敷檸檬可以去疤?

SpiderWeb
|
上網見到有人會拎檸檬敷係皮膚到, 話可以去到疤, 唔知係咪真......有無jm試過呀?
FlippyFlp
|
無效囉,我試過搽d檸檬汁,完全無效果
washaho
|
聽落好似好乸咁。
sstepphanie
|
washaho 發表於 19-1-14 16:42
聽落好似好乸咁。

yes,已經唔係人人皮膚都受到酸性野
萬一乸到起敏感點算
fannyauau
|
千祈唔好試! 我之前搞到啲皮膚起紅點, 睇醫生話皮膚過敏
SpiderWeb
|
fannyauau 發表於 19-1-15 12:14
千祈唔好試! 我之前搞到啲皮膚起紅點, 睇醫生話皮膚過敏
咁恐怖我仲諗住試下添
hoganbaby
|
SpiderWeb 發表於 19-1-14 09:55
上網見到有人會拎檸檬敷係皮膚到, 話可以去到疤, 唔知係咪真......有無jm試過呀? ...

檸檬汁應該可以美白,但係去疤就真係未聽過
clara_324
|
上網見到有人會拎檸檬敷係皮膚到, 話可以去到疤, 唔知係咪真......有無jm試過呀? ...

白啲
X'mas2002
|
咁係咪真係檸檬可以美白腋下黑色素?
fannyauau
|
回覆 SpiderWeb 的帖子

去萬0正正經經買啲野搽下仲好啦
富貴榮華
|
好刺激嫁,緊係唔好,可以美白,但就要飲~
SpiderWeb
|
fannyauau 發表於 19-1-17 14:54
回覆 SpiderWeb 的帖子

去萬0正正經經買啲野搽下仲好啦
咁都係去買bio oil搽算啦, 諗住試呢隻睇下得唔得
HebeZ
|
X'mas2002 發表於 19-1-16 17:09
咁係咪真係檸檬可以美白腋下黑色素?

用左敏感的話,腋下不能夾埋就慘咯
maggielhy
|
用檸檬邊得架直接用bio-oil搽係疤到,每日1-2次...好快有效!
茄子
|

小心長斑
littlebabymami
|
會唔會拿到皮膚架?
joebibi
|
我試過敷手 諗住睇下會唔會敏感先上面 結果太刺激搞到紅哂
而家都係用綠色K字頭BIO OIL重點搽疤同暗瘡印 溫和好多
不過要比D時間 唔好心急