論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Solarflare 發表於 19-1-13 19:31
唯一好處係炒人時無咁肉赤。
再請過都係加多700。
不過聽講果度好多姐姐好差, 要好小心揀。

勁多斷約工人,仲有最搞笑係我半年前差d係個度請左個工人,後來入fb先知係搏炒工人

大宅

回覆 easimama 的帖子

FB有個page係專講呢D 博炒工人??

男爵府

我在Helper Lixxx都請了斷約的姐姐(因為我可以同佢舊僱主聯絡再加上舊僱主信件解釋斷約原因給入境處)

由於我個斷約姐姐有合理原因,所以入境處可當佢係完約申請,但由入紙到批出要差不多4-5個星期(這段時間全程要留港等批,若離港即當放棄申請)

所有文件自己做,只用了1.5天大假+$1000(加快)

0.5天用作walk in入境處申請,另1天就去菲領事館做申請

兩邊文件方面我本身都唔知點做,事前去入境處攞份合約(內裡都有教點做的),另外菲領事館的就由姐姐問同鄉啦(我見佢都填錯2-3次表)

其實請工人真係仲難過六合彩同入小/中學,我前後兩個工人都係斷約(同一原因是僱主斷佢約)所以都係睇下好唔好彩

侯爵府

e25choi 發表於 19-8-9 15:53
我在Helper Lixxx都請了斷約的姐姐(因為我可以同佢舊僱主聯絡再加上舊僱主信件解釋斷約原因給入境處)

由於 ...

姐姐話我好勁,填form快而準,佢話人地入form閒閒地要十幾分鐘,佢就1分鐘搞掂. 哈哈哈!

侯爵府

kit2004 發表於 19-1-14 13:06
其實700 可以請到,我確信差姐姐佔大多數唔奇。但比agent要萬幾蚊亦都保障唔到係一定好。agent真係食水深。 ...

樓主咁易就請到, 都驚佢請到搏炒工人.
聽聞請快到期工人好容易中招, 因為一定要有新僱主, 佢就可以在受僱期間繼續揾工, 搵到更好嘅就回來博炒.

男爵府

回覆 jyjy1684825 的帖子

續約文件當然超易啦~

子爵府

yeikaki 發表於 19-1-13 16:46
仲要係完約菲,$700 搞掂

網上?
可以試工先嗎?

首頁

尾頁

跳至