懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽人講生第2胎會痛過第一胎, 但個產程就快好多, 係咪㗎? 我而家一諗起生第一胎時痛到我要生要死, 我就好驚喇! 但我又會有勇氣再生多個wo

大宅

tammylo88 發表於 19-1-15 22:15
聽人講生第2胎會痛過第一胎, 但個產程就快好多, 係咪㗎? 我而家一諗起生第一胎時痛到我要生要死, 我就好驚 ...

我現在懷第四胎
我就覺得生第二舒服過生第三胎、第三胎痛d既唔知點解

大宅

mybbkit 發表於 19-1-15 22:36
我現在懷第四胎
我就覺得生第二舒服過生第三胎、第三胎痛d既唔知點解
...

好強勁呀你... 生第4個
我就無咁既勇氣! 我一諗到陣痛我就有d怯

大宅

tammylo88 發表於 19-1-15 22:39
好強勁呀你... 生第4個
我就無咁既勇氣! 我一諗到陣痛我就有d怯
...

陣痛真糸好痛,不過痾完出黎真糸舒服哂,其實我覺得孕前仲辛苦,因為我糸不停嘔果種,已經入左一次院,去左一次醫院吊水,希望我今胎嘔少d啦

大宅

聽人講生第2胎會痛過第一胎, 但個產程就快好多, 係咪㗎? 我而家一諗起生第一胎時痛到我要生要死, 我就好驚 ...

我都準備生第二胎,好緊張,聽講比第一胎痛、好驚陣痛,上胎痛成十幾個鐘,好驚今胎仲痛過上胎點搞

禁止訪問

大宅

Desiree_yi 發表於 19-1-15 23:27
我第一胎由陣痛到生用咗 7個鐘左右,第二胎2.5鐘唔洗, 一陣痛就出門,到醫院已經4度
...

嘩,你第一胎已經好快,我痛十幾個鐘仲要人工手穿胎水先好快生得。你第二胎仲要得痛二個鐘就生,bb好錫住你啊。你平時有做運動?

複式洋房

我第一胎開始好痛到生用左5-6個鐘,第二胎好似第一胎咁又係陣痛先,由真係好痛到生先2個鐘,好似bb要趕住出黎咁
但真係痛好多好多好多

大宅

死啦...我而家都好驚 話說我第一胎都已經病到唔想再生 但最尾都係覺得2個好啲

男爵府

我第一胎痛咗8,9個鐘,第二胎由小痛到生用咗4個鐘,第二胎痛好多,不過可能因為第一胎有笑氣,第二胎咩止痛都無得用

子爵府

回覆樓主:

我係呀 真係好痛,不過產程順利

別墅

mybbkit 發表於 19-1-15 22:54
陣痛真糸好痛,不過痾完出黎真糸舒服哂,其實我覺得孕前仲辛苦,因為我糸不停嘔果種,已經入左一次院,去 ...

陣痛會係點樣嘅痛?邊個部位會痛?
好怕自己到時唔識feel係陣痛

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

大部分媽媽真係第二胎既產程比較段架

大宅

mybbkit 發表於 19-1-15 22:54
陣痛真糸好痛,不過痾完出黎真糸舒服哂,其實我覺得孕前仲辛苦,因為我糸不停嘔果種,已經入左一次院,去 ...

咁又係, 妊娠反應仲辛苦... 我都記得生完個b出黎既感覺真係好爽 係希望今胎吾好痛咁耐啦~

大宅

kawainnn 發表於 19-1-15 23:19
我都準備生第二胎,好緊張,聽講比第一胎痛、好驚陣痛,上胎痛成十幾個鐘,好驚今胎仲痛過上胎點搞
...

你幾時生第2胎? 我4月中左右!
今日見完qe個助產士, 佢話第2胎會仲快呀... 叫我一有動靜就要入院喇~

大宅

wing007006 發表於 19-1-16 15:24
我第一胎痛咗8,9個鐘,第二胎由小痛到生用咗4個鐘,第二胎痛好多,不過可能因為第一胎有笑氣,第二胎咩止 ...

我都聽好多人話第2胎會痛過第1胎, 但個產程好快... 我真係好怕陣痛嗰個感覺呀

大宅

FortuneFountain 發表於 19-1-16 15:19
死啦...我而家都好驚 話說我第一胎都已經病到唔想再生 但最尾都係覺得2個好啲
...

我生完第一個都話吾想再生, 點知隔左兩年又係要生多個! 呢個可能係母親既偉大

珍珠宮

我記得亞媽果一輩嘅人經常咁講

大宅

yi_116 發表於 19-1-16 15:36
陣痛會係點樣嘅痛?邊個部位會痛?
好怕自己到時唔識feel係陣痛

你係會feel到m痛先, 跟住就慢慢好似m痛既十倍, 吾係嚇你呀... 想俾定心理準備你, 但如果你每痛一下可以深呼吸

首頁

尾頁

跳至