潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

加返張action pic先~~

K32配粗肩帶比原裝幼肩帶睇起上黎個比例更加好~~ 加上SA幫我揀左最短嘅size,就算踎低個袋都唔會掂到地下。條肩帶可以話係完全拯救左成件事!

wcpcelia    發表於 19-1-15 09:10

公爵府

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

直美 發表於 19-1-13 18:54
係呀~~ SA真係好細心
隻Rodeo都係早排SA推介架。今日拼埋上去先驚覺原來同條肩帶個tone都襯到絶! ...

ho leng

直美    發表於 19-1-14 14:47
Hello...

大宅

直美 發表於 19-1-14 02:01

K32配粗肩帶比原裝幼肩帶睇起上黎個比例更加好~~ 加上SA幫我揀左最短嘅size,就算踎 ...

your action pic looks really good!
The colour really looks like blue electric in this pic, while it was more purple in your previous pic, bleu encre is special indeed! many congratulations!

大宅

kforkatalina 發表於 19-1-14 09:41

your action pic looks really good!

Yes, the Bleu Encre is an amazing color!! I actually don't like this color that much at the very beginning. Because I prefer the Blue with Grey tone like Blue Agate.

But ends up I found the Bleu Encre looks so different in various lighting, which makes me so surprise!! It can looks like dark blue or even black in dim lighting; in white lighting, it tends to be more look like the Blue Sapphire; and in warm lighting, it turns to Blue Electric; under the natural sun light, you will see a blue with purple tone in between Blue Sapphire and Blue Electric which is hard to describe how beautiful it is.

If you are a huge fans of blue, I'm sure you can't resist the Bleu Encre!! Hahaa~

子爵府

K32配粗肩帶比原裝幼肩帶睇起上黎個比例更加好~~ 加上SA幫我揀左最短嘅size,就算踎 ...

上身圖!

男爵府

回覆 直美 的帖子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 直美 的帖子

我完全明白你心情 但你的COLOR好靚呀~
一樣驚K32很大, 一直希望是K28!但SA offer我K32黑金SELLIER epsom皮...
我163CM唔高, 上身又唔係好差所以買左

◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

kekka 發表於 19-1-14 12:26
回覆 直美 的帖子

我完全明白你心情 但你的COLOR好靚呀~

咁你唔洗擔心啦~ 因為我得150cm, 矮過你多多聲~ 但都一樣take左K32.
好老實, 我返去對比過Herbag 31, K32拍埋去個size其實根本一樣. 只係Herbag較正方, K就長方.
我自己諗, 既然Herbag 31自己都咩到, why not K32? 只係因為細size較難求, 所以SA offer稍大嘅就會失望咁解. hahaa~

不過如果SA係offer我epsom外縫K32, 我又未必會take. 因為外縫睇起黎會再bulky過內縫. 我擰就唔好睇啦. 外縫的話我諗我要K28甚至K25先得. 不過依家有K, 下個目標暫時係B, 唔諗外縫內縫住lu~~ hahaa~

當然K32我覺得個比例上襯原裝條幼帶係無咁理想. 所以我當日係房其實都猷疑左好耐.
最後多口問下有無canvas帶襯下, 一襯之下SA都話我個樣唔同晒, 即刻開心返~ 因為轉左粗帶成個look and feel都唔同左. 係好"me style". (我唔係好襯到貴婦style...hahaa)

其實你有黑金仲難得啦~ 黑金never die. 點襯都襯到, 既襟睇又襟污糟, 唔會因為時代唔同而outdated. 你有時間都share下action pic啦~ 買左就要開心用

大宅

直美 發表於 19-1-14 12:45
咁你唔洗擔心啦~ 因為我得150cm, 矮過你多多聲~ 但都一樣take左K32.
好老實, 我返去對比過Herbag 31, K32 ...

條帶襯得好靚

直美    發表於 19-1-14 14:31

男爵府

Ho leng r!用落唔覺大喎

侯爵府

好靚呀,完全唔覺大,比例好啱 and the color is very nice too

大宅

magpik 發表於 19-1-14 14:15
Ho leng r!用落唔覺大喎

條粗肩帶真係會平衡返成個視覺效果. 如果用原裝幼肩帶, 就會顯得有D頭大身細, 怪怪的.
雖然另外買條肩帶好肉赤, 但成件事靚返晒就即刻值回票價~~

大宅

Ms_Phoebe 發表於 19-1-14 14:23
好靚呀,完全唔覺大,比例好啱 and the color is very nice too

Thanks~ Credit to my SA

多得佢幫我搵到條襯到絶嘅肩帶, 如果唔係就帶唔到個袋返屋企啦

大宅

好靚呀你個K32 我之前都幸運買到Blue Encre L26 ,呢隻色真係好特別,唔同燈光唔同色,好似揹緊唔同色嘅袋咁呀

大宅

Appleboss 發表於 19-1-14 15:07
好靚呀你個K32 我之前都幸運買到Blue Encre L26 ,呢隻色真係好特別,唔同燈光唔同色,好似揹緊唔 ...

係呀~ Blue Encre個色差都幾大~ 好驚喜~~

果日間房D燈好暗. SA擰個袋出黎, 我第一眼睇仲以為係深藍到好似黑色之類嘅Blue Nuit或者Blue Indigo. 後來SA話係新色, 我又以為係新果隻墨綠Vert Cypress. 直到我擰住果袋走去fitting room盞燈下面, 先睇到原來係藍色. hahaa~

跟住返到屋企影相, 個廳用白燈, 影出黎又偏藍返D, 完全影唔到帶紫嘅tone. 第二日咩出街, 日光下隻少少姣嘅紫色又走返出黎. 入到商場, 係唔黃唔白嘅燈下, 又變左彩藍色. 唔講仲以為咩左條變色龍上身~

Bleu Encre L26一定仲正~~ Show me your action pic please!!!

男爵府

直美 發表於 19-1-14 14:34
條粗肩帶真係會平衡返成個視覺效果. 如果用原裝幼肩帶, 就會顯得有D頭大身細, 怪怪的.
雖然另外買條肩帶好 ...

請問而家k32 幾錢呀

大宅

magpik 發表於 19-1-14 21:27
請問而家k32 幾錢呀

$89,500
但唔同皮價錢可能會有少許出入

男爵府

直美 發表於 19-1-13 18:54
係呀~~ SA真係好細心
隻Rodeo都係早排SA推介架。今日拼埋上去先驚覺原來同條肩帶個tone都襯到絶! ...

Very pretty 我以為最短既帶係70cm

伯爵府

首頁

尾頁

跳至