美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dingDINGding 發表於 19-1-16 22:30
請問粉水係乜? Meso mask 用過無乜特別效果,time filler eyes就唔錯

是支粉紅色既肌底液
Meso mask我第1次用完全冇效果 我估是我果排做完Pico後買黎敷 隻mask既效果唔及Pico大 覺得冇咩特別就放埋1 2邊
到12月再拎返出黎用
嘩。。。反而好有驚喜 第2朝起身皮膚係白淨同feel到有養份 近排唔夠份 樣又殘 用黎急救好掂

男爵府

迷人pinklady 發表於 19-1-16 21:45
當用左貴野又覺得效果唔明顯就會轉返平野
當用用下平野又心思思想轉貴野
係一個循環咁

平平地既AHC有驚喜架都
用過serum lotion同cream
serum 同 lotion 可以用到空瓶
cream就岩岩開黎用 唔太乾燥既天氣用都可以

侯爵府

phoenixho 發表於 19-1-15 19:36
用緊佢地4樣野 meso mask, optim eyes, hydral hyal同粉水 全部幾好夾我
特別係pump 2-3下 hydral hyal上 ...

我都鐘意filorga呀,香港價都可接受,上網買更抵!
最鐘意Hydra hyal,已經用咗兩枝,而家用第三枝
仲有21天美白嗰款,我用咗一set明顯白咗,但係乾嘅

Meso mask要殘樣用至見效果

Opitm eye我覺得保濕唔錯,但其他效果未見呀

侯爵府

我以為會買guerlain蘭花cream,但用落覺得la mer cream仲好呀,兩者價錢好似差唔多,但la mer好襟用,我諗用多一陪時間呀

我用cosme decorte meliority,我覺得唔及佢嘅次一級white science(已絕版)好呀

其實係想搵啱用又改善到,我之前用sk2 mask,最排neutrogena mask買一送一,試用後覺得又幾好呀,幾啱我用,幾保濕

其實真係循環,平去貴,貴去平

伯爵府

ckm80 發表於 19-1-17 02:05
仲有21 ...

你上邊個網買?

侯爵府

snoopyiu 發表於 19-1-17 08:33
你上邊個網買?

Cocooncenter同allbeauty,我買過都新鮮呀

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ckm80 發表於 19-1-17 02:10
我以為會買guerlain蘭花cream,但用落覺得la mer cream仲好呀,兩者價錢好似差唔多,但la mer好襟用,我諗用 ...
要夾到自己又係好難, 有時精華面霜唔係同一個牌子, 有時只係轉左個cream又變得差左, 唔知天氣轉變定關個cream事, 好煩

洋房

其實我覺得好多坊間大品牌真係SELL個BRAND ONLY...當然係我個人感覺啦,小妹都係用開細牌

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

phoenixho 發表於 19-1-17 01:33
平平地既AHC有驚喜架都
用過serum lotion同cream
serum 同 lotion 可以用到空瓶

請問邊條line(藍色/銀色?)我只用過佢既防晒都唔錯。

複式洋房

真係好睇自己咩膚質...我而家比較鐘意用天然有機既護膚品 唔貴但又好好用 隨住年紀增長唔想皮膚有太大負荷 感覺好多貴價護膚品講到效用幾好 但一睇成份即刻冇左購買意欲 入面既化學成份好易用到皮膚敏感...所以貴野未必岩自己...我自己用開啲外國品牌既天然護膚品牌 好似INDEMNE, LUK BEAUTIFOOD等等 之前上網買的 不過香港仲未係好出名 可能未有太多人留意天然有機產品品牌

男爵府

kaheiboy 發表於 19-1-17 12:01
請問邊條line(藍色/銀色?)我只用過佢既防晒都唔錯。

我用過3款都是藍色 我唔知有銀色line添

男爵府

貴嘅未必好, 好多大品牌啲精華液都好重香料,
隨時係令皮膚過敏嘅根源

一定係睇成份買 skincare
Fancl / HABA 呢啲無香料無 paraben 致敏機會細好多
開架 Curel 同 La Roche-Posay 都係好嘢黎
仲有近兩年新寵 The Ordinary

Cream / 精華用醫美牌子 Skin Medica / Skin Ceuticals

cleansing balm 就真係 Elemis 好用 (係貴啲囉)

寧願留返啲錢做醫美效果一定快靚正過貴價精華同 cream

大宅

Rascalbaby 發表於 19-1-15 06:07
回覆 phoenixho 的帖子

Filogra 好用喔,識貨,之前香港未有前我喺法國啲藥房掃貨。佢隻neocica 係做醫美 ...

請問Filogra neocica Cream係點既樣架?
THX

大宅

回覆 racac 的帖子

屈記有呀,係修復用,我打完水光槍同做完Laser 用,極敏感都可以用,係醫生介紹我用架,嗰陣香港都冇得賣添

侯爵府

Pollyowen 發表於 19-1-17 11:10
要夾到自己又係好難, 有時精華面霜唔係同一個牌子, 有時只係轉左個cream又變得差左, 唔知天氣轉變定關個cre ...

係啦

侯爵府

ckm80 發表於 19-1-17 02:05
仲有21 ...

請問上咩網買

男爵府

jhjac 發表於 19-1-15 17:56
貴唔一定就好既,不過護膚品呢D太平就實冇用

男爵府

hkLai1184 發表於 19-1-15 09:49
一開始護膚時都只係用開架牌子,後尾越用越貴,上個月第一次買左一個2000幾既面霜,買到我勁肉赤 用完之後 ...

以前都會用貴護膚品但發現有D用左對我黎講冇乜效,反而而家用D平平地既都幾好用,基本上我保濕抗皺美白都用開The Ordinary ,出街就用Plustem精華素當防曬咁搽出街,又可以美白,真係要按返自己膚質揀返岩自己用既護膚品

禁止訪問

侯爵府

Lopopo 發表於 19-1-18 07:36
請問上咩網買

我買過cocooncenter同allbeauty都ok呀

首頁

尾頁

跳至