請敎計算週數?

cobba
|
Hi,剛剛驗孕成功,唔想甘快去婦科照,怕太早去照,咩都睇唔到會嚇親自己,想預番七週先去照,但唔識計自己週數😅我last M 係11 DEC 2018 ,請問我依家大約幾多週左右? 謝謝🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️
hoganbaby
|
cobba 發表於 19-1-13 18:37
Hi,剛剛驗孕成功,唔想甘快去婦科照,怕太早去照,咩都睇唔到會嚇親自己,想預番七週先去照,但唔識計自己週數&# ...

由最後一次嚟m第一日開始計
Kinkikuk
|
Hi,剛剛驗孕成功,唔想甘快去婦科照,怕太早去照,咩都睇唔到會嚇親自己,想預番七週先去照,但唔識計自己週數&# ...

我用緊個app幾好,話俾你知週數,好多資訊,同埋自己可以記錄野,叫 280days
cobba
|
回覆 hoganbaby 的帖子

甘咪差不多5wks
cobba
|
回覆 Kinkikuk 的帖子

多謝推介
bchuma
|

最後一次來m第一日開始計起
haha748494
|
醫生都系以最後一次M期計。
cavy0511
|

今日4w3
cobba
|
回覆 cavy0511 的帖子

知道了...thx
cobba
|
回覆 haha748494 的帖子

明白了...thx
cobba
|
回覆 bchuma 的帖子

收到...thx
Alicece
|

唔係要去睇一睇醫生拎張懷孕證明書架咩?(emoji) 我都係琴日剛驗孕成功呀!(emoji)(emoji)
RubyYu07
|
你宜家應該係4weeks,過多兩個星期再去照啦
bchuma
|
cobba 發表於 19-1-14 20:01
回覆 bchuma 的帖子

收到...thx

唔使客氣
cobba
|
回覆 Alicece 的帖子