50寸電視同32寸電視

樂富
|
fion444 發表於 19-1-16 20:01
請問有無聲

32寸香港係冇聲,要考慮
2007WNIP
|
fuhk 發表於 19-1-17 06:56
近年就唔知,屋企部sony (日本製) 用咗10幾年了。

我部大牛pan電視機十五年,made in Japan,$9800,二十九寸,平面,上星期退休了。

我媽部samsung三年多過保養期,提早退休。
lyh80115
|
pumpumpurin 發表於 19-1-17 06:44
用DTS, 呢部香港用唔到,無聲。

原來係咁 ,即係呢部小米買咗要靠機頂盒?
金三珣
|
我用sony,次次換都唔係因為壞,係因為搬屋或裝修,對上一部用了十幾年,比部分體冷氣機滴水滴到濕晒都冇事
teresayan07
|
對上一部 sony 用左十年.. 搬屋比左親戚...
親戚仲用緊...
angelist
|
pbpk03845784 發表於 19-1-16 12:12

用開SOXY

我用緊三叔, 但係搬屋諗住換過部, d sales 介紹LG 同smart, 朋友就話Sony 同小米, 好難揀
AhKaAhKa
|
我之前用LG-55吋,用左5年,舊年壞左轉用三叔,顏色幾好!
stkyo
|
電視我首選Panasonic,好幾年前買咗兩部Smart TV,仲未壞各方面都唔差
Jasmine-4711
|
lyh80115 發表於 19-1-16 16:05
小米32寸,699包郵

【【自营】Xiaomi/小米 小米电视4S 32英寸 智能家用高清平板电视机】https:/ ...

好抵播。包郵到香港住定要加多少元?

小米電視質素如何?

如運到已經爛左(eg. 荧光幕裂左),是否包郵由香港回大6公司修或换?
maylmm
|
金三珣 發表於 19-1-17 09:38
我用sony,次次換都唔係因為壞,係因為搬屋或裝修,對上一部用了十幾年,比部分體冷氣機滴水滴到濕晒都冇事 ...
sony 電器好用, 一路用開sony產品, 有次換薄mon買咗panasonic 覺得畫質真係差D, 最後再換都係揀番sony, 而家屋企部電視已經用咗5年

DFSON
|
stkyo 發表於 19-1-17 10:12
電視我首選Panasonic,好幾年前買咗兩部Smart TV,仲未壞各方面都唔差

之前BK 有POST話樂聲SMART TV個REMOTE好難用, LG就user friendly. 請問好難用嗎? 我係電子白痂….THX.

|
AhKaAhKa 發表於 19-1-17 10:09
我之前用LG-55吋,用左5年,舊年壞左轉用三叔,顏色幾好!

我40吋的三叔新買回來已成日打格仔。客服教rerun,我搞一輪都係一樣。

Sony用過,顏色最自然。Lx有色差,色暗d。Pan記未用過。
AhKaAhKa
|
Jasmine-4711 發表於 19-1-17 10:19
我40吋的三叔新買回來已成日打格仔。客服教rerun,我搞一輪都係一樣。

Sony用過,顏色最自然。Lx有色差, ...

吓!買左幾耐?我係舊年9月買
|
AhKaAhKa 發表於 19-1-17 10:22
吓!買左幾耐?我係舊年9月買

你講三叔?好似去年。客服話可能我家訊号弱,但以前用Sony 和LG一樣用同一個天線制,又唔見有格仔。
stkyo
|
DFSON 發表於 19-1-17 10:18
之前BK 有POST話樂聲SMART TV個REMOTE好難用, LG就user friendly. 請問好難用嗎? 我係電子白痂….THX.
...

我好少用,係我個女多用,見佢襟都好暢順,不過佢都係睇Netflix 多,仲有3D功能,不過我無3D嘅DVD
moon1006
|

我屋企仲用緊東芝平面電視, 成十一二年 ,啲色仲好靚, 過要連機頂盒 ,到現在我都冇藉口換電視
DFSON
|
stkyo 發表於 19-1-17 10:27
我好少用,係我個女多用,見佢襟都好暢順,不過佢都係睇Netflix 多,仲有3D功能,不過我無3D嘅DVD ...

netflix幾錢月費? THX.

WWT1234
|
lyh80115 發表於 19-1-17 07:17

原來係咁 ,即係呢部小米買咗要靠機頂盒?

好奇問吓,其實您自己有冇用過呢部電視機?

stkyo
|
DFSON 發表於 19-1-17 10:36
netflix幾錢月費? THX.

我女好似join最基本個個,好似7X,見佢睇舊美劇多
DFSON
|
stkyo 發表於 19-1-17 10:43
我女好似join最基本個個,好似7X,見佢睇舊美劇多