有也乜牌子遮暇度高的濕粉好介紹

elaine01703
|
想轉濕粉,但又唔知轉邊個牌子好,又怕去到比人亂Sale貴野要我買,自問又唔係大把錢,所以想睇下各位有乜好介紹,想夠遮暇同保濕,謝謝
ymkcandy
|
elaine01703 發表於 19-1-14 12:10
想轉濕粉,但又唔知轉邊個牌子好,又怕去到比人亂Sale貴野要我買,自問又唔係大把錢,所以想睇下各位有乜好 ...

我覺得啲兩支好用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ymkcandy
|
專櫃就covermark
evawong20189
|
想轉濕粉,但又唔知轉邊個牌子好,又怕去到比人亂Sale貴野要我買,自問又唔係大把錢,所以想睇下各位有乜好 ...
x2
elaine01703
|
ymkcandy 發表於 19-1-14 13:29
專櫃就covermark

唔該曬,我試下先(emoji)(emoji)
細細聲
|
開架catrice 都好好 (我覺得好過covermark)
xxxwing
|
ymkcandy 發表於 19-1-14 13:28
我覺得啲兩支好用

肉色kate 個支 油肌 夏天用好控油,乾肌可能要用黑色個支,遮瑕度好高好高

xxxwing
|

MAC無瑕霧鏡粉底液,遮瑕度中等

agugi
|
xxxwing 發表於 19-1-14 20:46

肉色kate 個支 油肌 夏天用好控油,乾肌可能要用黑色個支, ...

請教,黑色果支是指邊枝?
xxxwing
|
agugi 發表於 19-1-14 22:11
請教,黑色果支是指邊枝?

圖中Kate 係肉色,佢有出一支係黑色個樽身係一樣嘅, 啲人話黑色樽身個支,係比乾肌用。我自己有用過肉色個支

mimorjai
|

dior capture totale.
cle de peau
ymkcandy
|
xxxwing 發表於 19-1-14 20:46

肉色kate 個支 油肌 夏天用好控油,乾肌可能要用黑色個支, ...

肉色啲支我又唔覺得話乾 上年9月去日本買 都係早排先開 6月再去到時睇下支黑色先