網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解而家喺淘寶買嘢支付寶不能用八達通付款?thx

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tracyyan2015 發表於 19-1-13 09:43
點解而家喺淘寶買嘢支付寶不能用八達通付款?thx

1月1改左唔比用8達通喇
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 11:28
1月1改左唔比用8達通喇
Thx ,咁請問有咩解決方法啊?係唔係一定要用信用卡或者PPS ?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tracyyan2015 發表於 19-1-13 12:11
Thx ,咁請問有咩解決方法啊?係唔係一定要用信用卡或者PPS ?

迫人用alipay hk

放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 12:15
迫人用alipay hk
但係我用香港嘅Alipay 俾唔到錢,我都唔知點樣喺香港嘅Alipay 比錢,因為我之前有一個內地Alipay ,後期佢話要認證左之後我就冇用內地嘅Alipay ,就改用八達通付款,可能香港嘅支付寶同內地支付寶唔同,所以就
比唔到錢

象牙宮

tracyyan2015 發表於 19-1-13 14:17
但係我用香港嘅Alipay 俾唔到錢,我都唔知點樣喺香港嘅Alipay 比錢,因為我之前有一個內地Alipay ,後期佢 ...

即係付款彈唔到alipay hk出黎?
放下自在

伯爵府

回覆樓主:

我都係今日先發現已經唔用得八達通,唉!逼人用支付寶

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 14:22
即係付款彈唔到alipay hk出黎?
係呀、付款弹唔到Hk支付寶出嚟

象牙宮

tracyyan2015 發表於 19-1-13 20:40
係呀、付款弹唔到Hk支付寶出嚟

咁喺淘寶網首頁見唔見到自己既alipay hk戶口?
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 20:42
咁喺淘寶網首頁見唔見到自己既alipay hk戶口?
見到,一個是內地的支付寶

子爵府

但係我內地支付寶已經冇用了

象牙宮

tracyyan2015 發表於 19-1-13 20:48
見到,一個是內地的支付寶

係咪未認証, 唔識link up?
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 20:56
係咪未認証, 唔識link up?
我估應該我本身以前用開內地支付寶,咁我login淘寶,咁佢自動link up 到內地支付寶

象牙宮

tracyyan2015 發表於 19-1-13 21:36
我估應該我本身以前用開內地支付寶,咁我login淘寶,咁佢自動link up 到內地支付寶
...

我都係先有內地支付寶先! 後裝alipay hk, 不過我全部認證晒!所以佢幫我link晒!即係付款時會default alipay hk, 但仍可揀返內地支付寶!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 21:39
我都係先有內地支付寶先! 後裝alipay hk, 不過我全部認證晒!所以佢幫我link晒!即係付款時會default alip ...
哦,但我沒有認證內地支付寶,我聽人哋講要認證晒先至可以使用香港的支付寶,現在聽你咁講應該係要全部認證我先至可以link up 到香港支付寶。thx

子爵府

cattz288 發表於 19-1-13 21:39
我都係先有內地支付寶先! 後裝alipay hk, 不過我全部認證晒!所以佢幫我link晒!即係付款時會default alip ...
Anyway Thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

tracyyan2015 發表於 19-1-13 21:49
哦,但我沒有認證內地支付寶,我聽人哋講要認證晒先至可以使用香港的支付寶,現在聽你咁講應該係要全部認證 ...

打開支付寶HK...有個是淘寶購物.... 你入到去自己個淘寶嗎? 由這邊試下LINK埋佢...
Stay Hungry , stay foolish !!

子爵府

hinhin_ma 發表於 19-1-14 01:30
打開支付寶HK...有個是淘寶購物.... 你入到去自己個淘寶嗎? 由這邊試下LINK埋佢...
...

試過好多次都係LINK UP 到大陸支付寶個網站, 點知一開淘寶網佢就自動LINK UP 大陸支付寶, 我已經logout 完再登入又係咁, 我連個apps 都刪除再安裝, 再登入都係咁, 試咗幾次啦, anyway ,THANK YOU

公爵府

無得用八達通好床麻煩,
只係間中買下嘢,
又要用支付寶又要認證

子爵府

回覆樓主:

支付寶同八達通已成競爭對手,當然要趕對方出局了

首頁

尾頁

跳至