夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sad54321 發表於 19-1-15 23:59
我有跟我屋企人傾過,他們也說即刻入紙離婚太衝動,叫我先分居冷靜吓,如果之後真的已經不痛不癢才離婚。 ...

明嘅,好多人都唔想再見到D家禽,
但你千祈唔好覺得自己輸俾佢才怕見佢,
你C6搭上佢不代表佢好過你,
佢地只係供求關係,
樓上都有jm提過,
冇Q用嘅男人會藉外遇來找回男子氣槪,
冇呢隻都可以有下隻。

子爵府

sad54321 發表於 19-1-15 22:51
c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力,但我覺得係佢嘅借口。。。
...

「c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力……」
sorry 睇到呢到真係笑咗出嚟,當人白痴咁。

男爵府

你老公係咪有其他優點令你唔捨得呢?既無悔意又唔負責任,我真係驚佢教壞埋自己個仔呀,滿口謊言藉口o

翡翠宮

c6呢幾日都有認自己好錯,話好後悔,話自己當日唔舒服食咗感冒藥影響咗判斷力,但我覺得係佢嘅借口。。。
...

睇到呢度笑左出黎
男人呢,有外遇我可以處理,好黎好去唧,人生插曲而已。
但係你無智慧令我睇你吾起,我就手起刀落掃佢出街,我身邊既男人吾可以咁無腦,影衰我。

子爵府

牛年勳章

...

食感冒藥會影響判斷力 唔係打錯粒字嘅判斷力,而係錯到識得應約,識路去埋飲咖啡 好藉口

伯爵府

sad54321 發表於 19-1-15 23:59
我有跟我屋企人傾過,他們也說即刻入紙離婚太衝動,叫我先分居冷靜吓,如果之後真的已經不痛不癢才離婚。 ...

朋友說就易,唔係佢地面對。

問心自己想不想?

之後兩次其實都是普通見面,但唔誠實係唔岩,

好像未至於要分開。

可以冷靜一排考慮清楚先。
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Supertalkative 發表於 19-1-16 21:31
朋友說就易,唔係佢地面對。

問心自己想不想?

問題不在於「普通見面」,
而係明知老婆已經發現還「冒死」去見!

普通見面之前丶之後可以有唔普通嘅行為,
Who knows?
其實樓主C6坐飛機送隻雞,
厲害過梁山伯丶祝英台十八相送,
換轉係我,當日已經離左。

洋房

回覆樓主:

真的很多謝各位jm的意見和打氣! 我會為兩個小朋友撐落去。
想清楚了,呢一刻我不會衝動離婚,唔想將來俾自己借口後悔。我會先分居一段時間,起碼半年,之後先再看清自己還可否接受呢個人,看清他是否真的如他說的知錯後悔,是否還可以繼續和他走落去。

大宅

sad54321 發表於 19-1-17 00:32
真的很多謝各位jm的意見和打氣! 我會為兩個小朋友撐落去。
想清楚了,呢一刻我不會衝動離婚,唔想將來俾自 ...

樓主好支持你暫緩離婚呢個決定。明白個刻你好嬲,好想有個了斷,但我覺得立刻離婚唔可以解決所有問題,仲會create 另一堆問題。所以你依家先分居,比自己同啲仔心理上同實際上適應下先,可能分開住你同c6都會諗清一啲野,到你好清楚自己想要點既時候才作決定,可能到時結果都一樣,但對自己,囝囝都總算有個交代。離婚好大件事,影響好多人,唔好衝動作決定,加油(emoji)

男爵府

sad54321 發表於 19-1-12 16:48
之後大家關係一路有改善,比以前sweet咗,佢有努力返工,對小朋友好咗,小朋友亦多咗鍾意爸爸。
前兩日下午 ...

你點克服個壓力ga?

洋房

decemberain 發表於 19-1-17 07:57
你點克服個壓力ga?

你意思係點捱過傷痛?我一路有見婚姻輔導,又有打電話去d社工熱線。同d朋友傾吓,自己又睇吓書。當然自己小朋友給了我最大的力量去渡過。

ingrid000    發表於 19-1-17 11:56

男爵府

sad54321 發表於 19-1-17 10:26
你意思係點捱過傷痛?我一路有見婚姻輔導,又有打電話去d社工熱線。同d朋友傾吓,自己又睇吓書。當然自己 ...

樓主加油吖~你好堅強

別墅

你意思係點捱過傷痛?我一路有見婚姻輔導,又有打電話去d社工熱線。同d朋友傾吓,自己又睇吓書。當然自己 ...

加油樓主!
我c6都出左軌.......我都諗緊係咪應該分居先..而家喺屋企見到面都唔會想講野
分左居,好似會習慣冇左呢個人...係預習離婚..
唔知係好定壞

P.s. 我都有小朋友

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

littlebearrr 發表於 19-1-17 17:50
加油樓主!
我c6都出左軌.......我都諗緊係咪應該分居先..而家喺屋企見到面都唔會想講野
分左居,好似會 ...

你老公唔斷小三,
根本冇得原諒,
如果你唔需要靠佢,
放過自己,踢走佢

大宅

你個c6都仲話識後悔,我嗰件直頭同我講冇咗條女唔得!條女係大陸雞,仲有個仔在大陸!條大陸雞成日叫佢多啲返嚟陪我同個仔食晚飯先,夜晚先過去陪佢,我c6仲話:「你睇下人哋幾好啊!」加上佢為咗條大陸妹,搞到欠銀行一身債!
我個仔當時都係日日喊,尤其是父親節做勞作的時候,老師叫佢如果唔想做父親節禮物,就可以去圖書館坐下!C6想星期一至五攬條女,星期六日就陪個仔,但世上冇咁着數嘅嘢,所以我同個仔講晒佢老豆所做嘅一切事實,我個仔決定唔再見佢!
冇錯,這段經歷是很痛苦的,但時間可以沖淡一切,而家我同阿仔都係生活得好開心,好自在!姊妹,會過去的!加油!

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

sad54321 發表於 19-1-12 17:10
其實我絕對有條件離婚,屋企和小朋友所有 開支,現在都是我負責。
我心好痛,為何我已盡力做好老婆這個角色 ...

一個咁嘅男人比你都唔好要啦!根本你老公就夾埋出面個女人一直都傷害緊你!滿口謊言!
你點會乜嘢都冇? 你仲有個小朋友要你照顧!
既然都決定放手就灑脫啲!無錯, 係會傷心係會難過, 但時間可以幫到你!過一排就會覺得好啲, 會容易放低啲!
你一定要撐住, 要堅強, 呢個世界冇話冇左邊個唔得架!你有小朋友應該一心一意照顧佢哋! 其他嘅嘢唔好諗咁多啦!

複式洋房

一個家庭冇人想摧毀左佢,只係想講每個人心中都有一個理想,想點點點美滿,想佢點點點改變,點回頭,佢太多大話,咁白痴既藉口都老作得出,如果佢真係回頭點會唔見個女人,佢咁大個人唔會唔識呀! 身邊個太多朋友,係咁,有時唔捨得,變了自欺欺人,離婚都唔洗住,但你必須表達比佢知,佢唔係做少少野你就永遠接受,強硬D,比佢知道呢個世界唔係人人為佢stand by!佢可以突然嘜都冇。

洋房

回覆 skac 的帖子

睇到我流眼淚!我同你現在經歷的差唔多!

複式洋房

只有你一個努力是沒有用!有時我地好努力,係好努力做一件錯事!
你老公見到你連講你係佢老婆都無,而你只怪責個女人?!牛唔飲水唔禁得牛頭低,而家啲女人就算有男朋友都可以攪人老公架啦!
你個角色唔係伴侶而係老母,你太照顧個男人令佢無奮鬥既上進心。要照顧係照顧自己啲細路,佢要照顧叫佢搵返佢亞媽!
就算廿年咁又點?緣盡就緣盡,放過自己啦

大宅

...

哈!你老公真係藉口多多,笑死人。

首頁

尾頁

跳至