[拯救乾肌] 一人一個用到空瓶嘅護膚品!

katychan221
|
我本身好花心,好少有牌子留得住我個心,通常用完一個牌子嘅嘢就會想試下第二個牌子先,亦都好少會用得晒成支野~

首先我本身皮膚一到冬天就好易出事,好易乾到甩皮,明明已經敷晒mask+精華+facial oil+cream,但第日起身都係照甩皮。本身我去做skin check個時以為自己咁易乾,應該一定要用cream,點知BA check完之後建議我用乳液,因為隻乳液保濕之餘,係有紓緩乾燥同埋令我皮膚情況stable返嘅功效,最正個樣係針對咗我成日乾燥嘅皮膚問題黎定制,原來揀啱skincare係好開心!

JM們一齊些牙下用到空瓶嘅護膚品
gloriehungws
|
katychan221 發表於 19-1-14 15:18
我本身好花心,好少有牌子留得住我個心,通常用完一個牌子嘅嘢就會想試下第二個牌子先,亦都好少會用得晒成 ...

Fancl橙色系列的保濕水,用左幾年都好好用
Superchu
|
La prairie 籃魚子面霜,用左3罐la
mimorjai
|
katychan221 發表於 19-1-14 15:18
我本身好花心,好少有牌子留得住我個心,通常用完一個牌子嘅嘢就會想試下第二個牌子先,亦都好少會用得晒成 ...

clarins double serum
bobbi brown hydrating cream
霍太
|
olay美白精華
caryfox
|

Shiseido: Benefiance 晩霜、眼霜⋯⋯已經用(吉)咗幾瓶。

Jurlique : Rose M Plus : lotion⋯⋯(吉)咗兩瓶。
chai
|
caryfox 發表於 19-1-14 23:10
Shiseido: Benefiance 晩霜、眼霜⋯⋯已經用(吉)咗幾瓶。

Jurlique : Rose M Plus : lotion⋯⋯(吉)咗兩瓶 ...

請問Benefiance邊種?有兩種。
fayfayMAA
|
哩個brand我都有聽過
好似都唔平
點定制先?
保濕 鎮靜 好多護膚品都有嫁喎
無糖茶妹
|
我岩岩先洗乾淨左個薏仁gel盒黎分享用左好幾盒,咩時候用都好保濕,我最鍾意就係夏天雪住黎用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
beautymellee
|
synergie B3
乖乖地一直用, 皮膚好返好多, 唔再乾
katychan221
|
fayfayMAA 發表於 19-1-15 11:32
哩個brand我都有聽過
好似都唔平
點定制先?
我一去到舖頭就有BA幫我check皮膚狀況,再睇返我皮膚問題,見到我好易甩皮都皮膚紋理比較缺水同乾,就幫我揀番啱嘅原液落支乳液到做blending,加完會有個label貼番日期同名,所以每個人唔同,係專屬嘅~
caryfox
|
chai 發表於 19-1-15 08:23
請問Benefiance邊種?有兩種。

這個⋯⋯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
chai
|
caryfox 發表於 19-1-16 21:18
這個⋯⋯

知道了,thx
水魚
|
Synergie XCell B
dingDINGding
|
無糖茶妹 發表於 19-1-15 15:03
我岩岩先洗乾淨左個薏仁gel盒黎分享用左好幾盒,咩時候用都好保濕,我最鍾意就係夏天雪住黎用:good ...

呢隻好用 平靚正 點厚敷都唔會心痛
dingDINGding
|
ANR長期回購,已用n枝
天天好心情
|
katychan221 發表於 19-1-16 12:09
我一去到舖頭就有BA幫我check皮膚狀況,再睇返我皮膚問題,見到我好易甩皮都皮膚紋理比較缺水同乾,就幫我 ...

幾錢?
迷人pinklady
|
無糖茶妹 發表於 19-1-15 15:03
我岩岩先洗乾淨左個薏仁gel盒黎分享用左好幾盒,咩時候用都好保濕,我最鍾意就係夏天雪住黎用:good ...

當mask?
thunder_bunny
|

YSL Or Rouge eye cream / Or Rouge face oil
Nancy20090615
|

Shiseido Benefiance eye serum
Neutrogena 清透肌底液
Guerisson 馬油精華
屈記絲炫面霜

以下都好好用, 但唔再出了, 至憎, 成日用用下唔再出
Neutrogena Ageless 面霜
Kose 潤肌精 Serum
Guerisson 馬油精華, 最近都搵唔到