自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

good_pig 發表於 19-1-15 17:12
我見做得普通都ok有生意,不過係咪可以做到好多年又另計

我之前去做facial 個個係老一輩既師傅、佢由1x 歳開始出黎做美容、一做做3x 年、由打人工到自己租舖到前幾年買左個單位叫d 客上門做、而家樓又升、月月又有一班客有收入、我覺得呢d 好叻行行出狀元
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SaBB 發表於 19-1-15 17:23
我之前去做facial 個個係老一輩既師傅、佢由1x 歳開始出黎做美容、一做做3x 年、由打人工到自己租舖到前幾 ...

做facial就長久d, 做紋鏽就快錢囉

我去果間都係自己生意,不過未去到買舖

禁止訪問

侯爵府

good_pig 發表於 19-1-15 18:35
做facial就長久d, 做紋鏽就快錢囉

我去果間都係自己生意,不過未去到買舖

你指觀塘你介紹我個間、我去做左6 次hydro.
我之前去老字號個月間個師傅嫌租加2 倍所以激鬼氣自己買樓當舖做生意、個時買好平。

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

美容係搵到錢,有人搵萬幾,Top sales可以有10萬,但都要睇你手摯資質加運氣,首先你吾可以內向,自問有無氹客本事

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SaBB 發表於 19-1-15 20:23
你指觀塘你介紹我個間、我去做左6 次hydro.
我之前去老字號個月間個師傅嫌租加2 倍所以激鬼氣自己買樓當舖 ...

觀塘都係JM 介紹...佢地應該唔係買, 都係租

加200% 都幾狼...但有時搬左又未必咁好做
我而家返TKO 做facial

水晶宮

KINKICHAN1234 發表於 19-1-15 10:57
因為未做過,見朋友都好似好輕鬆

你睇人好,人睇你好!要跑數又點會輕鬆呀!有時仲會遇到麻煩客,又俾人鬧、又俾人投訴!真係咩人都有呀

大宅

KINKICHAN1234 發表於 19-1-15 10:35
我見好多朋友中五都冇 去做美容,聲稱搵3萬一個月,真係有咁多?
而家我三字頭,做文職,人工1萬多d,但輕輕 ...

趁可以搏,應該試試吖。始終做銷售嘅人工係會高d嘅,始終唔係固定薪金,睇平均數好d.
我都做咗10年銷售嘅工作,其實都唔會做返傳統定薪工作了。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我朋友,20年前由大陸落嚟結婚生仔,今時今日連廣東話都仲未講得好,6年前個女升中學,有時間想揾嘢做但無學歷,去咗做sales,依家係尖沙咀一間外國品牌賣鞋,佢普通話了得,專做大陸客,月入3萬幾。。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

要跑數,sell嘢既工,好多都唔駛學歷都可搵好多。
識人都係會考出嚟,做到sales director了。

水晶宮

回覆樓主:

依家咁多自由行,做零售sales閒閒地都20-30k

伯爵府

想生BB熱投

有朋友返過美容行業
吾到數得8-9千一個月
一星期返足6日工
連清潔姐姐都畀說話你聽
話跑吾到數的sales=白逗糧

首頁

尾頁