99每次一有咩事就走黎怪我

peggythepiggy
|
有事發生首先就話係我問題... 有時唔想鬧交費時同佢拗, 估唔到佢癲左咁想叫晒啲親戚公審我咁滯

事情係我見聖誕帶個仔去驗眼, 驗到有近視, 99知道後好大反應, 話我整盲佢個乖孫, 黑心, 妒忌個孫中意嫲嫲... 愈講愈過分, 忍唔住同99嘈起上黎

真係好嬲! 阿仔近視你估我唔心痛? 唔係我仲咩洗三千幾同佢配眼鏡?
tansyneko    發表於 19-1-16 13:33
rita1208
|
peggythepiggy 發表於 19-1-15 12:14
有事發生首先就話係我問題... 有時唔想鬧交費時同佢拗, 估唔到佢癲左咁想叫晒啲親戚公審我咁滯

平心靜氣再同99解釋, 其他親戚如make sense應該明白!?
jojocatjojo
|

回覆 rita1208 的帖子

對住啲咁無理嘅99真係嘔血,其實真係唔明啲99把口話好錫個仔,但成日挑戰新抱咪就係等於為難自己個仔,你可唔可以唔同99有接觸,避開佢,有咩溝通交番俾你老公幫手
MGM_DRAGON
|
心得:
如果喺你元氣精神充足情況下
抽離一下,當鬧劇咁睇

如果喺你好攰嘅情況下
即時離開現場
20150618bb
|
peggythepiggy 發表於 19-1-15 12:14
冰封三尺,非一日之寒,你同佢関係平時相信都唔好
靚豬豬
|
最怕呢d無理取鬧又萌塞嘅99,巧彩我99唔係咁啫
ingrid000
|

近視=盲???
Nancy20090615
|
你地係咪小朋友未出世之前已有積怨?
LoveFamily
|
仔幾大?試做矯視呀!我同先生都深近視,囡囡8歲開始戴矯視鏡到現在15歲,視力-直正常!
章魚妹妹
|
通常呢d精神有問題既病人最好交返比佢既醫生處理,即係你老公!我而家咩都叫隊友搞掂佢,總之有關佢呀媽既所有野都叫佢自己搞掂,自己保持距離,生活都美好好多!
newcook
|
我明顯你99好唔鍾意你, 都係果句: 唔鍾意既人做咩都係錯!
tongmamama
|
公平啲講句... 你唔管好小朋友睇壞眼, 某程度都係你錯...
老人家睇近視呢啲眼疾睇得好重, 佢咁大反應都可以理解...
mingmama
|
tongmamama 發表於 19-1-16 12:54
公平啲講句... 你唔管好小朋友睇壞眼, 某程度都係你錯...
老人家睇近視呢啲眼疾睇得好重, 佢咁大反應都可以 ...

又唔好講到話睇壞眼~其實近視係會遺傳架~有小朋友唔睇電視唔玩電子產品都有近視
ingrid000    發表於 19-1-16 15:05
wood123
|
tongmamama 發表於 19-1-16 12:54
老人家睇近視呢啲眼疾睇得好重, 佢咁大反應都可以 ...

你呢句就真係一啲都唔公平啦!近視基本上係遺傳的
ingrid000    發表於 19-1-16 15:06
lokyan0901
|
近視=盲,你99都幾
我依啲又近視又散光咪盲左廿幾年
依啲人唔駛理,叫你老公搞掂佢阿媽喇
mingmama
|
wood123 發表於 19-1-16 13:08
你呢句就真係一啲都唔公平啦!近視基本上係遺傳的

絕對認同
sinohk33
|
你仲要同佢一齊住,死梗。
meia
|
回覆 tongmamama 的帖子

近視除了遺傳,另一個成因係香港居住環境太細,小朋友功課壓力大.......
點解一定關樓主事
ingrid000    發表於 19-1-16 15:07
|
rita1208 發表於 19-1-15 12:23
平心靜氣再同99解釋, 其他親戚如make sense應該明白!?
驚佢地一都一擔擔咋
|
Nancy20090615 發表於 19-1-15 15:09
你地係咪小朋友未出世之前已有積怨?
不嬲都覺得佢麻麻地like我架啦