網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

買抱枕十幾個,賣家國內包郵,我怕集運收體積諗住發直送,賣家話會分三或四包發貨,系統顯示轉去香港只係32蚊,但賣家提我可能唔止,怕因為分四包會貴好多,賣家話單係種重量都成9公斤。

請問有無人知,或者我可以打咩電話去問?

翡翠宮

回覆樓主:

拍咗未?不如用私集點對點送上門,只計實重。
https://www.point2point.hk/tc/

侯爵府

lyh80115 發表於 19-1-12 23:29
拍咗未?不如用私集點對點送上門,只計實重。
https://www.point2point.hk/tc/
拍左兼俾埋直送運費, 唔知係咪不以取消退番晒錢..................我叫左賣家千祈唔好發貨住, 諗住問清楚先.

直送問題請問係咪都係打俾淘寶客服問?

點對點有無尺寸限制? 賣家國內發貨去一單可以分幾件包裝嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

如果分幾個快遞單,要賣家一定要响淘寶度入曬咁多個單號就無問題

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

如果淘寶只入一個運單號,其他件會keep 咗係倉,唔會一齊運。 因為我試過。

大宅

買枕頭要小心.我買過一對羽枕,系用壓縮包裝,點知到左集運倉,
一個爆開左!
結果未爆個個體耫重 1.2 kg ,
爆左個個 3.7kg
硬食運費.

同賣家投訴無結果,差評佢都無鬼用.日日去小二個度嘈,迫佢係網站將條爆左唔影响既聲明取消.

大6鬼係無商業良心既,淘寶更差.買枕頭係平過香港好多!
買泰國天然乳膠枕比羽毛枕重實用!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Obe2009 發表於 19-1-13 00:05
拍左兼俾埋直送運費, 唔知係咪不以取消退番晒錢..................我叫左賣家千祈唔好發貨住, 諗住問清楚先 ...
同賣家傾
未發貨就可以取消張單 再落單改集運

大而輕用點對點, 分單無問題

翡翠宮

拍左兼俾埋直送運費, 唔知係咪不以取消退番晒錢..................我叫左賣家千祈唔好發貨住, 諗住問清楚先 ...

私集幾大件都得,分單咪登記幾個運單號,無問題。

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我絕不再用,雙11朋友突然叫我幫佢買野,點對點雙11唔接臨時單,共3件唔算好大嘅,但去私運就一定計體積,左度右度用直送,諗住上門俾$20,唔駛自己搬,點知佢分開2次送,第一次俾左$20,第二次再送佢用返賣家pack嘅箱,冇再另pack,所以2箱再各收$20,共$40。,即3件野前後俾左$60上門費。

大宅

可以,但分分鐘只会发一件貨,因发貨跟訂单而唔係跟運单,我試过一单分三包,佢地只发一包,其餘的要改人工发送,搞左差不多兩個月,仲要日日追

侯爵府

jojoalison 發表於 19-1-16 14:40
可以,但分分鐘只会发一件貨,因发貨跟訂单而唔係跟運单,我試过一单分三包,佢地只发一包,其餘的要改人 ...

為免出錯,我最終選擇用番私集。係就係要俾體積重,但起碼穩陣。多謝各位 !

首頁

尾頁

跳至