心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

由中學起一齊到現在,時間,人物可以改變好多野,令我要學識需要對朋友都不需要太真心和上心,令到自己唔開心。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

green1apple 發表於 19-1-16 09:27
由中學起一齊到現在,時間,人物可以改變好多野,令我要學識需要對朋友都不需要太真心和上心,令到自己唔開 ...

我曾經當朋友是真心好友但聽另外第三者說他話我們只是萍水相逢,現在已經覺得啱玩啱傾就一齊玩一齊傾唔啱就算數無謂咁強求,平常心做好自己就得

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆樓主:

朋友99.9%都沒有一世的,人事物都在變嘛

大宅

me2013 發表於 19-1-16 13:43
我曾經當朋友是真心好友但聽另外第三者說他話我們只是萍水相逢,現在已經覺得啱玩啱傾就一齊玩一齊 ...

都係,我细女都睇得好重,所以成日唔開心
:-D :-?

伯爵府

回覆 csbaik 的帖子

我都會架,一諗起就會唔忿氣唔開心,点解要咁對我,但係又無人可以俾我再傾訴,成日屈埋係心到架。
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

人就係咁,有事就鐘無豔,無事就夏迎春,你當佢係朋友。但人地只會有事先會記得搵你,太對一個人上心,只會令自己傷心

瑪瑙宮

Bling11 發表於 19-1-16 16:09
朋友99.9%都沒有一世的,人事物都在變嘛

冇野係一世, 冇野係永遠, 抺左尼 d 字佢. 有 ge 時候就彼此珍惜囉.

複式洋房

回覆樓主:

有好多時,都只係自己付出左感情,覺得可以無所不談,但對方都只係覺得你係附加條件上嘅一人,有你同無你係無分別,真係咪睇得自己係對方心目中係咁重地位,可能連企都無位企

男爵府

阿毛之家 發表於 19-1-17 10:52
有好多時,都只係自己付出左感情,覺得可以無所不談,但對方都只係覺得你係附加條件上嘅一人,有你同無你係 ...

同意,現在都不會輕易對別人太好

公爵府

回覆樓主:

完全明白你心情!
我都有呢類朋友,由小學中學識幾十年...疏遠原因係比較...

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

想知道識左幾十年所謂老友心目中有無你?睇佢你生日時有無講聲生日快樂!偶爾忘記唔緊要,稍後講番就得,我識那些所謂「過客」朋友從來唔會記得我生日,佢哋生日就想你同佢celebrate.

大宅

好媽媽勳章

小傑媽媽 發表於 19-1-18 12:38
我覺得我係d朋友心目中就係咁,佢哋係我心目中好重要,但我對佢哋黎講就可有可冇!
...

我也是呢個原因,兩年前疏遠了一個多年朋友,她的態度令我好失望。現正也變得唔想和其他人太熟。
但其實又好希望在有生之年仲可以有機會識到真心朋友。

大宅

trintrinmum2007 發表於 19-1-18 21:51
我也是呢個原因,兩年前疏遠了一個多年朋友,她的態度令我好失望。現正也變得唔想和其他人太熟。
但其實 ...

除又我老公外,我都應该冇乜知心好友
:-D :-?

公爵府

由中學起一齊到現在,時間,人物可以改變好多野,令我要學識需要對朋友都不需要太真心和上心,令到自己唔開 ...

人心會變嘅,所以唔洗咁認真

複式洋房

我都想有一世的朋友.中學同學果D雖會KEEP住聯絡.但見面時間少.自然到見面冇咩話題.有時你真心對人好.但對方又未必真心對你,又未必當我係真心朋友.真係覺得好心淡. 最近都同一個叫幾好傾的朋友因事吵左幾句.搞到大家雖有見面,但感覺已不同以前.我都覺得好可惜.朋友間, 唔係應該有包容咩.

大宅

完全一樣,完全明白你

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

當做過一次傻仔,就會開始分清邊d人可交心,邊d人要有距離。我同你一樣,中學以來一路識好多唔同既朋友,讀書時期既朋友最重要最上心。如你說因為不同轉變,這些人對你既態度熱情也會不同了。以前我唔明白,好傷心,其實只是自己無變過,原來是正常的。依家我也接受,放低左某些人既友誼。

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

係,朋友,不是做人世的,沒有對你發誓

首頁

尾頁

跳至