有冇媽媽都係戒唔到口呢

豬仔包包包
|
有冇人同我一樣都係介唔到口(emoji)(emoji)
以前都冇咁中意食雪糕
有左之後特別想食雪糕
但我唔會食軟雪糕
都係食哈根大c(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
奶茶都基本上每日半杯
問過醫生,醫生話唔好超過一杯就得
另外薯片朱古力糖之類,間中都有食少量
EstrellaDamm
|
豬仔包包包 發表於 19-1-14 19:39
以前都冇咁中意食雪糕
有左之後特別想食雪糕

呢啲如果適量、衛生,並無問題。
豬仔包包包
|
EstrellaDamm 發表於 19-1-14 19:41
呢啲如果適量、衛生,並無問題。

但係每次食雪糕都特別有罪惡感
驚太凍會刺激子宮
EstrellaDamm
|
豬仔包包包 發表於 19-1-14 19:44
但係每次食雪糕都特別有罪惡感
驚太凍會刺激子宮

你個口離子宮咁遠,隔咁多器官仲要屬於不同系統,物理上無可能凍到子宮。如果你屬於十分擔心衛生嗰種所以唔食的話,還算講得通。不過一般最緊要避免軟雪糕啫。
musiccisum
|
以前都冇咁中意食雪糕
有左之後特別想食雪糕

雪糕我就唔敢食,驚李斯特菌
kl_ada
|
我每日要飲2杯咖啡但一有左即戒,不過就比之前更加喜歡食零食,香口嘢同公仔麵咁
kmbb519
|
我一星期都飲4-5 次奶茶 雪糕一星期一次啦
fungfungsiubb
|
回覆 豬仔包包包 的帖子

我都介唔到架,會偷偷地食~但實會比c6話
豬仔包包包
|
kmbb519 發表於 19-1-16 15:51
我一星期都飲4-5 次奶茶 雪糕一星期一次啦

哇,你同我一樣啊,哈哈哈哈哈哈
豬仔包包包
|
fungfungsiubb 發表於 19-1-16 16:21

我都介唔到架,會偷偷地食~但實會比c6話

好彩我個個同我一樣為食
所以唔會點阻止我
但真係好高危既,我自己都唔敢食
fungfungsiubb
|
豬仔包包包 發表於 19-1-17 00:22
好彩我個個同我一樣為食
所以唔會點阻止我
但真係好高危既,我自己都唔敢食

你就好,我個c6成日話嚇我,話bb遲下皮膚唔好就唯我事問
Nikitang1111
|
雪糕唔敢食
奶茶咖啡本身我都唔飲得
但零食我戒唔到
薯片、朱古力我都有食不過小左
有時食完朱古力呀 b 都踢得勁 d
kawaiisze
|
我咩都有食 除左軟雪糕(emoji)
菠蘿包1219
|
戒少少口好啲始終為BB好
|

Hello 豬仔包包包,懷孕期間建議以均衡飲食為主, 選擇營養豐富既食物, 每日要包括: 穀物類、蔬菜和水果類、肉/魚/蛋同奶類~ 而高卡路里食物, 例如: 餅乾、雪糕、速食、即食麵等等就要盡量減少進食啦,媽媽正餐食得如何呢? 體重方面增長得好嗎?
helloliza
|
以前都冇咁中意食雪糕
有左之後特別想食雪糕

我都好中意食呢啲,有左之後唔敢食,始終太甜啦!生完一定要食返夠本
豬仔包包包
|
helloliza 發表於 19-1-21 16:28
我都好中意食呢啲,有左之後唔敢食,始終太甜啦!生完一定要食返夠本
...

一個星期一次雪糕ok既(emoji)(emoji)
豬仔包包包
|
[email protected] 發表於 19-1-21 16:03

Hello 豬仔包包包,懷孕期間建議以均衡飲食為主, 選擇營養豐富既食物, 每日要包括: ...

而家主要少食多餐
體重方面暫時都冇重過
helloliza
|
豬仔包包包 發表於 19-1-21 17:03
一個星期一次雪糕ok既(emoji)(emoji)

你每次大概會食幾多
豬仔包包包
|
helloliza 發表於 19-1-21 17:31
你每次大概會食幾多

一條雪條或者一杯