0-6個月

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

有人話日頭唔好訓咁多,如果唔係夜晚就唔訓
但又有人話訓得先長肉,要由得佢訓

究竟日頭整唔整醒佢好

thanks

大宅

kmbb519 發表於 19-1-15 10:31

bb幾大呢?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果佢晚頭訓得好既話,日頭就隨佢訓亞

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

MrsPerthLiu 發表於 19-1-15 12:38
bb幾大呢?

3個月

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

我要做媽媽 發表於 19-1-15 15:25
如果佢晚頭訓得好既話,日頭就隨佢訓亞

禁止訪問

大宅

其實咁細個,日夜都瞓好多先啱

但係就會營造返個環境俾bb,等佢知道幾時係日幾時係夜

夜晚要熄晒燈好靜好靜,日間要有日光,有小小環境聲,唔需要刻意靜晒

男爵府

幾大呢

珍珠宮

MrsPerthLiu 發表於 19-1-15 18:15
其實咁細個,日夜都瞓好多先啱

但係就會營造返個環境俾bb,等佢知道幾時係日幾時係夜

明白
唔該哂你呀

珍珠宮

bchuma 發表於 19-1-15 21:20
幾大呢

3個月

大宅

3個月,日頭可以比少D距訓,堅持吃玩訓模式,每餐奶都玩下,消耗下體力,要小睡就比距小睡,傍晚6點幾個餐奶吃了盡量吾好比距訓,甘樣9點吃完奶就可以訓到天光

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

3個月BB睡眠時間都系好長,如果唔影響夜間睡眠,我覺得OK架。

公爵府

kmbb519 發表於 19-1-15 16:44
3個月

3個月如果夜晚唔係一晚醒幾次,日頭可以俾佢訓,佢肯訓點解唔俾

珍珠宮

haha748494 發表於 19-1-16 15:43
3個月BB睡眠時間都系好長,如果唔影響夜間睡眠,我覺得OK架。

同意,如果唔影響夜晚睡眠就冇問題,亞B三個月前都訓好多㗎

男爵府

kmbb519 發表於 19-1-16 00:48
3個月

三個幾月日頭都要訓嘠,等佢自然醒左消耗下佢體力咯。晚上自然訓得舒服

Hello kmbb519,一般黎講,3個月大BB全日瞓14-16個鐘,隨住BB越黎越大個,日頭醒的時間會漸多,夜晚瞓覺時間增長。你BB宜家日頭同夜晚分別瞓幾多個鐘? 半夜有冇扎醒架?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至