自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

藥房搵咁多,一定有大濕嘢。例如: 自製藥膠布,藥油,中成藥。誤導顧客買低成本高價貨,咳藥水。。。。。
普通街坊藥房有鬼咁好搵
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

0q.cathy 發表於 19-1-16 11:00
有d藥房勁好生意,配藥既你都吾知佢有無牌,你同佢講咩事,佢就會比藥你,吾通問佢有無牌。好生意既根本只 ...

唔係老細,話做藥房有5皮嘢人工係吹水怪。
我識個師傳級做旺角超旺地鋪位,人工都係3萬幾。
可能人地係藥劑師唔係藥房售貨員

琥珀宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-16 11:46
我屋企附近間藥房請人,門口貼住人工萬零蚊,我估有佣金分掛....

通常係一個經驗豐富師傅帶住幾個店員做,師傅人工會高一截,其他都係萬幾二萬左右(視乎經驗)佣金都唔會高到有幾萬一個月lor.
你諗下,旺角鋪租近廿萬,計埋人工各樣,皮費好重架! 除非劏客,例如坤呀婆買補藥維他命產品,蟲草斤計變兩計
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

0q.cathy 發表於 19-1-16 13:19
藥房都有好多種,有d係靜d,有d真係做到無停手,無停手個隻有都吾奇,係由朝到晚都無停手,我都吾明附近有 ...

做到無停手都唔會有5萬人工
我識果個多年經驗師傅級係做到無停手旺角地鋪旺鋪果種,3萬幾人工,年尾有花紅,但唔算多。除非佢驚我問佢借錢扮窮

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

木土土 發表於 19-1-16 13:09

老闆搵到,有幾多會分比員工?

初期得萬幾
學曬嘢獨當一面有2萬幾
口才勁,好識做生意,有3萬幾已經係頂尖位了。
如果做藥房店員有咁高人工,我都想轉行做補藥黨,唔使喺公司受d麻煩客脾氣,劏客好過。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

hfl2000 發表於 19-1-16 13:27
高薪果d通常都係要揹上身做負責人,有事/放蛇被捉到要負刑責...
std.stheadline.com/ ...

以我所知
出事會有條友認頭,咁佢會得到筆補償錢。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-16 13:49
超特你把口咁勁,轉行起碼10萬一個月啦

呢d位未見過女人做
電話,鴨屎騙案好似仲好搵,又可以扮男人。
有d大餐唔易啃,無福消受
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至