揀奶粉

kaykayll
|
大家好,bb就出世,新加入,想搵定補奶奶粉,有推介嗎,大家點揀or邊隻飲得好?
蝴蝶so
|
揀奶粉都係搵d淡口,會無咁惹痰,我自己唔夠奶就補illuma organic,人奶同奶粉仔仔都肯飲,俾你參考下啦,最緊要係搵到隻夾到bb既奶粉
hoganbaby
|
kaykayll 發表於 19-1-15 20:40
大家好,bb就出世,新加入,想搵定補奶奶粉,有推介嗎,大家點揀or邊隻飲得好? ...

我仔就一直飲開A+,就甜啲,仲有牛欄
Kakababeeeee
|
大家好,bb就出世,新加入,想搵定補奶奶粉,有推介嗎,大家點揀or邊隻飲得好? ...

我個b係醫院住過兒科,醫院飲惠氏,無辦法唯有買定惠氏比佢,不過見佢大小便都好正常啊
haha748494
|
我覺得選擇銷售高果幾隻奶粉都OK嘅,主要睇BB同奶粉夾唔夾。
|
haha748494 發表於 19-1-16 15:09
我覺得選擇銷售高果幾隻奶粉都OK嘅,主要睇BB同奶粉夾唔夾。

請問點知邊隻銷量高?
JD930
|

諗住babynes或illuma,只係補奶用的話babynes方便啲...
發達喇
|
回覆 kaykayll 的帖子

我係聽朋友介紹揀左babynes,阿女由出世飲到而家,我覺得都幾好。一黎奶粉隻味就淡口d,二黎係佢有益生元益生菌,腸道都健康d,便便都容易去得到。
我要做媽媽
|
你手頭上有冇拎SAMPLE?有既話都可以俾佢試下先
GCHK
|
Kakababeeeee 發表於 19-1-16 13:47
我個b係醫院住過兒科,醫院飲惠氏,無辦法唯有買定惠氏比佢,不過見佢大小便都好正常啊
...

同意,都係最緊要同BB腸胃夾
Carriedes
|
可以跟醫院飲住先, 睇下夾唔夾到, 揀D唔甜的就無咁容易熱氣
helloliza
|
我都揀緊奶粉,有咁多選擇都唔知揀邊款!點先算係夾BB?有無啲咩成份要特別留意?
mclau2012
|
Kakababeeeee 發表於 19-1-16 13:47
...
我仔出世果時都食過呢個牌子,見佢便便OK就冇轉其他品牌,我覺得易買而且價錢都算合理
mclau2012
|
helloliza 發表於 19-1-17 14:13
我都揀緊奶粉,有咁多選擇都唔知揀邊款!點先算係夾BB?有無啲咩成份要特別留意?:quest ...
可以揀有膳食纖維成份嘅品牌,膳食纖維對去便便有幫助
李露眉
|
GCHK 發表於 19-1-16 18:33
同意,都係最緊要同BB腸胃夾

HSNanny
|
我B食緊eleva organic, 夾得幾好, 岩岩見到屈記有得平$50, 即刻買左幾罐
marsh_mallow
|
發達喇 發表於 19-1-16 16:07
回覆 kaykayll 的帖子

我係聽朋友介紹揀左babynes,阿女由出世飲到而家,我覺得都幾好。一黎奶粉隻味就淡 ...

我都想買BABYNES 覺得好方便, 不過想問一下如果帶BB去街或去旅行, 去一D無電既地方可以點做?

Asosloving
|
HSNanny 發表於 19-1-18 16:24
我B食緊eleva organic, 夾得幾好, 岩岩見到屈記有得平$50, 即刻買左幾罐

我都係飲呢只 有得平?
.HU.
|
hoganbaby 發表於 19-1-16 12:16
我仔就一直飲開A+,就甜啲,仲有牛欄
我個個都係A+,小小甜,但夾到bb腸胃
hohoho796
|
.HU. 發表於 19-1-18 20:45
我個個都係A+,小小甜,但夾到bb腸胃

都唔係好甜,我自己都有試過