就黎想死

Coco18yan
|
本人34歲,已結婚6年有多,但一直未有懷孕,老公一直都好想要小朋友,我哋去年開始排緊公立醫院做人工受人,要出年先睇得,最近好努力睇緊台灣ivf 嘅資料,但最近發現我的經期開始遲黎,又少咗好多,我擔心係我個卵巢提早就退休,個人灰到爆,大家有無九龍區或者旺角區的中醫介紹一下?
chubama
|
Coco18yan 發表於 19-1-13 17:25
本人34歲,已結婚6年有多,但一直未有懷孕,老公一直都好想要小朋友,我哋去年開始排緊公立醫院做人工受人 ...

*以下兩位中醫,都係朋友成功自然懷孕,
介紹俾我既!

我睇過兩個,你自己睇吓邊個夾你啦!
鰂魚涌 鍾愛瑩博士
太子 彭明慧

鍾博士都算有醫德,唔會拖我症,
我睇左4個月,仲未成功懷孕,
佢主動俾西醫不育科我,
叫我再深入搵不孕原因。

我最後IVF成功,期間都有搵鍾博士,
幫我調理,暖宮,幫助懷孕。
Coco18yan
|
chubama 發表於 19-1-13 17:48

*以下兩位中醫,都係朋友成功自然懷孕,

感謝你吖!
yyyy.mama
|
第2胎係冇m 情況下(因為仲餵緊人奶),睇左3個月就bingo, 不過我2年前睇佢時已經好大年紀,唔知退休未

佢係中西合壁,有 supplement + 照排卵(部機勁舊但仲睇到) + 中藥藥粉,當年睇一星期連照照聲波大約$8xx (第1次照會收$500, 之後每次$100)

都係朋友介紹,so far 5個朋友(包括朋友既朋友),計埋我自己有4個都bingo到

希望幫到你

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Coco18yan
|
yyyy.mama 發表於 19-1-13 20:16
第2胎係冇m 情況下(因為仲餵緊人奶),睇左3個月就bingo, 不過我2年前睇佢時已經好大年紀,唔知退休未

佢 ...

多謝你吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Icelychee
|
本人34歲,已結婚6年有多,但一直未有懷孕,老公一直都好想要小朋友,我哋去年開始排緊公立醫院做人工受人 ...

放鬆心情都會有幫助咖!唔好俾咁大壓力自己! 我都好努力備孕,一齊努力!!
Coco18yan
|
Icelychee 發表於 19-1-13 20:25
放鬆心情都會有幫助咖!唔好俾咁大壓力自己! 我都好努力備孕,一齊努力!!
...

多謝你的支持吖!
jkbabyctu
|

唉,同妳一樣,都係34,結婚都4年多啦,一直都努力下又灰下,之前有看過下中醫,但堅持唔到落去,都打定數要試管,但返工要搵時間去做檢查都頭痕,所以我都係打算近近地深圳,台灣應該無可能了
Coco18yan
|
jkbabyctu 發表於 19-1-13 21:59
唉,同妳一樣,都係34,結婚都4年多啦,一直都努力下又灰下,之前有看過下中醫,但堅持唔到落去,都打定數 ...

但台灣都好快,我都最近睇中咗一間叫宏孕的,你都可以睇下,佢地有係香港開講坐的,或者去家計會!
yuyuyu_ng
|

經期的量係內膜厚度的問題,其實點解唔直接自己係私家檢查下輸卵管、子宮環境、再驗埋amh 。知道自己身體發生什麼事之後再針對調理?
Coco18yan
|
yuyuyu_ng 發表於 19-1-13 22:23
經期的量係內膜厚度的問題,其實點解唔直接自己係私家檢查下輸卵管、子宮環境、再驗埋amh 。知道自己身體 ...

過去的一年我已經做咗的檢查都係正常的
yuyuyu_ng
|
Coco18yan 發表於 19-1-13 22:25
過去的一年我已經做咗的檢查都係正常的

老公有冇驗精?
Coco18yan
|
yuyuyu_ng 發表於 19-1-13 22:27
老公有冇驗精?

都有,當然係有問題嘅,所以我先至想去中醫到調理好身體,之後再做Ivf 喇!
yuyuyu_ng
|
Coco18yan 發表於 19-1-13 22:29
都有,當然係有問題嘅,所以我先至想去中醫到調理好身體,之後再做Ivf 喇!
...

老公精有問題,點解唔試iui?
Coco18yan
|
yuyuyu_ng 發表於 19-1-13 22:33
老公精有問題,點解唔試iui?

最近我都諗緊,但我又本身又得一邊,所以都好煩
yuyuyu_ng
|
Coco18yan 發表於 19-1-13 22:35
最近我都諗緊,但我又本身又得一邊,所以都好煩

一邊輸卵管?
Lovingkaka
|
唔好唔開心啦...心情好重要ga...
我都係高齡媽媽...
有無試過打排卵針呀?
加油...放鬆心情...
rodona333
|
Coco18yan 發表於 19-1-13 22:02
但台灣都好快,我都最近睇中咗一間叫宏孕的,你都可以睇下,佢地有係香港開講坐的,或者去家計會!
...

宏孕先上綱看新聞
Coco18yan
|
Lovingkaka 發表於 19-1-14 18:23
唔好唔開心啦...心情好重要ga...
我都係高齡媽媽...
有無試過打排卵針呀?

打排卵針係要問醫生嗎?同排卵藥有咩不同呢?
Coco18yan
|
rodona333 發表於 19-1-14 21:03
宏孕先上綱看新聞

嗯,我有吖,但新聞係指台灣的女仔,應該我唔會中掛