美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jesswu 發表於 19-2-6 19:20
除左佢隻宮中蜜皂……
我用左2年幾……暫時找不到替代品

真係?洗面用?有乜效果

子爵府

lovelyjimjim 發表於 19-2-6 20:40
真係?洗面用?有乜效果

我混合乾肌……
用奶狀cream狀太立又唔夠乾淨……
用起泡的膏又太乾冼完會繃緊同痕……
用佢呢隻皂,好乾淨,但洗完冇繃緊冇痕,衹覺好滑好光澤……
就算冬天得40%濕度用完佢唔搽野都唔乾……
我用左2年……冇轉過其他

男爵府

jesswu 發表於 19-2-6 20:45
我混合乾肌……
用奶狀cream狀太立又唔夠乾淨……
用起泡的膏又太乾冼完會繃緊同痕……

好似幾好喎,幾錢舊?

子爵府

lovelyjimjim 發表於 19-2-6 20:58
好似幾好喎,幾錢舊?

我平時番梘碟,放在浴缸內……
每天沖涼淋用時用一次……
先用油卸走妝或防曬,再用佢潔面……
個皂碟要有隔,否則浸住水溶曬就會嘥……
一舊100克如果每日用一次,每次重覆洗兩過(即冼完一次過水,再用手搓舊梘起泡再冼多次),可以用到半年……

男爵府

jesswu 發表於 19-2-6 21:06
我平時番梘碟,放在浴缸內……
每天沖涼淋用時用一次……
先用油卸走妝或防曬,再用佢潔面……

價錢唔貴喎又,好等我try try 先,多謝你咁詳細解釋呀!

子爵府

lovelyjimjim 發表於 19-2-6 21:10
價錢唔貴喎又,好等我try try 先,多謝你咁詳細解釋呀!

唔好客氣,平平地試下,或你可以睇下邊度有1舊賣,買1舊試下先……
我見有d試用庒70克都有,但就係水貨……
韓國野……一般我都麻麻……用過貴價后……得个香字又立……香到搽香水咁……

男爵府

jesswu 發表於 19-2-6 21:17
唔好客氣,平平地試下,或你可以睇下邊度有1舊賣,買1舊試下先……
我見有d試用庒70克都有,但就係水貨… ...

我媽用個人蔘面霜,首爾專門店買,用完勁痕紅哂,我係好乾既skin所以拎左黎用,但都冇乜保濕既感覺。。。

子爵府

lovelyjimjim 發表於 19-2-6 22:07
我媽用個人蔘面霜,首爾專門店買,用完勁痕紅哂,我係好乾既skin所以拎左黎用,但都冇乜保濕既感覺。。。
...

平的話仲可接受……

好似后果d,贵到飛起,標搒用咩珍貴中药人参,但聞出黎香到好人工香料囉

複式洋房

hkLai1184 發表於 19-1-15 09:49
一開始護膚時都只係用開架牌子,後尾越用越貴,上個月第一次買左一個2000幾既面霜,買到我勁肉赤 用完之後 ...

買過幾次貴護膚品都唔岩用 想用都用唔到

禁止訪問

大宅

wombatwombat 發表於 19-1-16 21:56
我有用過la mer 但我覺得Burt’s bee好過佢

Burts bees 邊條LINE, 佢有好多隻.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我冬天唔甩皮只有用雪花秀,我又覺得好用。

大宅

Newbb2006 發表於 19-2-21 11:10
Burts bees 邊條LINE, 佢有好多隻.

我買呢個
https://www.eighteencatchickstreet.com/product-page/burt-s-bee-intense-hydration-cream-full-size-50g

禁止訪問

大宅

我都係買呢隻, 佢本身USA 貨係咪好傑身?同對萬0 D 貨好似唔一樣質地. 但我CHECK過CODE 不是過期, 用了5日都OK. 好用, 但我有D擔心水貨行貨唔同配方.
P.S 萬0依家PROMOTE 20X, 如果水貨都180, 不如買萬0

大宅

ckm80 發表於 19-1-17 02:10
我以為會買guerlain蘭花cream,但用落覺得la mer cream仲好呀,兩者價錢好似差唔多,但la mer好襟用,我諗用 ...

我以前用meliority cream好正,但而家版本太貴,成9k...唔捨得

大宅

Icecream17 發表於 19-2-27 15:12
我以前用meliority cream好正,但而家版本太貴,成9k...唔捨得

反而而家keep住做laser,無針都捨得,因為做完就見效

大宅

Newbb2006 發表於 19-2-27 14:50
我都係買呢隻, 佢本身USA 貨係咪好傑身?同對萬0 D 貨好似唔一樣質地. 但我CHECK過CODE 不是過期, 用了5日 ...

我通常等減價時買,因我常在網站買Sample , 佢有時會減價,我就會買囉。謝謝告知萬零$200,如果唔減價,會考慮。但減價嘅話一般$150到,我覺得可以接受。

首頁

尾頁

跳至