力,但我覺得係佢嘅借口。。。
我好怕自己又心軟,我真係唔想再跌入無間地獄,以後日日擔驚受怕。

洋房

soso1227 發表於 19-1-15 23:25
見你講歷史就知你C6好多藉口。
搭飛機送個女人去外國都講得出,
真係極之佩服,

我有跟我屋企人傾過,他們也說即刻入紙離婚太衝動,叫我先分居冷靜吓,如果之後真的已經不痛不癢才離婚。但我的朋友就覺得不用考慮咁多,已可即時判死刑。
不過我明天也去不到入紙,因公司突然有重要會議請唔到假。
我唔知個小三會不會來,因為她是大陸賤女人,我也不想再見到她!

洋房

回覆樓主:

真的很多謝各位jm的意見和打氣! 我會為兩個小朋友撐落去。
想清楚了,呢一刻我不會衝動離婚,唔想將來俾自己借口後悔。我會先分居一段時間,起碼半年,之後先再看清自己還可否接受呢個人,看清他是否真的如他說的知錯後悔,是否還可以繼續和他走落去。

洋房

decemberain 發表於 19-1-17 07:57
你點克服個壓力ga?

你意思係點捱過傷痛?我一路有見婚姻輔導,又有打電話去d社工熱線。同d朋友傾吓,自己又睇吓書。當然自己小朋友給了我最大的力量去渡過。

ingrid000    發表於 19-1-17 11:56

洋房

大肉兒 發表於 19-1-25 21:58
but she dunno u are his wife wor?

因為佢未見過我。。。

洋房

回覆樓主:

呢個星期我覺得好難捱。。。我仲愛佢,唔捨得,但自己都唔知大家仲可以點行落去,覺得自己好無用

首頁

尾頁

跳至