你地一星期幾多日出街食飯

mandy952
|
DFSON 發表於 19-1-16 14:29
我同事獨居, 佢每日三餐都出街食, 連明火都CUT埋只留返個飯煲, 都知一個人好難煮. 我叫佢假期係屋企淥個麵 ...

一個人時試過午晚餐同一個飯盒,前提係細食
通常星期六,日出街食
milktealai
|
星期六日
0q.cathy
|
我一星期只有約4餐在家煮,就係星期一至四既晚餐。
hellohellojenny
|
一個人的確好難買餸煮飯。
不過就算一家幾口都不一定餐餐住家飯,總有人覺得出街食選擇多又方便。

各有喜好。

我舊同事一個人住,照樣日日煮飯,仲會煲湯。最緊要自己鐘意。
tsung
|
好勁啊 發表於 19-1-16 14:51
六日都出去食

good_pig
|
blinknogood 發表於 19-1-16 15:43
我估健康些啩,我想找些家庭主婦想賺點外快那種,她白己煮開飯,順便煮多三個人飯給我們帶走
...

請家務助理,應該得

我識有個係咁,4點自己上去煮,洗埋少少廚具就7點走
pomanlife
|
我同事獨居, 佢每日三餐都出街食, 連明火都CUT埋只留返個飯煲, 都知一個人好難煮. 我叫佢假期係屋企淥個麵 ...

我c6 朋友都係咁,佢仲嚴重啲,係屋企除左飲水唔可以食野
manman34
|
我一日三餐出街食,食足廿幾年
ninachu
|

最少3日最多5日,屋企有工人煮飯,但我鐘意出街食
我愛Corina
|
係外國住,一星期21餐,可能只得3-4餐出去食
係香港就,一半半。
kitbebe
|
1-2次。
持之以恆
|
我99是7日出街食,從不煮飯。
blinknogood
|
good_pig 發表於 19-1-16 21:02
請家務助理,應該得

我識有個係咁,4點自己上去煮,洗埋少少廚具就7點走

有想過,但我們不想給key家務助理,我老公6點幾才返到家,到時她才上來煮,煮得嚟都8點幾先有得食,好似晏咗D呢!食完又要自己洗…
1928mickey
|
7天
good_pig
|
blinknogood 發表於 19-1-16 21:37
有想過,但我們不想給key家務助理,我老公6點幾才返到家,到時她才上來煮,煮得嚟都8點幾先有得食,好似晏 ...

我識人係留返明天比家務助理洗
blinknogood
|
good_pig 發表於 19-1-16 21:44
我識人係留返明天比家務助理洗

吓! 我忍受不到污糟碗碟㕑房擺過夜,肯定引好多曱甴老鼠呢
good_pig
|
blinknogood 發表於 19-1-16 23:01
吓! 我忍受不到污糟碗碟㕑房擺過夜,肯定引好多曱甴老鼠呢

因為我個家務助理講...haha
blinknogood