想問7W自然流產,點先知排出左?謝JM

sfcdog7
|
而家等緊排,一直都只有排血塊,好似M咁,一舊舊。醫生比我選3種方法,我選自然排出,一般要排幾多日算完成。組織係點0既顏色或樣?有咩補身?
littlewrite
|
sfcdog7 發表於 19-1-16 16:54
而家等緊排,一直都只有排血塊,好似M咁,一舊舊。醫生比我選3種方法,我選自然排出,一般要排幾多日算完成 ...

孕囊是白色的
dove00dove
|
sfcdog7 發表於 19-1-16 16:54
而家等緊排,一直都只有排血塊,好似M咁,一舊舊。醫生比我選3種方法,我選自然排出,一般要排幾多日算完成 ...

我排出前2個鐘突然持續出血,係一路沖涼一路流,好多血塊,然後會有d似有節奏的子宮收縮痛,之後,我的case是,其實醫生未檢查,我pat pat離開輪椅,就完全排出。。比起血塊,組織大舊好多。。因為一次排清,不用藥流或手術,入院唔夠12個鐘就返家。。所以我諗唔同人都有唔同既。。。總之,血塊用水可以化開,組織唔會。。

在組織/惡露未排清前唔好補,但你可以準備定陳皮炒米水在排完後去飲。因為中醫角度,清水係涼,炒米茶比較正氣。你可上YouTube 找找點整,炒完的米焗出黎既茶比煲出黎既好,因為冇咁燥。你惡露排清再搵中醫睇下點補啦。
sfcdog7
|
dove00dove 發表於 19-1-17 04:19

我排出前2個鐘突然持續出血,係一路沖涼一路流,好多血 ...

唔該晒,感激感激。
dove00dove
|
sfcdog7 發表於 19-1-18 01:34
唔該晒,感激感激。

不過如果你惡露未排清,有需要都可以睇中醫

今日我去睇中醫,原來氣血太差也會排不出惡露。。。

希望你的身體也快點康復