6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說之前想買張學習椅,自然想inbox查詢問題(例如顏色、有無現貨、點訂等等),第一次問野(平安夜個日),隔左8日覆我,因為佢有寫聖誕前後忙,會遲啲覆,我明白,我見佢page都好多like同留言,咁我相信佢地都應該真係幾忙。

8日後覆左我,而我仲想買埋其他野,問佢送貨方法、仲有咩方法可快啲搵到你地?呢啲問題(因為當時我覺得真係太耐),咁我諗住佢地咁忙,所以我再一次過打埋我的問題,一日後,覆左我,但只係答左一個問題,糾纏幾日,我重覆再重覆問,先答到我一些問題。

大宅

好啦,我見佢地咁忙,我嘗試網頁落單,打算用Alipay俾錢,想同佢地double confirm 個 email,點知都係唔覆。

我開始覺得唔對路,上網搵下佢啲資料,原來好多人都過招!亦曾有BK post 分享過!我見佢仲唔覆,我就inbox返佢,話我唔買了,最後佢竟然封鎖左我!!

原來佢地一係遲遲唔發貨,一係寄失貨!好彩我無俾錢!

另外,我最近朋友都有買,但到而家都仲未發貨!原來係真既!

發洩完!

男爵府

佢回覆同等佢件貨都要好耐

試過買jellymon果張櫈,我寫咗順豐去我屋企樓下 點知寄錯咗無雷公咁遠(咁我唔知係佢錯定順豐錯啦)
之後inbox問佢 佢自動回覆話好忙 回覆需要時間,到第二日先覆我話”聽日幫你打去順豐問下”,仲等呀?我一見到你個自動回覆已經自己打咗去順豐啦,等得你問 我件野都拎咗啦

禁止訪問

大宅

好慘呀 做客人都要被block

大宅

tunner 發表於 19-1-15 13:40
謝分享! 買野都要咁辛苦, 可免都則免啦甘

真係一肚氣!

大宅

日本成 發表於 19-1-15 09:52
佢回覆同等佢件貨都要好耐

試過買jellymon果張櫈,我寫咗順豐去我屋企樓下 點知寄錯咗無雷公咁遠(咁我唔知 ...

咪係囉 等得佢黎都收到啦!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁樣真係要注意喇,好彩你都未俾錢亞JM

大宅

我要做媽媽 發表於 19-1-15 15:00
咁樣真係要注意喇,好彩你都未俾錢亞JM

係呀!未俾錢原來已中緊伏,希望多啲人留意到,唔好中伏~

別墅

18112017 發表於 19-1-15 09:24
話說之前想買張學習椅,自然想inbox查詢問題(例如顏色、有無現貨、點訂等等),第一次問野(平安夜個日), ...

好多時以為大公司衰,其實依d細公司仲衰,我試過訂一間喺facebook 好多好評既到會公司pantry x 訂盤菜,因食物質素要求跟進,當時我話唔食個盤菜住等佢覆,佢地叫我食左先再搵老闆覆我,佢個老闆打黎話佢地既食物就係咁嫁啦,係我唔好彩,你地都食左喇,話再覆我,結果過左5日都無人覆。要上佢facebook留言先有人覆,仲要凌晨whatsapp罵我,再block左我,真係好嬲。

珍珠宮

多謝你嘅提醒,咁以後真係要注意

大宅

我都俾佢block左呀,原因係我話$88買條鞋烚烚的咬咬巾,又多黑點

大宅

Pokemongo 發表於 19-1-15 19:25
我都俾佢block左呀,原因係我話$88買條鞋烚烚的咬咬巾,又多黑點

唔係嘛?係款式定係流野?

大宅

GCHK 發表於 19-1-15 17:40
多謝你嘅提醒,咁以後真係要注意

無錯!!

大宅

ChanChanAgnes 發表於 19-1-15 17:07
好多時以為大公司衰,其實依d細公司仲衰,我試過訂一間喺facebook 好多好評既到會公司pantry x 訂盤菜,因 ...

呢啲態度真係唔要得

男爵府

18112017 發表於 19-1-15 09:27
好啦,我見佢地咁忙,我嘗試網頁落單,打算用Alipay俾錢,想同佢地double confirm 個 email,點知都係唔覆 ...

如果開始咁遲回覆咁忙我都唔打算同佢糾纏了

大宅

bchuma 發表於 19-1-15 21:13
如果開始咁遲回覆咁忙我都唔打算同佢糾纏了

咪就係囉,我懶得再搵嘛當時

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

18112017 發表於 19-1-15 15:44
係呀!未俾錢原來已中緊伏,希望多啲人留意到,唔好中伏~

多謝你分享,呢D嘢真係要po出黎架

男爵府

18112017 發表於 19-1-15 21:27