除左奶同蛋, 仲有咩野食可以追磅?

Bonnyieie
|
因為前期嘔得太勁, 依家接近6個月, 醫生仲話係細碼, 落後左d~ 我已經一日一隻蛋一盒奶, 仲可以食咩?
chanlazy
|
Bonnyieie 發表於 19-1-15 15:00
因為前期嘔得太勁, 依家接近6個月, 醫生仲話係細碼, 落後左d~ 我已經一日一隻蛋一盒奶, 仲可以食咩? ...

滴雞精
Puddingmman
|
因為前期嘔得太勁, 依家接近6個月, 醫生仲話係細碼, 落後左d~ 我已經一日一隻蛋一盒奶, 仲可以食咩? ...

牛肉、牛排、媽媽奶粉~~
mattqueen219
|

飲湯,訓教好重要
射手貓
|

牛肉
candy2611
|
花膠(食一個月可以增2-3磅) 蛋 牛肉 滴雞精 同瞓多啲
做人要開心
|

食蛋白質豐富嘅食物都可以幫呀B增磅, 係肥B唔肥媽食物。蛋,魚,牛,雞,豬,奶,yogurt都好好。

我有B時,早上一盒奶/yogurt, 中午隨意,晚上食一隻蛋,飲魚湯,食雞/豬/牛肉少計,只係咁多,呀B結果7磅出世,生完我磅數輕過未有
sunnypoon
|
我追磅個陣1日食2隻蛋,隔3日就食花膠
ChansBB
|

瞓晏覺
肥B不肥媽
我上胎一瞓
追番兩星期仲要食量冇加

婦產科醫生教我架
haha748494
|
間中可以飲花膠,花膠適量就OK.過多驚乳線。
JD930
|
ChansBB 發表於 19-1-16 11:04
瞓晏覺
肥B不肥媽
我上胎一瞓

咁我都要瞓多啲先
lawgabbi
|
湯水,同埋訓多,老人家話媽媽訓教BB先可以長肉嫁
Cindy曾
|
ChansBB 發表於 19-1-16 11:04
瞓晏覺
肥B不肥媽
我上胎一瞓

(emoji)ཽ我最喜歡睡下午三點到六點 現在還在床上 寶寶踢了肚餓嘛!中碼數偏大五天
GCHK
|
牛肉亞,花膠亞,媽咪奶粉都可以
lucky-happy
|

飯 牛肉 牛油果
可以幫助長胎
我要做媽媽
|
牛肉,花膠
ChansBB
|
Cindy曾 發表於 19-1-16 17:53
(emoji)ཽ我最喜歡睡下午三點到六點 現在還在床上 寶寶踢了肚餓嘛!中碼數偏大五天
...

我果時都冇理啦
食飽就瞓
瞓飽就食
食完再瞓
瞓唔著就hea
美滿人生

如果唔on track
想出世後冇咁難追磅
真係係肚入面養大d先
唔係好攰
JD930    發表於 19-1-21 10:15
ChansBB
|
GCHK 發表於 19-1-16 18:29
牛肉亞,花膠亞,媽咪奶粉都可以

媽媽奶多數肥呀媽呢
Cindy曾
|
ChansBB 發表於 19-1-16 20:01
媽媽奶多數肥呀媽呢

有需要就要啊,人肥可以慢慢減肥!寶寶不懂言語就難照顧啦!
catcatkenken
|
我就每天吃一顆蛋和半個牛油果