1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

3歲,咳左有十日,每次一咳都至少十分鐘先會停,有時會咳到嘔,多數半夜咳,一定會咳醒,睇過兩次醫生都話係喉嚨有痰,食完止咳化痰水發覺尼兩日仲勁左啲,請問大家小朋友有冇試過咁樣咳,好肯定唔係傷風感冒,唔知會唔會係氣管敏感?

珍珠宮

ngaiiii 發表於 19-1-15 16:42
3歲,咳左有十日,每次一咳都至少十分鐘先會停,有時會咳到嘔,多數半夜咳,一定會咳醒,睇過兩次醫生都話 ...

咁樣亞,屋企有冇用空氣淨化機?或者最近有冇食好多熱氣嘢

別墅

GCHK 發表於 19-1-15 17:35
咁樣亞,屋企有冇用空氣淨化機?或者最近有冇食好多熱氣嘢

有用淨化機,食野都好小心,小朋友本身有濕疹唔知關唔關事

公爵府

3歲,咳左有十日,每次一咳都至少十分鐘先會停,有時會咳到嘔,多數半夜咳,一定會咳醒,睇過兩次醫生都話 ...

咁不如試下燉雪梨水佢飲,我仔之前飲過都有效

別墅

hoganbaby 發表於 19-1-16 10:35
咁不如試下燉雪梨水佢飲,我仔之前飲過都有效

謝謝你,我今日會試下

複式洋房

ngaiiii 發表於 19-1-16 11:53
謝謝你,我今日會試下

雪梨水+2,訓覺可以俾小朋友枕頭訓高d,就唔會咳得咁勁

複式洋房

呢啲多數係氣管敏感,因為喉嚨痕 氣管收窄

大宅

會吾會可能又鼻水倒流咳??墊高個頭訓睇下有無好的

大宅

回覆樓主:

應該氣管敏感 我小朋友都係咁 全日無咩咳 訓落床訓左個幾鐘就黎料 一轉天氣就黎

首頁

尾頁

跳至