論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

一個對我小朋友唔好嘅工人,走左之後仲要不停揾我屋企人,問我地屋企嘅事,好煩,究竟想點,block電話都唔得,因為佢會用唔同電話打黎

男爵府

R_P0505 發表於 19-1-15 21:57
一個對我小朋友唔好嘅工人,走左之後仲要不停揾我屋企人,問我地屋企嘅事,好煩,究竟想點,block電話都唔 ...

我已炒的姐姐也這樣

大宅

好媽媽勳章

1010k 發表於 19-1-15 22:14

我已炒的姐姐也這樣

咁你點樣處理?佢之前會問我小朋友借千幾蚊利是錢,叫佢唔好同我講,好古惑架,仲要之前成日呼喝我個女,走左又懶好咁,唔知想點

侯爵府

一個對我小朋友唔好嘅工人,走左之後仲要不停揾我屋企人,問我地屋企嘅事,好煩,究竟想點,block電話都唔 ...

我前工人都係咁,煩到嘔,最後block左佢whatsapp同fb,耳根清静

侯爵府

佢有問我新工人電話,新工人嫌佢煩又多男朋友(有老公同幾個男朋友)唔正經唔比電話佢,好彩

大宅

好媽媽勳章

ninachu 發表於 19-1-15 23:30
我前工人都係咁,煩到嘔,最後block左佢whatsapp同fb,耳根清静

Block左都無用,佢用第二個電話打黎,又周圍打俾我親戚嘅姐姐

侯爵府

R_P0505 發表於 19-1-15 23:33
Block左都無用,佢用第二個電話打黎,又周圍打俾我親戚嘅姐姐

咁你親自打比佢問咩事成日打黎

大宅

好媽媽勳章

ninachu 發表於 19-1-15 23:35
咁你親自打比佢問咩事成日打黎

佢係打俾我個囡,問我地屋企嘅野,又叫囡影親戚結婚嘅相俾佢睇,又問新姐姐點,阿囡又儍下儍下聽佢講

侯爵府

R_P0505 發表於 19-1-15 23:37
佢係打俾我個囡,問我地屋企嘅野,又叫囡影親戚結婚嘅相俾佢睇,又問新姐姐點,阿囡又儍下儍下聽佢講
...

幫女轉電話號碼,教女唔好再同舊工人講家事,可能你前工人想舖定路食回頭草

大宅

好媽媽勳章

ninachu 發表於 19-1-15 23:39

幫女轉電話號碼,教女唔好再同舊工人講家事,可能你前工人 ...

係呀,你講得啱,我真係要幫囡轉電話
但佢煩人地d姐姐,我真係覺得唔好意思,我都唔知點解咁多時間做埋d無聊野

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係咪打你電話? 若再打來八, 你話你小朋友好喜歡新工人, 新工人好好, 星期日都唔想放假話唔想見出面的壞人。

大宅

好媽媽勳章

lily-of-valley 發表於 19-1-15 23:49
係咪打你電話? 若再打來八, 你話你小朋友好喜歡新工人, 新工人好好, 星期日都唔想放假話唔想見出面的 ...

佢唔敢打我電話,淨係打俾我女,又叫我女同佢見面,但我係完全唔知,我睇番個女嘅Whatsapp 發現

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

R_P0505 發表於 19-1-15 23:52
佢唔敢打我電話,淨係打俾我女,又叫我女同佢見面,但我係完全唔知,我睇番個女嘅Whatsapp 發現
...
同你女轉電話。

大宅

好媽媽勳章

lily-of-valley 發表於 19-1-15 23:59
同你女轉電話。

係呀,真係要
初時怕阿女要逐個同學仔通知麻煩,所以就咁block左姐姐電話以為ok,點知佢可以得閒到用第二d電話打黎,真係煩死,好似冤鬼咁

象牙宮

R_P0505 發表於 19-1-16 00:15
係呀,真係要
初時怕阿女要逐個同學仔通知麻煩,所以就咁block左姐姐電話以為ok,點知佢可以得閒到用第二d ...
細路唔知工人心腸黑, 小心佢去學校揾佢, 有冇人全日跟住你女? 有冇做警方朋友問吓可以點做?

大宅

好媽媽勳章

lily-of-valley 發表於 19-1-16 00:21
細路唔知工人心腸黑, 小心佢去學校揾佢, 有冇人全日跟住你女? 有冇做警方朋友問吓可以點做?
...

我都有諗過,所以而家返學放學都叫姐姐接送
佢而家嘅姿態就好似我無佢係我地嘅損失咁,因為佢問個女,新姐姐點樣,咁女就話新姐姐唔識煮飯同埋好多野都唔識
但佢唔知道我寧願由頭教一個乜都唔識嘅人,好過留佢喺身邊

象牙宮

R_P0505 發表於 19-1-16 00:32
我都有諗過,所以而家返學放學都叫姐姐接送
佢而家嘅姿態就好似我無佢係我地嘅損失咁,因為佢問個女,新姐 ...
你舊工人心好差。 佢揾到新工未? 咁得閒八?

大宅

好媽媽勳章

lily-of-valley 發表於 19-1-16 01:06
你舊工人心好差。 佢揾到新工未? 咁得閒八?

係呀,個個都話佢心好差,因為我地其實對佢好好,但佢經常乜都要話事,又對我女呼喝
佢同我奶奶講揾到新工,照顧老人家,好得閒無乜野做
當我知道時我有d擔心個老人家d錢,會唔會俾佢氹左去

別墅

R_P0505 發表於 19-1-15 23:33

她特登在其他人面前講大話數你,找你新姐姐,就係向她落藥,想搞到你新工人走,她好衰喎

象牙宮

R_P0505 發表於 19-1-16 01:10
係呀,個個都話佢心好差,因為我地其實對佢好好,但佢經常乜都要話事,又對我女呼喝
佢同我奶奶講揾到新工 ...
D人好衰, 攪事攪非。 你個女又咁純, 不如問你個女舊姐姐對你點? 叫新姐姐走, 舊姐姐返來打你好唔好? 如唔想就唔好再理舊姐姐。 唔好見佢。

首頁

尾頁

跳至