自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

真嘅,識一個唔熟嘅朋友,佢老公做藥房,住靚私樓,揸靚車,朋友唔使做,有工人
我要記得幸福......

男爵府

細細聲 發表於 19-1-15 21:31
朋友剛生完,去佢屋企食過飯探下個b。其間朋友老公話佢自己中三畢業,做藥房每個月都有五六萬。。 :unknown ...

佢間鋪賣到好多利潤高既咪有都唔奇,識做配藥個啲就有3萬左右

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

朋友剛生完,去佢屋企食過飯探下個b。其間朋友老公話佢自己中三畢業,做藥房每個月都有五六萬。。 :unknown ...

果d呃大陸人藥房,賣埋山寨藥梗係好賺

伯爵府

以前屋苑樓下有間藥房仔,見過老細請咗個後生,間藥房細到企多2個人入去都轉身都要就,個老闆駛靚車,開咗2、3年已經開分店.另我識個朋友也是開藥房,仲賣蔘茸海味,見佢賺唔少.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

油麥麥 發表於 19-1-15 21:55
係呀,藥房佬基本都$3萬幾/月

咁……屈人寺同慢鈴的分店經理有幾錢月薪?

果d入職萬幾咋..

侯爵府

回覆樓主:

好多做藥房嘅都唔太老實,試過去幫老公買唇瘡膏,店員話果隻停咗產介紹我買另一隻,但老公揸過唔好,後來去第二間咪一樣買到!

以後我都一定唔會買佢地介紹果啲,唔俾佢哋賺咁多回佣。

寶石宮

vivibabyvivi 發表於 19-1-15 23:00
我信佢地搵咁多,不過依家做藥房嗰啲十個有8個都好似爛仔咁款
...

講真,揾呢d錢揾唔揾到一世

龍x 果d賣藥賣到比人淋油

珊瑚宮

回覆樓主:

點解成日都有呢d 舖,問 xxx 係咪揾幾多幾多錢?

寶石宮

bing-jing 發表於 19-1-16 08:39
點解成日都有呢d 舖,問 xxx 係咪揾幾多幾多錢?

講真,覺得好好揾咪可以去試下做咪知

寶石宮

MKma 發表於 19-1-16 08:35
好多做藥房嘅都唔太老實,試過去幫老公買唇瘡膏,店員話果隻停咗產介紹我買另一隻,但老公揸過唔好,後來去 ...

bk.太把jm比人呃過賣老番藥。而海關成日拉人嘅商舖,藥房都出現得幾多

寶石宮

kaman0617 發表於 19-1-16 06:04
佢間鋪賣到好多利潤高既咪有都唔奇,識做配藥個啲就有3萬左右

配藥點都唔會讀到中三

侯爵府

醒目開學勳章

vivibabyvivi 發表於 19-1-15 23:00
我信佢地搵咁多,不過依家做藥房嗰啲十個有8個都好似爛仔咁款
...

同意。

水晶宮

浩霆豬豬 發表於 19-1-15 23:12
真嘅,識一個唔熟嘅朋友,佢老公做藥房,住靚私樓,揸靚車,朋友唔使做,有工人
...

我識一個都係咁,做咗幾年已經一次過比700幾萬買層樓。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 19-1-16 08:36
講真,揾呢d錢揾唔揾到一世

龍x 果d賣藥賣到比人淋油
t
龍x 唔係主要靠做藥房發,佢係買賣鋪、出租鋪而勁發既,藥房生意係for每日現金流多啫。

至於淋紅油,可能唔係關賣野事既,因為好多間藥房都賣類似藥啦,你懂的。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

寶石宮

my005 發表於 19-1-16 08:58
t
龍x 唔係主要靠做藥房發,佢係買賣鋪、出租鋪而勁發既,藥房生意係for每日現金流多啫。

龍x 係有份走水貨

ps 曾經做過成藥公司

寶石宮

whywhite22 發表於 19-1-16 08:58
我識一個都係咁,做咗幾年已經一次過比700幾萬買層樓。

幾年揾7球?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

撈偏/遊客區/搵水魚計佣果d...搵到咁多唔出奇但係你話老字號正經果d街坊社區藥房,固定月薪既,邊賺到咁多吖

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 19-1-16 09:19
龍x 係有份走水貨

ps 曾經做過成藥公司

係,好多藥房都做,走水貨、賣雜嘜藥、xxx,可以話靠呢d搵到第一桶金。

睇下有d藥房既職員,多似爛仔既,就估到一、二。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

係好好揾
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

寶石宮

my005 發表於 19-1-16 09:27
係,好多藥房都做,走水貨、賣雜嘜藥、xxx,可以話靠呢d搵到第一桶金。

睇下有d藥房既職員,多似爛 ...

呢d錢要諗下自己有冇本事賺

my005    發表於 19-1-16 09:39

首頁
12345...6

尾頁

跳至