想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下有無JM有朱古力瘤,係無切除既情況下成功做到IVF?可以分享下嗎?

大宅

回覆 fannyfanny_0904 的帖子

我問左醫生點解 唔做IVF 時清埋個朱瘤, 
佢不願意做呢個手術

別墅

18babycome 發表於 19-1-15 14:52

我問左醫生點解 唔做IVF 時清埋個朱瘤, 

係咪因爲佢怕傷害到個卵巢?

禁止訪問

大宅

fannyfanny_0904 發表於 19-1-15 10:05
想問下有無JM有朱古力瘤,係無切除既情況下成功做到IVF?可以分享下嗎?

當初同我同期嘅太太冇做切除術,放胎失敗告終,而且得一粒胎!
後來月經乾淨去私家切瘤醫生說休息半年吃藥,調理身體先再放胎了。又要重新排期政府ivf!

大宅

我本身有一粒36*26mm朱古力瘤,做婦科檢查時醫生話個size唔洗做手術,直到好耐都未懷孕才決定做ivf,結果醫生都係話唔洗做手術,話可以避開個位嘅,現在懷孕18w啦!所以唔一定要割,視乎粒瘤大細同位置啫!醫生會話你知需唔需要割嘅,不用擔心!啲人話生小朋友會令粒瘤細,甚至冇咗,希望我生完,粒瘤都唔見埋!

別墅

fannyfanny_0904 發表於 19-1-15 10:05

我有3-4cm 朱古力瘤,無切到下做左ivf,放胎一次成功生左阿b,原先諗住開刀順便切埋朱古力瘤,但開刀後,醫生評估覺得有風險,而家朱古力瘤仲係到,比之前大左少少,4-5cm 到。

首頁

尾頁

跳至