0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教下大家,點先可以拎到個bb訓多d同冧d,我個b每轉奶都係訓一陣,我諗應該半個至一個鐘,到夜晚9點可以唔駛訓到12點食奶先訓,前一轉奶可能都係訓十幾分鐘咋,惡攪,而家3-4個鐘一餐奶,佢而家係夜晚1點訓到5,6點先飲奶,想佢訓多d,同9點開始訓到第二朝,有冇辦法早d訓,驚佢之後習慣夜訓

大宅

bicycle0132 發表於 19-1-15 09:30
想請教下大家,點先可以拎到個bb訓多d同冧d,我個b每轉奶都係訓一陣,我諗應該半個至一個鐘,到夜晚9點可以 ...

我個bb都係,最尾餐奶11點半食, 但之後又vv 又 po po搞到2點鐘先訓...訓到早上7點,如果佢vv左我會幫佢換片,順便喂奶, 我都想佢提早d訓, 但佢慣左12點popo 而且我全埋身, 我加吾到量俾佢食飽d. 如果想佢9點訓, 就食少左1餐。

複式洋房

Happylau007 發表於 19-1-15 09:45

我個bb都係,最尾餐奶11點半食, 但之後又vv 又 po po ...

你BB幾大?
我女而家兩個半月。之前未滿月時就多數夜晚12點Poo poo,滿月後慢慢好少夜晚poo poo。我就晚上9、10點餵奶後同佢換片,跟住係第二日朝頭早7點飲完奶先換片。
我都係夜晚全埋身,而家佢四個鐘食一餐。譬如佢9、10點食咗一餐,我都會係11 or 12點(當時佢已經訓林咗)抱起佢再埋身(但就唔會著燈,黑濛濛咁令到佢半夢半醒)。佢一般都肯再食吓。咁樣就可以堅持到第二日4、5點再餵奶。

大宅

Flypig_2018 發表於 19-1-15 22:04
你BB幾大?
我女而家兩個半月。之前未滿月時就多數夜晚12點Poo poo,滿月後慢慢好少夜晚poo poo。我就晚上 ...

我個bb而家都係2個半月, 頭1個月至2個月係淩晨3點先popo. 而家12點算好。。 而家2個半月,吾知點解好訓得,平時3個中度1餐, 飲完就訓。。。變左好似全日都係度訓覺甘。。。好似琴晚甘由1點訓到今早9點。叫醒佢食奶,啜左10min又訓左。。。
想問下你個女係咪都訓甘多?

大宅

Flypig_2018 發表於 19-1-15 22:04
你BB幾大?
我女而家兩個半月。之前未滿月時就多數夜晚12點Poo poo,滿月後慢慢好少夜晚poo poo。我就晚上 ...

你朝早喂奶係叫醒佢定自然醒左再喂?

複式洋房

Happylau007 發表於 19-1-16 09:59
我個bb而家都係2個半月, 頭1個月至2個月係淩晨3點先popo. 而家12點算好。。 而家2個半月,吾知點解好訓 ...

我女好少訓 一日大約訓15 - 16個鐘。
佢日頭飲完奶都會再玩一個零鐘,跟住就訓一至兩個鐘。訓醒就飲奶咁。
我都好希望佢可以訓多d

複式洋房

Happylau007 發表於 19-1-16 10:00
你朝早喂奶係叫醒佢定自然醒左再喂?

我set咗7點半喂第一餐奶,餵完奶我都要返工。所以都係叫醒佢餵奶。
有時佢仲好眼訓,飲完奶都要繼續訓,我就會比佢訓多一陣。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你系咪想幫BB戒夜奶,3個月前BB都系3個鐘飲一次奶。

首頁

尾頁

跳至